Facebook Pixel Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ διδάσκει τακτική
| 2011-07-21 12:04:00

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ διδάσκει τακτική

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ διδάσκει τακτική

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον... εθισμό του Μανόλο Χιμένεθ στην τακτική και το αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές του.
 

Είναι από πάνω τους διαρκώς. Δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα. Δεν σταματά να τους δείχνει τι πρέπει να κάνουν. Από το πιο απλά, ως τα πιο σύνθετα.

Από το πως πρέπει να τοποθετούν το σώμα τους και να υποδέχονται τη μπάλα, ως τον τρόπο που πρέπει να αλλάζουν παιχνίδι, να κινούνται στους κενούς χώρους, να αλληλοκαλύπτονται και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια είναι η πιο σωστή επιλογή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επιθυμεί να παρουσιάσει μία συγκροτημένη και "έξυπνη" ΑΕΚ, μία ομάδα που θα έχει σχέδιο απέναντι στις ιδιαιτερότητες κάθε άμυνας, αλλά και απαντήσεις στον τρόπο ανάπτυξης και επίθεσης των αντιπάλων της. Το έλλειμμα στον συγκεκριμένο τομέα ήταν το πρώτο που παρατήρησε όταν ανέλαβε την Ένωση. Δεν είχε το χρόνο για να αλλάξει δραστικά την κατάσταση εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Έκανε μικρές διορθώσεις ώστε η ομάδα να προχωρήσει.

Αναγκαστική αλλαγή συστήματος

Τώρα έχει την ευκαιρία να μεταδώσει τη δική του φιλοσοφία, τον δικό του τρόπο σκέψη για το πως η ομάδα πρέπει να επιτίθεται και να αμύνεται βάσει των επιλογών που υπάρχουν στο ρόστερ της. Φαίνεται να προσπερνά την αρχική πρόθεσή του να συνεχίσει από εκεί που τελείωσε πέρυσι, δηλαδή με διάταξη 4-4-2 και ρόμβο στη μεσαία γραμμή και να επιλέγει (τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας) το 4-2-3-1.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή για τη θέση του "κόφτη" μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ στο ρόμβο της μεσαίας γραμμής προόριζε τον Ντιοπ, ο οποίος ουδείς γνωρίζει αν θα καταφέρει να ενσωματωθεί στην αποστολή ή αν θα προκύψει αντικατάστασή του. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία θα δοκιμάσει το σχήμα με τους δύο αμυντικούς μέσους μπροστά από τα στόπερ.

Τα κομμάτια του παζλ που λείπουν

Ο Χιμένεθ περιμένει τουλάχιστον δύο παίκτες ακόμα ανεξάρτητα από την εξέλιξη στο θέμα του Ντιοπ. Αν ο Σενεγαλέζος παρουσιάσει οριστικό κόλλημα, θα ζητήσει τρεις ποδοσφαιριστές. Τον αντικαταστάτη του Ντιοπ, τον Μίτσελ (ή έναν μέσο με τα χαρακτηριστικά του) αλλά και ένα επιπλέον στόπερ, προφανώς επειδή διαπιστώνει ότι ο εξελίξιμος Χέλγκασον θέλει πολλή δουλειά για να μπει στο πνεύμα επαγγελματικής ομάδας με υψηλούς στόχους.

Δεν αποκλείεται επί παραδείγματι σε ενδεχόμενη απόκτηση του Ντουγκλάο να εισηγηθεί την παραχώρηση του Ισλανδού με τη μορφή δανεισμού αφού από το Νοέμβριο θα είναι έτοιμος και Μαυρουδής Μπουγαΐδης που θα κλείσει την πεντάδα των στόπερ. Ένα παιδί που επί της παρούσης τρέχει καθημερινά μόνο του αλλά στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι θα παίξει από φέτος!

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags