Η μάχη των αιωνίων είναι το παιχνίδι που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τη 10η αγωνιστική της Superleague. Μετά το κορυφαίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ένα άλλο ντέρμπι θα διαδραματιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό ματς, αλλά για μία τηλεοπτική αναμέτρηση, στην οποία θα παίξουν μπάλα ο ΣΚΑΪ με τα κανάλια Novasports.

 

Οι εκπομπές Kick off” και “Παίζουμε Ελλάδα” αντίστοιχα θα ριχτούν στη μάχη της τηλεθέασης και θα παρουσιάσουν στο κοινό ρεπορτάζ, παραλειπόμενα και παρασκήνια του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Το ιδιαίτερο στοιχείο, που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες εκπομπές, είναι, ότι τα πάνελ τους τά ομορφαίνουν δύο καλλονές! Ο λόγος για τις δύο εκ των παρουσιαστριών, τη Χριστίνα Βραχάλη και τη Λίλα Κουντουριώτη.

O SportDog μίλησε με τις δύο συναδέλφισσες και τις ανέκρινε για το ντέρμπι των “αιωνίων”. Η Χριστίνα και η Λίλα κατέθεσαν τις απόψεις τους για το παιχνίδι και ανέλυσαν από τη γυναικεία οπτική γωνία, πως πρέπει να είναι αυτά τα παιχνίδια. Χωρίς βία, χωρίς φανατισμό, αλλά με πάθος και χιούμορ. Απολαύστε τις στη κοινή συνέντευξη που μας παρέθεσαν.

 

-Εν έτει 2016 πιστεύετε ότι ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι ενδιαφέρει το γυναικείο κοινό;

 

Χριστίνα: «Ναι, φυσικά και ενδιαφέρει. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, πως πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο το παρακολουθούν αλλά το καταλαβαίνουν κιόλας. Κάνουν και πιο ευτυχισμένους τους άντρες τους».

Λίλα: «Γυναίκες και άντρες δεν διαχωρίζουν τα ενδιαφέροντά τους βάσει φύλου αλλά βάσει αυτού που θα τους ταξιδέψει μακρυά από την καθημερινότητα στην οποία ολοι μας αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες. Και γιατί όχι αυτό μπορεί να είναι ένας ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο πιο δημοφιλών ομάδων της χώρας μας! Ακόμa και αν αυτή δεν είναι η πλειοψηφία. Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες που τις μαγνητίζει η μπάλα, η αγωνία του γηπέδου και γιατί όχι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε ότι πλέον στην ελληνική πραγματικότητα συναντάμε γυναίκες που ασχολούνται ενεργά με το άθλημα από τη θέση του ρέφερι ή και του προπονητή ανδρικής ομάδας»

 

-Ποια ντέρμπι των αιωνίων θυμάστε χαρακτηριστικά από το παρελθόν;

 

Χρίστινα: «Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα από τα πρώτα ντέρμπι που παρακολούθησα με τον πατέρα μου. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, το Δεκέμβριο του 1995, που κρίθηκε υπέρ των πράσινων με γκολ του Καπουράνη στο 95', κι ενώ ο Βάντσικ είχε πιάσει νωρίτερα πέναλτι. Επίσης θυμάμαι το ματς τον Ιανουάριο του 2006, όπου ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-2 τον Παναθηναϊκό με ένα απίστευτο σόου του Ριβάλντο».

 

Λίλα: «Οχι λόγω αποτελέσματος, μην παραξηγηθώ, θυμάμαι πριν τρία χρόνια την παραμονή Καθαράς Δευτέρας, φεύγοντας από το κανάλι για εκδρομή με προορισμό, όπου είχαν ήδη φθάσει φίλοι, να οδηγώ μόνη μου και να ακούω το Ολυμπιακός-Παναθηναικός στο ραδιόφωνο. Το άγχος μου ήταν πολύ μεγάλο, καθώς οι ίδιοι μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν, ότι λόγω ενός τεχνικού θέματος, για το οποίο έφταιγα εγώ, δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα... Κλάμα και γέλιο μαζί δηλαδή... Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε 3-0 υπερ του Παναθηναϊκού και οι όποιες αντιξοότητες για τον φίλο που κέρδισε ξεχάστηκαν πολύ σύντομα».

 

-Τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι βαρυσήμαντα για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Για τις δικές σας οπαδικές προτιμήσεις ξεχωρίζει κάποιο άλλο ντέρμπι;

 

Χριστίνα: «Είναι όντως βαρυσήμαντα για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Όμως εγώ δεν είμαι οπαδός. Είμαι δημοσιογράφος. Συνεπώς και δεν έχω οπαδικές προτιμήσεις. Η προτίμησή μου είναι ο αθλητισμός. Ο «ρομαντικός» αθλητισμός – μόλις έβγαλα τη γυναικεία μου φύση- που λείπει πολύ στην εποχή μας».

 

Λίλα: «Αν και η απουσία του Άρη είναι ηχηρή από τα σαλόνια της Superlegue, θεωρώ, ότι το δέυτερο τη τάξει ελληνικό ντέρμπι είναι αυτό στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη, όταν όλη η πόλη κινείται στο ρυθμό αυτού του αγώνα».

 

-Οι άνδρες υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα τους και μερικές φορές μπορεί να τσακωθούν για χάρη της. Εσείς έχετε ποτέ ξεφύγει των ορίων για την ομάδα που υποστηρίζετε

 

Χριστίνα: «Θεωρώ αστείο να τσακωθεί κάποιος για χάρη των ομάδων. Τα πειράγματα και ο χαβαλές είναι πάντα καλοδεχούμενα σε μια παρέα. Ο τσακωμός όχι».

 

Λίλα: «Όχι ποτέ... Ούτε παλιότερα ούτε και τώρα, που όσο να είναι, αποφέυγω να εκδηλώνομαι».

 

- Σας... ξενερώνει η εικόνα των γηπέδων με τους οπαδούς μίας ομάδας;


Χριστίνα: «Φυσικά. Αλλά με στενοχωρεί περισσότερο, το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν μαζί ένα παιχνίδι, άνθρωποι διαφορετικών οπαδικών προτιμήσεων ούτε στην ίδια καφετέρια».

 

Λίλα: «Πολύ! Αλλωστε μια εικόνα, που δεν ξεχνώ ποτέ, είναι ευρωπαικά παιχνίδια, που έχω παρακολουθήσει με τους οπαδούς των δυο ομάδων, να πηγαίνουν στο γήπεδο, να αντιμετωπίζουν τη μέρα αυτή σαν γιορτή για όλους και για όλα τα μέλη της οικογένειάς τους... Μπορεί να είναι κλισέ αλλά θα ήθελα πολύ, να μπορώ, να πάρω το γιο μου μια μέρα στο γήπεδο χωρίς, να έχω δεύτερες σκέψεις για τη δική του ή ακόμη και τη δική μου σωματική ακεραιότητα».

 

-Που σας αρέσει να παρακολουθείτε τέτοια παιχνίδια; Στο γραφείο, στο σπίτι με παρέα, έξω σε καφετέρια με φίλους ή μέσα στο γήπεδο;

Χριστίνα: «Αναμφίβολα στο γήπεδο. Μόνο εκεί ζεις τον παλμό».
 

Λίλα: «Όχι μόνο τέτοια, αλλά και παιχνίδια μικρότερης σημασίας μού άρεσε ανέκαθεν, να τα παρακολουθώ στο γήπεδο και να γίνομαι μέρος της ατμόσφαιρας του αγώνα».

 

- Ποιοι παίκτες κλειδιά από τις δύο ομάδες πιστεύετε ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα;


Χριστίνα: «Ο Κώστας Φορτούνης, θεωρώ πως είναι καταλυτικός σε όλη τη δημιουργία του Ολυμπιακού. Στον Παναθηναϊκό η απουσία του Μάρκους Μπέργκ είναι κομβική, γιατί στα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό οι ευκαιρίες να μετουσιώνονται σε γκολ. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση θεωρώ, ότι η απόδοση του Λέτο θα είναι καθοριστική για το πως θα πάει το παιχνίδι για τους “πράσινους”».

 

Λίλα: «Λεντέσμα για τον Παναθηναικό, αν προλάβει να παίξει και Μιλιβόγιεβιτς και Μάρτινς για τον Ολυμπιακό, όπως έχει φανεί στις τελευταίες αγωνιστικές».

 

-Ποιος προπονητής θεωρείτε, ότι θα εφαρμόσει την καλύτερη στρατηγική μέσα στο γήπεδο; Ο Μπέντο ή ο Στραματσόνι;

Χριστίνα: «Είναι δυνατόν να σου μιλήσω εγώ για προπονητική; Το αφήνω στους ειδικούς! Εξάλλου έχουμε γεμίσει “προπονητές” στην Ελλάδα».

 

Λίλα: «Ο Μπέντο έχει την ευχέρεια να παίξει συντηρητικά λόγω της ασφάλειας των 4 βαθμών, οπότε δεν θα επιτεθέι απαραίτητα. Μπορεί να δώσει χώρο και να περιμένει. Αν κάνει το αντίθετο και παίξει όπως με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Ο Στραματσόνι έχει αρκετή πίεση μετά την ήττα στο Γιουρόπα, οπότε θα θελήσει να αποδείξει πράγματα μέσα στο Καραισκάκης».

 

-Μία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του αγώνα;

Χριστίνα: «Ισοπαλία. Όλα τα ντέρμπι ξεκινούν από την ισοπαλία».

Λίλα: «Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός αλλά ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα. Εγώ πάλι δεν είμαι καλή στις προβλέψεις».

-Τi ιδιαίτερο θα έχετε στις εκπομπές σας για το ντέρμπι; Πώς έχετε προετοιμάσει pregame και postgame show;

Χριστίνα: «Το KICK OFF στηρίζεται στην έκπληξη. Συντονιστείτε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 21.40 την Κυριακή και δε θα χάσετε»!

Λίλα: «Όπως σε κάθε ντέρμπι θα είμαστε στο κλίμα του αγώνα από πολύ νωρίς, με όλους τους συναδέλφους εντός και εκτός γηπέδου να μας μεταφέρουν τα νέα από τα δύο στρατόπεδα. Θα δούμε τους παίκτες να αναχωρούν από τα στρατηγεία τους, να φθάνουν στο Φάληρο, να πατούν το γρασίδι από νωρίς και φυσικά καλεσμένοι που έχουν λάβει μερος σε ανάλογα ντέρμπι θα αναλύσουν τον αγώνα που θα δούμε, θα ανατρέξουμε στα δικά τους χρόνια και θα τολμήσουν να κάνουν προγνωστικά».