Facebook Pixel Δεν είδαν ποτέ την ΑΕΚ σαν καράβι
| 2011-08-16 10:41:00

Δεν είδαν ποτέ την ΑΕΚ σαν καράβι

Δεν είδαν ποτέ την ΑΕΚ σαν καράβι

Οταν δεν ασχοληθείς με το μαγαζί σου πώς περιμένεις να προκόψει; Νόμος απαράβατος, που ισχύει από ένα περίπτερο μέχρι τη μεγαλύτερη επιχείρηση. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.

Ο βασικότερος λόγος που απέτυχαν ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς στο πέρασμά τους από την ΑΕΚ, δεν έχει να κάνει με το αν έβαλαν χρήματα, αν είχαν διάθεση να επενδύσουν ή τις αποφάσεις που πήραν. Σχετίζεται πρώτα και κύρια με το πώς προσέγγισαν την υπόθεση «ΑΕΚ».

Δεν είδαν ποτέ σε αυτά τα χρόνια την Ενωση σαν καράβι. Και από τη στιγμή που δεν αντιμετώπισαν την Ενωση ως μία επιχείρηση, οδηγήθηκαν σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Δεν φταίνε για όλα τα δεινά οι δυο τους και αυτό όποιος το ισχυριστεί θα είναι μάλλον προκατειλημμένος και εκτός πραγματικότητας.

Θα έπρεπε όμως αν όχι από την αρχή, αλλά στην πορεία να αλλάξουν ρότα. Καλοί καραβοκύρηδες και οι δύο, άκρως πετυχημένοι, όφειλαν να αντιληφθούν και να κάνουν το αυτονόητο. Ολα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν, ενίσχυσαν σημαντικά τον Δικέφαλο, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκαν να δώσουν μια οριστική λύση. Δεν νομίζω πως στις δουλειές τους αφήνουν τον κάθε έναν υπάλληλο να κάνει ό,τι θέλει, ούτε μπορώ να πιστέψω ότι υπογράφουν... εξουσιοδοτήσεις που τους αποτρέπουν να κάνουν οποιαδήποτε κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Κι όμως δεν έβαλαν μυαλό ούτε από τις τραγικές συνέπειες που είχε για την ΠΑΕ η τυφλή εμπιστοσύνη προς τον Νικολαΐδη. Αντί να παραδειγματιστούν συνέχισαν και έδωσαν τα κλειδιά στον Θανόπουλο με τα γνωστά απογοητευτικά αποτελέσματα.
Εχει δίκιο να απαντά σε όσους γράφουν ότι είναι άφαντος ο Πέτρος Παππάς. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν και αυτός γυρίσει την πλάτη στην ΑΕΚ το μέλλον της ομάδας θα γίνει ακόμη πιο ζοφερό.
Μόνο που κανείς από τους Ενωσίτες δεν θα αναγνωρίσει τη βοήθειά του αν αυτή δεν συνδυαστεί με ουσιαστική ενασχόληση και με πιο ενεργό ρόλο στις αποφάσεις. Γιατί, όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για την ΑΕΚ, έτσι μπορεί να του καταλογίσει αδιαφορία. Η ΑΕΚ και καμία ΠΑΕ δεν είναι... φιλόπτωχο ταμείο, είναι μαγαζιά που έχουν ανάγκη να έχουν κοντά τα αφεντικά τους.

Τώρα και όχι όταν θα είναι πολύ αργά ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να προβληματιστεί. Να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί όσοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την ηγεσία έφυγαν με τέτοιον τρόπο; Δυστυχώς το πάθημα από την αποχώρηση Φιλίππου δεν έγινε μάθημα.

Η άλλοτε Βασίλισσα κατρακύλησε στην Α2. Ο Παππάς είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου, ακολουθώντας τα χνάρια των υπολοίπων. Ο κίνδυνος να γίνει και στην ποδοσφαιρική ομάδα ό,τι έγινε και στο μπάσκετ είναι μεγάλος. Και όπως αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν και χειρότερα...

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags