Facebook Pixel "Είναι τρελά αυτά που έγιναν το καλοκαίρι"
| 2011-08-28 14:22:00

"Είναι τρελά αυτά που έγιναν το καλοκαίρι"

"Είναι τρελά αυτά που έγιναν το καλοκαίρι"

Ο Μπακαγιόκο μίλησε για την ισοπαλία με τον Άρη, τον κόσμο που θα μπορούσε να δώσει πιο βροντερό "παρών", αλλά και για τα όσα έγιναν φέτος το καλοκαίρι στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο "contra.gr":

Ιμπραχίμα, το πρώτο ματς δόθηκε κόντρα στον Άρη. Θεωρείς πως ήταν καλή πρεμιέρα σε γενικές γραμμές;

«Αρχικά να σου πω πως ήταν μία δύσκολη πρεμιέρα, κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Από τη στιγμή που μπορέσαμε και πήραμε το βαθμό, τότε μπορώ να πω πως είναι καλή αρχή για μας. Είναι καλό που δεν χάσαμε. Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις».

Ο κόσμος ήταν όπως ήθελες; Ο Βασίλης Χριστοβασίλης, ζήτησε στην παρουσίασή σας, περισσότερο κόσμο στο γήπεδο…

«Νομίζω πως ο κύριος Χριστοβασίλης είχε δίκιο. Είμαστε σε μία ομάδα που ποτέ δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Θα θέλουμε πάντα περισσότερους. Είναι φυσιολογικό. Ακόμα και το Σάββατο κόντρα στον Άρη, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πιο πολύ κόσμο στις κερκίδες. Ελπίζω στη συνέχεια να γεμίσουν οι φίλαθλοι το γήπεδο, αφού μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά και θέλουμε τη στήριξή τους».

Κάποιοι συμπαίκτες σου, είπαν μετά το παιχνίδι πως η ομάδα δεν έχει δέσει απόλυτα. Τι πιστεύεις;

«Έχουν δίκιο. Χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος προκειμένου να δέσουμε σαν σύνολο και να αποδώσουμε αυτά που θέλουμε. Ο κόσμος θέλει να δει μία ομάδα δεμένη, με οργάνωση και καλή συνεννόηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για να γίνει αυτό θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα, αφού μέχρι και πριν από λίγες μέρες κάναμε ακόμα μεταγραφές. Για παράδειγμα ήρθε ο Ζαϊρί πριν από σχεδόν μία εβδομάδα. Πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να προσαρμοστούμε όλοι και να δέσουμε».

Άρα η διακοπή θα είναι ό,τι πρέπει…

«Σίγουρα. Θεωρώ πως η διακοπή, στην πρώτη κιόλας αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, είναι ότι πρέπει για μας. Θα δουλέψουμε περισσότερο, θα διορθώσουμε κάποια λάθη και θα αποκτήσουμε συνοχή. Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύτιμες».

Φέτος ήταν ένα παράξενο καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως τα σχολιάζεις όλα αυτά που έγιναν;

«Αν θες την άποψή μου, δεν ήταν φυσιολογικά όλα αυτά που έγιναν φέτος το καλοκαίρι. Ήταν μήνες πολύ περίεργοι, με πολλές ανακατατάξεις και πολλά ερωτηματικά. Σε έναν χώρο όπως αυτός του ποδοσφαίρου, όλα αυτά ήταν πολύ περίεργα για να συμβούν. Και ακόμα και τώρα βλέπουμε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η πρεμιέρα ξεκίνησε βιαστικά, χωρίς να ξέρουμε τρεις ομάδες από τις 16! Ακόμα Λεβαδειακός και Δόξα περιμένουν να δουν τι θα κάνουν και που θα αγωνίζονται. Είναι τρελά πράγματα αυτά».

Ωστόσο ο ΠΑΣ είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν ταλαιπωρήθηκε σε όλο αυτό το χαμό…

«Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω. Από τη στιγμή που ο ΠΑΣ δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτά, θέλουμε να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε στα παιχνίδια, ώστε η ομάδα να μην κινδυνεύσει και να σωθεί άνετα. Είναι κρίμα ομάδες όπως ο ΠΑΣ, που δεν έχουν καμία ανάμειξη σε αυτά, να μην αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα. Ήμασταν πίσω από όλα αυτά και αυτό τιμά τους πάντες στην ομάδα».

Πέρυσι σημείωσες 19 τέρματα με τη φανέλα του ΠΑΣ. Φέτος να περιμένουμε τα 20;

«Ποτέ δεν μου αρέσει να βάζω συγκεκριμένους στόχους και να λέω για παράδειγμα φέτος θα βάλω 10, 12, 15… γκολ. Απλά ξεκινάω τη χρονιά με την υπόσχεση πως θα βάλω όσο περισσότερα μπορώ. Αυτό είπα και πέρυσι και έβαλα19 τέρματα. Μακάρι φέτος να μπουν περισσότερα. Θέλω πολύ να δουλέψω για τον ΠΑΣ. Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι και φέτος εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον προπονητή, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου και φυσικά τους φιλάθλους».

Τι στόχους θέτεις φέτος με τον ΠΑΣ;

«Θέλω να αποφύγουμε αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια. Όπου δηλαδή ανεβαίναμε στη Super League και την ίδια χρονιά πέφταμε ξανά στη Football League. Θέλω να δω την ομάδα να κερδίζει τη σωτηρία της άνετα και να μην έχουμε καρδιοχτύπια στο τέλος της περιόδου. Να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και μετά αν μπορέσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags