Γύρισα. Πριν την ώρα μου, επειδή «αρχίζει το πρωτάθλημα» όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς ενώ η ξαπλώστρα ήταν απλωμένη κι η κορμάρα μου ξαπλωμένη. Τι θανάκανα, που λέμε και στα Γιάννενα, γύρισα...

Τζάμπα, σε ένα μεγάλο ποσοστό. Ποιο πρωτάθλημα αρχίζει; Ποια 1η αγωνιστική; Με τα τα πέντε όγδοα (5/8) της αγωνιστικής, δεν λέγεται πρωτάθλημα, αλλά διαλυμένη διαδήλωση. Σαν μουστάκι εφήβου στην 1η γυμνασίου. Μια τρίχα εδώ, μια εκεί κι άλλη μια ο διπλανός στο θρανίο.

Για τα πέντε όγδοα παράτησα την ξαπλώστρα και γύρισα. Κι αν είχα εκμεταλλευτεί τα άλλα τρία όγδοα, τότε, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, μούμπλε, μούμπλε, μισό να βγάλω και τα παπούτσια να μετρήσω τα δάχτυλα, τότε λοιπόν θα γύρναγα του-λάστιχον μια βδομάδα αργότερα, ακόμα πιο μαυρισμένος και με επιπλέον 2-3 κιλά από την καλοπέραση. Άσε που θα είχα διαβάσει και 3-4 βιβλία ακόμα (πέραν της πλάκας, η γυναίκα μου κόντεψε να με χωρίσει επειδή σε ένα δεκαήμερο διάβασα εφτά βιβλία και «δεν μου δίνεις σημασία» - ξέρω ότι το γκρινιάζει από ζήλια γιατί εκείνη διάβασε μόνο τέσσερα).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr