Facebook Pixel Χωρίς δεύτερες ή τρίτες σκέψεις!
| 2011-08-28 12:32:00

Χωρίς δεύτερες ή τρίτες σκέψεις!

Χωρίς δεύτερες ή τρίτες σκέψεις!

Από σήμερα θα ζούμε για τα καλά στους ρυθμούς της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Το πρώτο τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης, κόντρα στη Βοσνία και οι Ελληνες διεθνείς μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους θα βρίσκονται από απόψε στη χώρα της Βαλτικής και στην πόλη Αλίτους όπου θα δώσουν τους αγώνες της πρώτης φάσης προτού... μετακινηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην πρωτεύουσα Βίλνιους και αργότερα στο Κάουνας.

Είχα γράψει παλαιότερα και επιμένω και σήμερα ότι δεν χρειάζεται να "γεμίζουν" σκέψεις το μυαλό τους οι παίκτες της Εθνικής. Πρώτον, δεν έχουν ν' αποδείξουν τίποτε και σε κανέναν, πέρα από τους εαυτούς τους ότι είναι σε θέση να παίξουν όσο σωστά έπαιξαν στα φιλικά... Και ακόμα καλύτερα στα επίσημα! Θα πρέπει λοιπόν η όποια πίεση (που σίγουρα υπάρχει, για συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ μιλάμε και όχι για φιλικό με το Μπρίγκαμ Γιανγκ) να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού και να μετατραπεί σε κίνητρο.

Δεύτερον, το 50% του ρόστερ είναι παίκτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε Ευρωμπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι... ψαρωμένοι. Ο Βασιλειάδης, για παράδειγμα, στα 27 του χρόνια παίζει εδώ και χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Ο Μαυροειδής, συμπαίκτης του Βασιλειάδη στο Μπιλμπάο, είναι ο σέντερ επάνω στον οποίο στηρίχτηκε το Μαρούσι για να βγει και να αγωνιστεί στη συνέχεια στην Ευρωλίγκα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι στέλεχος της ομάδας που ανέτρεψε... δύο έδρες (Βαλένθια και Μαδρίτη) στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης -το ισπανικό- για να φτάσει στον τελικό των πλέι οφ και να "κερδίσει" το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Δεν είναι μια ομάδα που εκφράζει στο... απόλυτο προσδοκίες για χρυσά μετάλλια κι άλλα τέτοια μεγαλεία. Είναι όμως μια ομάδα που μας "κέρδισε" ακριβώς επειδή οι παίκτες έχουν διάθεση, παίζουν σωστό μπάσκετ, διαθέτουν κίνητρο. Μας "κέντρισε" το ενδιαφέρον γιατί έχει την... παλαιά φρουρά που αγωνίζεται λες και ζει τις πρώτες της εμπειρίες, αλλά και επειδή διαθέτει "νιάτα" βγαλμένα είτε από τη μεγαλειώδη πορεία Εφήβων και Νέων (Παπανικολάου και Σλούκας) ή από την... Αμερική (Κουφός, Μπράμος).

Η προσδοκία που έχουμε γι' αυτή την ομάδα είναι ότι θα δώσει το 100% στο παρκέ, θα "λυσσάξει" σε κάθε αγώνα, θα παίξει σωστά. Κι αν συμβεί αυτό όλα μπορούν να γίνουν αλλά κυρίως θα δημιουργηθεί η βάση για το μέλλον.

Καλή τύχη...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags