Facebook Pixel Αυτή την ομάδα θέλουμε...
| 2011-09-09 15:16:00

Αυτή την ομάδα θέλουμε...

Αυτή την ομάδα θέλουμε...

Ακούραστοι εργάτες. Μεγάλοι μαχητές. Ετοιμοι να δώσουν το 1.000% των δυνάμεών τους για να πετύχουν. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Μετά τους αγώνες με το Μαυροβούνιο και την Κροατία είχα γράψει ότι «αυτή η ομάδα αξίζει πολλά». Πιστεύω ότι το αντιληφθήκαμε (και) χθες όχι μόνο επειδή νίκησε και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στις 8 καλύτερες ομάδες, αλλά επειδή πρεσβεύει υψηλά ιδανικά.

Από την πρώτη στιγμή λέγαμε οι περισσότεροι ότι δεν βάζαμε στόχους κι απλώς περιμέναμε απ' αυτή την ομάδα να παίξει σωστά, να παλέψει. Το βλέπουμε. Και χθες κόντρα στους Σλοβένους το είδαμε ακόμα πιο έντονα. Ιδανική αρχή, διαφορά στο +15 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Θα μας πείτε ότι είχε «νεκρό διάστημα» και κόλλησε στην κλασική ζώνη «2-1-2» του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, με αποτέλεσμα οι Σλοβένοι να μειώσουν, να περάσουν μπροστά και να γίνει το ματς ντέρμπι.

Ομως αυτή η ομάδα έδειξε χαρακτήρα για ακόμα μία φορά, όπως μετά την «κατραπακιά» και την κακή εμφάνισή της κόντρα στην ΠΓΔΜ. Η αντίδραση ήταν ιδανική, κυρίως φανέρωσε προσανατολισμό, περηφάνια κι εγωισμό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα σκόραρε 25 πόντους και είχε 3/3 τρίποντα στα τελευταία 71'', όταν το ματς ήταν ντέρμπι και η μπάλα ζύγιζε 100 και πλέον κιλά. Εβγαλε τον πιτσιρικά, τον Παπανικολάου, σε ρόλο πρωταγωνιστή στις κρίσιμες στιγμές. Στο τέλος ο Νίκος Ζήσης και ο μεγάλος αρχηγός Αντώνης Φώτσης έβαλαν σφραγίδα στην τεράστιας σημασίας νίκη που φέρνει την Εθνική κοντά στους «8».

Η άμυνα είναι το «κλειδί» για όλα. Είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας, είναι ο τομέας μέσα από τον οποίο οι παίκτες χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους. Απ' εκεί παίρνουν δύναμη και κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Το πιστεύουν και μπράβο τους. Και το βέβαιο είναι ότι αυτή την ομάδα θέλουμε. Με τέτοια νοοτροπία, με τέτοια περηφάνια, με τέτοιο εγωισμό.

ΥΓ.: Θέλω να μείνω αποκλειστικά στο μπάσκετ και στα όσα έγιναν στο παρκέ. Διότι αυτή η ομάδα αξίζει σεβασμό κι αυτά τα παιδιά στέκονται τόσο ψηλά ώστε δεν είναι δυνατό να τα μπλέκουμε με τα θλιβερά χθεσινά φαινόμενα, τα οποία μπορούν να λύσουν μόνο εκείνοι που πρέπει. Τίποτε άλλο προς το παρόν, διότι θα αδικήσουμε την ομάδα, που ουδεμία σχέση έχει με θλιβερά γεγονότα. Η ομάδα αυτή διδάσκει ήθος. Και μας κάνει ευτυχισμένους.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags