Facebook Pixel Άλλο γρήγορα, άλλο βιαστικά...
| 2011-09-02 12:00:00

Άλλο γρήγορα, άλλο βιαστικά...

Άλλο γρήγορα, άλλο βιαστικά...

Η εθνική ομάδα έκανε αρκετά λάθη στην ...προπόνηση με την Φινλανδία και πρέπει να βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα ενόψει της συνέχειας. Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τη δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.
 

Το ερώτημα είναι ΕΝΑ. Πως θα ανταποκριθεί η ομάδα, όταν απέναντι της βρεθεί ένα πολύ καλό σύνολο. Η άμυνα φαίνεται ότι είναι το κυρίαρχο συστατικό, τα λάθη αποτελούν το τρωτό σημείο. Ο Μπουρούσης φαίνεται να είναι ο ηγέτης, θέλει όμως αρκετή βοήθεια από τους περιφερειακούς παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Ηλίας Ζούρος βοήθησε τους παίκτες περισσότερο από το πρώτο παιχνίδι, όμως το video του πρέπει να πάρει φωτιά, προκειμένου να δείξει στους διεθνείς να παίζουν γρήγορα και όχι βιαστικά.

Η ταχύτητα στην επίθεση και ο έλεγχος του ρυθμού

H εθνική ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον πρώτο αγώνα με την Βοσνία, όμως η Φινλανδία δεν ήταν ο αντίπαλος για ασφαλή συμπεράσματα.

Δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική το παιχνίδι, αφού ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κοντράρει την εθνική. Η σταθερά καλή άμυνα που είναι και το βασικό όπλο της ομάδας κάλυψε τις επιθετικές αδυναμίες. Ο Ηλίας Ζούρος δοκίμασε αρκετά σχήματα που είχαν βασικό άξονα τους τρεις έμπειρους, Ζήση, Μπουρούση, Φώτση. Με πιο δυνατές ομάδες θα χρειαστεί μεγαλύτερη ταχύτητα εναντίον οργανωμένης άμυνας (5 εναντίον 5). Σημείο τονισμού το καλό διάβασμα του αντιπάλου και ο έλεγχος του ρυθμού, που δεν επέτρεψε στoν αντίπαλο να επιβάλει τον γρήγορο παιχνίδι "run and gun". Παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα και δεν θα θυμάται σχεδόν κανένας.

Ο coach Ζούρος θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη του αγώνα, κυρίως τις επιθετικές αδυναμίες και θα ετοιμάσει την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι με τα Σκόπια.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags