Facebook Pixel Ο ξενερωμένος Βαλβέρδε και τα συμπεράσματα
| 2011-09-10 08:52:00

Ο ξενερωμένος Βαλβέρδε και τα συμπεράσματα

Ο ξενερωμένος Βαλβέρδε και τα συμπεράσματα

O Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα ανέτοιμος και η έλλειψη επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι προφανής. Γράφει ο Δημήτρης Κωτσέλης.

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς βλέποντας τον Ολυμπιακό της πρόβας τζενεράλε κόντρα στον ΟΦΗ ήταν το εξής: Η ομάδα είναι ξεκάθαρα ανέτοιμη και η έλλειψη επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι προφανής. Πάλι καλά δηλαδή που έγινε και αυτό το φιλικό παιχνίδι γιατί έστω κι έτσι σε τέσσερα βράδια από σήμερα η ομάδα του Βαλβέρδε θα παρουσιαστεί σίγουρα καλύτερη.

Από εκεί κι έπειτα, και πέραν του παραπάνω προφανούς φάνηκαν και κάποια ακόμα στοιχεία. Η ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη επιθετικού και πλέον μεγάλων εξτρέμ. Και αν το δεύτερο μπορεί να λυθεί με… αλχημείες το πρώτο δεν λύνεται. Ολόκληρη σεζόν με τρεις καθαρόαιμους σέντερ φορ δεν βγαίνει έστω και αν στο σύστημα που χρησιμοποιείται χρειάζεται μόλις ένας. Σε περιπτώσεις τραυματισμών (κακή ώρα τώρα) και δεδομένου ότι ο Μιραλάς πολλές φορές τώρα πια θα τραβιέται στα χαφ η κορυφή αδειάζει. Και αν δεν υπάρχει ο παίκτης που θα σου κάνει γκολ τη.. μισή ευκαιρία σίγουρα είναι πρόβλημα, κυρίως όταν μιλάμε και για αγώνες Champions League.

Ο Βαλβέρδε κόντρα στον ΟΦΗ χρησιμοποίησε σχεδόν δύο εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Φυσικά και υπήρχε πρόθεση να γίνει και η απαραίτητη… μπλόφα προς τα «μάτια» της Μαρσέιγ που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκη» αλλά εκτός αυτού, η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο ίδιος ο Βάσκος τεχνικός δεν ξέρει επακριβώς ποιους έντεκα θα βάλει με τη Μαρσέιγ. Εξάλλου, θα περιμένει τον Τζιμπούρ μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει αν είναι έτοιμος καθώς αν τελικά αγωνιστεί αλλάζει ολόκληρος ο σχεδιασμός.

Η ομάδα κόντρα στους Κρητικούς ήταν πολύ κακή, δεν είχε ρυθμό και σε καμία περίπτωση το παιχνίδι δεν θύμισε επίσημο όσο κι αν το ήθελε ο Βαλβέρδε. Ο Μακούν έδειξε καλά στοιχεία, αλλά βρίσκεται κι αυτός άθελά του στην… ελληνική λογική που έχει καταπνίξει την ομάδα τις τελευταίες ημέρες που έχει να κάνει με το… τρέξιμο της τελευταίας στιγμής. Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην πρεμιέρα, σε συνδυασμό με την έλευση σημαντικών παικτών για το ρόστερ τις τελευταίας ημέρες – πράγμα που σημαίνει ότι τρέχουν για να προσαρμοστούν – καθώς και η ξεκάθαρα λανθασμένη πώληση του Ριέρα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν κάνει τον Βαλβέρδε να βγει… έξω από τα ρούχα του.

Αναγκάστηκε, απόψε να βάλει τον Χολέμπας αριστερό χαφ μπροστά από τον Μαρκάνο κι έβαλε τον Ελληνογερμανό να εκτελεί στο πρώτο μέρος όλα τα στημένα. Προφανώς από τον Ριέρα στον Χολέμπας – ο οποίος παρότι ιδιαίτερα φιλότιμος δεν ξέρει και την θέση καλά – τα πράγματα αλλάζουν πολύ ειδικά όταν μιλάμε για αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ψυχολογία του Βαλβέρδε αποτυπώθηκε με τον πλέον ακριβή τρόπο στις δηλώσεις του λίγα λεπτά μετά το ματς. Αφού ξεκαθάρισε πως η έλλειψη επίσημων αγώνων φυσικά και τους επηρεάζει ενώ σχολίασε ότι μέχρι και ο… κόσμος δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα όταν πρόκειται για ματς με ομάδα τόσο μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας και παράλληλα ανεπίσημο, φρόντισε να εκφράσει την πικρία του για την αποχώρηση του Ριέρα.

Ο 47χρονος τεχνικός είναι…. ξενερωμένος με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και σχετικά με τον άλλοτε άσο της Λίβερπουλ που πλέον έγινε… Τούρκος σχολίασε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το κενό του καλύπτεται και δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει. Όχι και οι πλέον ενθαρρυντικές δηλώσεις θα έλεγε κανείς, για μία ομάδα που μόλις αρχίζει τις υποχρεώσεις της. Όμως ο Βάσκος ξέρει να αντικρίζει την αλήθεια κατάματα και δεν κάνει εκπτώσεις στα λεγόμενά του.

Επιλογές στο ρόστερ υπάρχουν πολλές στο κέντρο και θα μπορέσει να βρει την λύση άλλωστε ο Βαλβέρδε έχει μάθει να δουλεύει σκληρά. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός μοιάζει απίθανο να παρουσιαστεί το ίδιο κακώς και με τους Γάλλους οπότε η ελπίδα είναι φυσικά ζωντανή. Από την άλλη όμως όλος αυτός ο αναβρασμός με την απουσία αγώνων και τις ανακατατάξεις στο ρόστερ αλλά και την ξεκάθαρη έλλειψη λύσεων στην κορυφή της επίθεσης είναι πρόβλημα, και ο Βάσκος θα πρέπει να το λύσει άμεσα, έστω και δεν ευθύνεται ο ίδιος για αυτό…

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags