Την άποψη ότι ο Σπύρος Ρισβάνης έχει τελάντο και ψυχή και θα μπορούσε να είχε θέση στον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά μάλλον δεν εκμεταλλεύτηκε όσο έπρεπε την ευκαιρία που του έδωσαν στο Λιμάνι, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιώργος Βασιλείου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του Πανιωνίου μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο να μη στεριώσει στον Ολυμπιακό ο Ανσαριφάρντ, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που θα έχει στους Πειραιώτες ο Σιώπης και, τέλος, μίλησε για το θαύμα του Πανιωνίου...

"Είναι παίκτης που έχει ποιότητα ο Ρισβάνης, είναι πολύ καλός αμυντικός, έχει ψυχή και ταλέντο. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση της φανέλας του Ολυμπιακού. Δεν έχω δει την προετοιμασία του Ολυμπιακού, όμως, και φυσικά δεν είμαι στο κεφάλι του Χάσι για να γνωρίζω τι θέλει. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι Πανιώνιος, έχει άλλες απαιτήσεις. Τον εκτιμώ πολύ σαν παίκτη, έχει ταλέντο και ικανότητα, αλλά δεν γνωρίζω τι έχει παιχτεί και δεν τον πήρε ο Χάσι στην αποστολή. Πίστευα ότι θα μείνει, αλλά αν δεν καλύπτει τα θέλω του προπονητή, αν δεν του κάνει, πώς θα συνέχιζε;", είπε αρχικά στο sportdog.gr ο Γιώργος Βασιλείου και συμπλήρωσε για το γεγονός ότι ο Ρισβάνης δεν πήρε ευκαιρία παραμονής, όπως συνέβη για παράδειγμα πέρσι με τον Βιάνα:

"Στην Ελλάδα οι ξένοι παίκτες έχουν τελείως διαφορετική και πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση από όλους. Είναι στο μάτι του προπονητή τι μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης. Γενικά σε εκείνο το φιλικό με τον Πανιώνιο ήταν καλός, δεν έκανε λάθη. Αλλά δεν έχω εικόνα από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα μπορεί να παίξει βασικός. Τώρα τι περίμεναν από τον Ρισβάνη στον Ολυμπιακό, το γνωρίζουν μόνο οι άνθρωποι του συλλόγου".

"Χρειάζεται στήριξη ο Καρίμ"

Πλην του Ρισβάνη, φαίνεται ότι και ο Ανσαριφάρντ βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση από τον Ολυμπιακό.

"Είναι τελείως διαφορετικά τα μεγέθη, ο τρόπος παιχνιδιού του Πανιωνίου, οι άμυνες που πρέπει να διασπάσει ο Πανιώνιος και οι άμυνες που πρέπει να διασπάσει ο Ολυμπιακός. Είναι θέμα του προπονητή και του τι θέλει στην ομάδα του. Ο Καρίμ έχει ποιότητα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Χρειάζεται όμως στήριξη και περίοδο προσαρμογής, μία περίοδο χάριτος, για να αποδείξει αν αξίζει ή όχι. Λογικό είναι πάντως ο Ολυμπιακός να ψάχνει παίκτη που θα έχει άμεσα λύση στο σκοράρισμα, αλλά από την άλλη και ο Καρίμ θέλει να παίζει περισσότερο για να βρει θέση στο Μουντιάλ του καλοκαιριού του 2018. Τώρα για το αν θα αποχωρήσει τελικά από τον Ολυμπιακό ή όχι, είναι κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος".

Τόσο ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Ρισβάνης είχαν πολύ καλή πορεία στον Πανιώνιο, αλλά στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται ότι θα απογειωθεί η καριέρα τους.

"Ο Ολυμπιακός δεν στερεί ευκαιρίες, σε όλους δίνει ευκαιρίες. Είτε μέσα από την προετοιμασία είτε μέσα από τα φιλικά ή τα επίσημα παιχνίδια. Το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί κάποιος ποδοσφαιριστής, είναι καθαρά στο δικό του χέρι. Και ο Σάμαρης πήρε μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό και έκανε σε έναν χρόνο μεγάλη μεταγραφή. Ο Μανωλάς, επίσης, έκανε μεγάλη μεταγραφή. Και άλλοι. Είναι στο χέρι του παίκτη το τι θα κάνει".

"Έχει πολλά τρεξίματα ο Σιώπης"

Ο Σιώπης, που επίσης γνωρίζεις άριστα από τη θητεία του στον Πανιώνιο, θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

"Ο Σιώπης είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, έχει πολλά τρεξίματα. Και στο φιλικό με τον Πανιώνιο, ακόμα κι όταν πέρασε στο γήπεδο μαζί με τις πολλές αλλαγές του Ολυμπιακού, όταν χάθηκε η συνοχή για τους Ερυθρόλευκους, έδειξε ότι έχει πολλά τρεξίματα. Και μου έβγαζε άνεση και ηρεμία. Σε κάποια παιχνίδια θα μπορεί να αγωνιστεί και να προσφέρει είτε ως βασικός είτε για να ξεκουράσει κάποιον βασικό".

Τέλος, θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για τον Πανιώνιο. Πώς τον περιμένεις φέτος αλλά και πώς καταφέρνει η ομάδα να απογειώνει τις καριέρες ποδοσφαιριστών.

"Τόσα χρόνια ασχολούμαι με το ρεπορτάζ της ομάδας, 11-12 χρόνια, ποτέ δεν έχω καταλάβει και δεν έχω βρει ποιο είναι το μυστικό και ο λόγος που όσοι έρχονται μεταμορφώνονται και παίρνουν μεταγραφή στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Είναι η φανέλα; Η ιστορία; Το οικογενειακό κλίμα; Όλα μαζί; Περιμένω πάντως τον Πανιώνιο και φέτος εξίσου ανταγωνιστικό, με την παραμονή του Μασούντ, την έλευση του Χατζί Σαφί, αλλά και τις λύσεις που ψάχνει ακόμα (έναν αμυντικό μέσο και έναν επιθετικό). Άλλωστε ο Πανιώνιος θα έχει φέτος στο ρόστερ του τον Ντουρσάι, που έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με τη Λαμία στη δεύτερη κατηγορία, είναι υψηλόσωμος φορ και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση".