Facebook Pixel Ένα περίεργο καλοκαίρι
| 2011-09-10 16:09:00

Ένα περίεργο καλοκαίρι

Ένα περίεργο καλοκαίρι

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κρύβει τον προβληματισμό του απ' το γεγονός πως ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τον πρώτο του αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως προηγουμένως να έχει παίξει έστω κι ένα ματς πρωταθλήματος. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν για περίπου δύο μήνες να δώσουν συνολικά δέκα φιλικά παιχνίδια (το τελευταίο ήταν με τον ΟΦΗ), πριν μπουν στην αφετηρία των επίσημων αγώνων τους. Δίχως άλλο, ήταν περίεργο το καλοκαίρι.

Και δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», το πρώτο ματς, είναι στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής της Ευρώπης, κόντρα σε μία ομάδα που προέρχεται από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της «Γηραιάς Ηπείρου», το γαλλικό.

Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός που θ' αντικρύσουμε απέναντι στη Μαρσέιγ, θα είναι εντελώς διαφορετικός απ' αυτόν που είδαμε στο φιλικό με τον ΟΦΗ. Διότι στα μάτια μας έμοιαζε περισσότερο με μία δυνατή προπόνηση για τους παίκτες των «Πειραιωτών» και τον Βαλβέρδε. Επιπλέον, στην πράξη φάνηκε πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρουν ρυθμό οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την Παρασκευή το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου, ο Βαλβέρδε δοκίμασε ξανά πρόσωπα και σχήματα. Είδε τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, τους Αμπντούν, Ορμπάιθ και Μακούν. Παράλληλα, αναζήτησε τον αντικαταστάτη του Ριέρα στην αριστερή πτέρυγα.

Παρεμπιπτόντως, η αποχώρηση του συμπατριώτη του τον προβληματίζει εντόνως, όπως φάνηκε ξεκάθαρα απ' τις δηλώσεις του στην κάμερα της nova μετά το «φινάλε» του ματς με τους Κρητικούς. Χωρίς να του υποβληθεί σχετική ερώτηση, έβαλε από μόνος του στο τραπέζι της συζήτησης την υπόθεση «Ριέρα».

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός και δη ο προπονητής του θα πρέπει να μάθουν να ζουν δίχως τον Ισπανός ακραίο χαφ. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του; Στο φιλικό με τον ΟΦΗ, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος τον Χολέμπας και στο δεύτερο τον Φετφατζίδη. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός τα πήγε καλύτερα απ' τον Γερμανό. Αλλά αν ο Τζιμπούρ είναι καλά την Τρίτη, τότε πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να δούμε τον Μιραλάς σε ρόλο αριστερού χαφ.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags