Facebook Pixel Ποιος θα προλάβει την... παρέλαση;
| 2011-01-17 13:06:00

Ποιος θα προλάβει την... παρέλαση;

Ποιος θα προλάβει την... παρέλαση;

Ο Βαγγέλης Βλάχος έγινε ο 17ος (!) προπονητής στην Σούπερ Λίγκα που δεν πρόλαβε… δεύτερη παρέλαση!

Η απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου από τον Αστέρα μετέτρεψε τους Αρκάδες στην ενδεκάτη ομάδα που αλλάζει τεχνικό και τον ίδιο τον Έλληνα κόουτς στον 17ο (!) που δεν προλαβαίνει τη… δεύτερη παρέλαση της χρονιάς!

Η αρχή έγινε με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπερέτα άφησε τη θέση του στον Παύλο Δερμιτζάκη μόλις στις 23 Ιουλίου, λίγο πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του «Δικεφάλου». Ο Έλληνας τεχνικός δεν άντεξε πολύ και στις 17 Οκτωβρίου τον αντικατέστησε ο Χάβος.

Ο Έβαλντ Λίνεν ανέλαβε τον Ολυμπιακό με σκοπό να τον φέρει και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός δεν πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο στις εγχώριες διοργανώσεις και μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στο λιμάνι που αγαπήθηκε. Όλα αυτά; Μόλις στις 5 Αυγούστου.

Δύο μέρες αργότερα ο Γιόζεφ Μπουμπένκο περνάει την πόρτα της εξόδου της Μίκρας και αφήνει τον Ηρακλή. Αντικαταστάτης του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει, οι πρώτες «γκέλες» έρχονται και ο πρώτος που πληρώνει το μάρμαρο των άσχημων εμφανίσεων είναι ο Νίκος Κεχαγιάς της Ξάνθης. 20 Σεπτεμβρίου και ο Έλληνας τεχνικός αφήνει τη θέση του στον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος στις 7 Νοεμβρίου αφήνει τη θέση του στον Νίκο Παπαδόπουλο.

Μια από τις πιο περίεργες σχέσεις οπαδών – προπονητή γράφει την τελευταία του σελίδα στις 26 Σεπτεμβρίου. Η ΑΕΚ χάνει 3-1 στον Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποβάλει την παραίτησή του, προς ικανοποίηση πολλών φίλων της «Ένωσης».

Ο Πανιώνιος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Οι «κυανέρυθροι» έχουν αλλάξει πέντε φορές «καπετάνιο». Αρχικά ο Μίκαελ Στόρε αποτέλεσε παρελθόν στις 28 Οκτωμβρίου. Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, την οδήγησε στη νίκη επί της ΑΕΚ και αποχώρησε για να τον διαδεχθεί ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε στις 17 Νοεμβρίου για να αναλάβει και πάλι ο Μάντζιος. Ο νεαρός προπονητής αποχώρησε και πάλι στις 10 Δεκεμβρίου με τον Τάκη Λεμονή να αναλαμβάνει.

Ο Παναθηναϊκός με κεκτημένη ταχύτητα από το νταμπλ, ξεκινάει την χρονιά με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο, ο οποίος μετά τις κατακτήσεις των δύο τροπαίων κέρδισε την ευκαιρία. Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναλαμβάνει τα «ηνία της ομάδας».

Η Καβάλα αποτελεί άλλη μια εξαιρετική περίπτωση για το timing που διαλέγει για να απομακρύνει προπονητές. Ο Ντράγκαν Οκούκα δημιουργεί μια ωραία ομάδα, όμως στις 16 Νοεμβρίου και μετά από εκτός έδρας νίκη, επί του Αστέρα Τρίπολης, φεύγει για να αναλάβει ο Χένρικ Κάσπερτσακ.

Ο Γιάννης Παπακώστας σώζει την ομάδα της Λάρισας την περασμένη σεζόν και αναλαμβάνει να «χτίσει» ένα νέο σύνολο. Στις 29 Νοεμβρίου αποτελεί παρελθόν και ο Γιόρν Άντερσεν αναλαμβάνει. Μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο Νορβηγός φεύγει και ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει.

Αν και στον πρώτο γύρο η Κέρκυρα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, ο Μπάμπης Τεννές αποχωρεί στις 6 Δεκεμβρίου και τον αντικαθιστά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Τελευταίο θύμα των αποχωρήσεων ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο Έλληνας τεχνικός απομακρύνθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα τον αντικαταστήσει.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags