Facebook Pixel "Όλα πάνε καλά... "
| 2011-08-06 13:19:00

"Όλα πάνε καλά... "

"Όλα πάνε καλά... "

Για την πορεία της προετοιμασίας του Άρη αλλά και τη μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο "NovaSportFM":

Για το σημείο που βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο ο Άρης:
«Έχει τελειώσει και ο τρίτος κύκλος της προετοιμασίας μας. Μετά τον πρώτο στη Θεσσαλονίκη, τον δεύτερο στο Καρπενήσι και τον τρίτο στην Αυστρία, πάμε τώρα στην Ιταλία για τα δύο φιλικά με Λάτσιο και Κάλιαρι».

Για την δουλειά που έγινε στην Αυστρία:
«Εδώ είχαμε ιδανικές συνθήκες όσον αφορά τη θερμοκρασία και ότι βγάλαμε το στάδιο αυτό χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς. Σε μια προετοιμασία βασικός παράγοντας είναι να πραγματοποιηθεί με όλο το ρόστερ. Σε γενικές γραμμές είμαστε, μέχρι στιγμής, πολύ καλά».

Για την προσαρμογή της ομάδας στα πλάνα του:
«Το γεγονός ότι πήγα 3 μήνες πριν την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος ήταν θετικό, όπως και το ότι έμεινε το 90% του ρόστερ. Έτσι φέτος γνωριζόμασταν με τους παίκτες και ήξεραν και αυτοί τον τρόπο εργασίας και συμπεριφοράς. Δεν είχα να μάθω κάποιους παίκτες αφού τον Σολτάνι τον ήξερα και που παίζει και πως. Όπως και τον Καπετάνο».

Για ελλείψεις στο ρόστερ:
«Μια ομάδα πρέπει να είναι ρεαλιστική. Υπάρχουν πάντα λύσεις. Η ιστορία με την απόκτηση επιθετικού ξεκίνησε με την φυγή των Μπομπαντίγια και Κόκε που ήταν δύο βασικοί κεντρικοί επιθετικοί. Πάντα ένας προπονητής και μια ομάδα όπως ο Άρης ενδιαφέρονται για έναν καλό παίκτη. Τον Σολτάνι, όμως, εγώ τον έχω για κεντρικό φορ και για ελεύθερο λίγο πιο πίσω. Φέτος έχει αποθεραπευτεί πλήρως και ο Τσέζαρεκ. Έχουμε, δηλαδή, έναν κεντρικό αν θέλουμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου.

Ακούστηκαν κάποια ονόματα και κάναμε κάποια πλάνα για φορ, τα οποία έχουμε και τώρα, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα τον θέλουμε έτοιμο. Να έχει κάνει προετοιμασία και να μην θέλει 50-55 μέρες για να είναι έτοιμος».

Για τα αμυντικά κενά που παρουσιάζει η ομάδα:
«Μια ομάδα που έχει επιθετικές τάσεις, παίζει για παράδειγμα με ένα αμυντικό χαφ, θα πρέπει να έχει γρήγορες επιστροφές και προσαρμογές στην αντεπίθεση. Η άμυνα παίζεται από όλη την ομάδα και όχι από μία μόνο γραμμή. Υστερούμε στην ταχύτητα, αφού τώρα μπαίνουμε σε αυτήν την κατηγορία προετοιμασίας και τους αυτοματισμούς. Αν αναλύσουμε τις επιθέσεις που δεχτήκαμε είναι λιγότερες από 4-5 οργανωμένες. Τα άλλα ήταν ένα γκολ από κόρνερ και από ένα πέναλτι. Δεν μας δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα αυτό. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε, αλλά δεν ανησυχούμε. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει σε τέτοια ματς είναι το σκορ. Βέβαια πρέπει αν είσαι Άρης να πηγαίνεις πάντα για τη νίκη».

Για τη σύγκριση σε σχέση με πέρσι:
«Ο Άρης είναι πιο βελτιωμένος σε σχέση με το τελείωμα του πρωταθλήματος. Αν έρθει και παίκτης που θέλουμε θα γίνει ακόμα καλύτερος. Βάσει προγράμματος είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για τα φιλικά στην Ιταλία:
«Από την αρχή ξέρω τι θα γίνει και το πλάνο της ομάδας που θα ακολουθήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι επιστρέφει ο Νέρι Καστίγιο και ίσως είναι μια νέα και μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη. Κάνοντας την προετοιμασία και παίζοντας όπως θέλω θα κάνει τη διαφορά στον Άρη. Θα δοκιμάσουμε την ομάδα του πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags