Facebook Pixel Γεώτρηση και ...αμόνι
| 2011-09-02 10:19:00

Γεώτρηση και ...αμόνι

Γεώτρηση και ...αμόνι

Μετά από δύο μόλις αγώνες, μια πολύ καινούργια ομάδα δεν γίνεται να κριθεί. Φάνηκαν όμως, κατά την ταπεινή μας άποψη, δύο ζητήματα σημαντικά για το παιχνίδι μας και την πορεία του συνόλου ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες αναμετρήσεις. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Πρώτο θέμα προς ....παράπονο είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Καλάθη. Ο νεαρός έχει όλες τις δικαιολογίες του κόσμου, και πάλι καλά που ρισκάρει και παίζει στο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν παύει να είναι θέμα ότι τριπλάρει πολύ. Πάρα πολύ, στα επίπεδα...γεώτρησης. Πως λύνεται το πρόβλημα; Λογικά με τα παιχνίδια διότι θα μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του, θα εμπιστεύεται περισσότερο την πάσα από την τρίπλα. Δεν μιλάμε για «πάσα» μόνο την ασίστ αλλά την κυκλοφορία της μπαλας. Μέχρι να γίνει αυτό, ο Ζούρος θα είναι πάντα έτοιμος να ρίξει στο παρκέ τον Ξανθόπουλο για καλύτερη οργάνωση.

Επίσης χρήσιμο θα ήταν να...διαβάσει τους διαιτητές και τις διαφορετικές καταστάσεις σε ένα Ευρωμπάσκετ διότι παίζει πολύ επιθετική άμυνα και με την Φινλανδία έπαιξε 16 λεπτά πριν βγει με πέντε φάουλ. Απέναντι στον Ρανίκο.

Το άλλο μας ζήτημα είναι ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Ζούρος του βγάζει ελεύθερα σουτ, έχει βάλει ένα στα εννέα και αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Μπορεί να κάνει κι ένα στα 119 μέχρι να αρχίσει να ευστοχεί (κοντά ήταν σε τέτοιο ποσοστό ο Τελέτοβιτς). Ο Βασιλειάδης έχει το ελεύθερο και είναι ανάγκη να σουτάρει. Το θέμα είναι πως όταν σουτάρει μοιάζει να πετάει...αμόνι στο καλάθι όχι την μπάλα. Το αμόνι, συγνώμη, η μπ;aλα δεν φτάνει στο στεφάνι και είναι χαρακτηριστικό το λέι απ που πετυχαίνει κόντρα στην Φινλανδία όπου νομίζεις πως από το άγχος θα ....λιποθυμήσει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το πρόβλημά του μοιάζει απλό και βρίσκεται στο μυαλό του. Θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει κι εδώ κάνει ένα τεράστιο λάθος: δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Στα 27 του είναι ένας ώριμος παίκτης, αδικήθηκε στο παρελθόν, τώρα όμως η ομάδα τον έχει ανάγκη. Δεν κλήθηκε στην εθνική ως χάρη. Το θετικό είναι ότι δεν πρόκειται πια μόνο για σουτέρ. Μένει στο παρκέ διότι και τις άμυνές του θα βγάλει και θα πασάρει, γενικά δείχνει ότι αυτό το παιδί δουλεύει τα τελευταία χρόνια. Πάντως από την άμυνά του, προτιμούμε(οι ...απέξω) τα σουτ του διότι θα έρθουν εκείνα τα παιχνίδια που θα εξαρτόμαστε και από τα χέρια του.

Μένει να δούμε, για όλους πια τους διεθνείς, αν θα λειτουργήσει ευεργετικά το ρεπό ή θα φρενάρει την πρόοδο της ομάδας.

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags