Facebook Pixel Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι
| 2011-09-01 23:52:00

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Το τρικ των κόουτς, ο Μιχάλης και ο Ιλιέφσκι

Ο Γιάννης Φιλέρης αποκαλύπτει το "τρικ" που επιστράτευσαν οι προπονητές της Εθνικής εν όψει Φινλανδίας, γράφει για τον ηρωικό "πελαργό" που βρίσκεται στο Αλίτους και βιντεοσκοπεί δηλώσεις του Ιλιέφσκι

Χρειάζεται ...ειδική προετοιμασία και βίντεο-αναλύσεις, ώστε η Εθνική Ελλάδας να αντιμετωπίσει την Φινλανδία;

Φαινομενικά όχι. Σε ένα Ευρωμπάσκετ, όμως, που τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όχι μόνο χρειάζεται, αλλά καμιά φορά πρέπει να επιστρατεύονται και ορισμένα τρικ.

Τρικ σαν αυτό, που σκαρφίστηκαν οι προπονητές της Εθνικής, την Πέμπτη το πρωί, μετά το πρωινό της ελληνικής ομάδας στο ξενοδοχείο των ομάδων, που βρίσκεται μέσα στο ...δάσος, πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το Αλίτους.

Τι έκαναν; Πήραν τους παίκτες από την αίθουσα του πρωινού και τους πήγαν αιφνιδιαστικά σε εκείνη του βίντεο.

Κι εκεί, έβαλαν να παίξει το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα της Φινλανδίας εναντίον της Κροατίας. Χωρίς μοντάζ, όπως συνηθίζεται στην "κατασκοπεία" του αντιπάλου, απλά για να καταλάβουν οι παίκτες σε τι ρυθμό παίζουν οι Φινλανδοί.

Πώς, δηλαδή, τρέχουν και εκδηλώνουν επιθέσεις στα 10 δευτερόλεπτα. Η κίνηση έπιασε τόπο. Η ελληνική ομάδα μπήκε στο γήπεδο προετοιμασμένη, να εξουδετερώσει από νωρίς το περίεργο ...φινλανδικό στυλ και τα κατάφερε μια χαρά.

Ξεκίνησε πιέζοντας, πέρασε με 6-0, έκανε ένα ακόμη ανάλογο σερί και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ. Γι αυτό και ο Ζούρος έδινε συγχαρητήρια σε όλους. Η προετοιμασία της ομάδας ήταν άψογη και όλα πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Ακόμη, βέβαια, δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητες της Εθνικής Ομάδας. Ίσως γιατί σε αυτά τα δυο πρώτα παιχνίδια, ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη.

Μη πεις κόουτς, μη πεις

Να μου πείτε στα ...επόμενα τι θα θέλει; Την ήττα; Δεν γίνεται. Ο Ζούρος, από τη φύση του ανήσυχος, θέλει να προετοιμάσει και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Γι αυτό όταν ρωτήθηκε για το ματς του Σαββάτου, ντρίπλαρε τον δημοσιογράφο: "Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς. Δεν πρόκειται, πάντως, να μιλήσω για τακτική".

Ο Έλληνας προπονητής παρακάλεσε και τον Χένρικ Ντέντμαν να μη πει ...τιποτε περισσότερο για την ελληνική ομάδα. Ο ίδιος ο Φινλανδός προπονητής είχε δώσει την εξήγησή του, λίγο νωρίτερα όταν παραδέχθηκε: "Δεν θέλω να πω, γιατί όταν λέω μια καλή κουβέντα την άλλη μέρα η ομάδα που κολακεύω χάνει".

Ο Ζούρος χαμογέλασε και τον παρότρυνε: "Οκέι κόουτς, μη πεις τίποτε".

Και να' λεγε πάντως κάτι, η Ελλάδα δεν παίζει την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο. Απέναντί της θα βρει την ομάδα της ΠΓΔΜ, με τον Μπο Μακάλεμπ να θυμίζει ...σπρίντερ όταν τρέχει μέσα στο γήπεδο και τους υπόλοιπους να πανηγυρίζουν σα παιδιά την μεγάλη νίκη επί της Κροατίας.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags