Facebook Pixel Teacher, leave them kids alone…
| 2011-09-11 09:43:00

Teacher, leave them kids alone…

Teacher, leave them kids alone…

Πώς το έλεγαν οι θρυλικοί Pink Floyd; "Hey, teacher, leave them kids alone...". Παρότι, ο Λάζλο Μπόλονι ξελαρυγγιάστηκε στον πάγκο του, οι παίκτες του έχασαν κάθε ίχνος σοβαρότητας στο Παγκρήτιο. Το σχόλιο του Σάκη Γκίνα...

Όταν μια ομάδα με υψηλούς στόχους και εμπειρία, όπως ο ΠΑΟΚ, κερδίζει ένα ματς μέχρι το 85΄ με 1-0 και δέχεται μέσα σε δυο λεπτά δυο γκολ και το χάνει, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και ένδειξη ανευθυνότητας, με αποκορύφωμα την ανόητη αποβολή του Αρίας.

Πέραν από την γενική επιπολαιότητα που χαρακτήριζε το σύνολο της ομάδας του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, υπήρχαν και πέντε σημεία που έκριναν το παιχνίδι:

Η αποβολή του Αρίας.

Δυστυχώς, ο Αρίας φέτος που παίρνει ευκαιρίες και παίζει, όσο περνάει ο καιρός, απογοητεύει όλο και περισσότερο. Με εντελώς ανόητο και επιπόλαιο τρόπο δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε τραβώντας εμφανώς την φανέλα του αντιπάλου στο κέντρο του γηπέδου. Επαναλαμβάνω, ότι αποβλήθηκε υποπίπτοντας σε εμφανέστατο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του ερασιτεχνισμού, τότε ποιος είναι; Εάν δεν λέγεται αυτό αποβολή λόγω βλακείας, τότε ποια είναι;

To αποτέλεσμα ήταν ότι άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με αναπόφευκτη δυσάρεστη συνέπεια του αριθμητικού μειονεκτήματος την οπισθοχώρησή της ομάδας του Μπόλονι σε παθητικό ρόλο. Γενικότερο συμπέρασμα: στα αμυντικά χαφ δεν ανταποκρίνεται έως τώρα επαρκώς και εμφανώς στον ρόλο του ο Κολομβιανός και μάλλον πάμε για δίδυμο Λαζάρ και Γκαρσία αναγκαστικά.

Η αδυναμία κατεύθυνσης της άμυνας από τον Κρέσιτς.

Στο γκολ – φάουλ του Λεάλ στήθηκε λάθος το τείχος με ευθύνη φυσικά του Κρέσιτς. Στην αριστερή άκρη του τείχους τοποθετήθηκε ο Ρομπέρ, που ήταν καταφανώς και με διαφορά πολλών πόντων ο κοντύτερος παίκτης του τείχους (σε σύγκριση με τους άλλους τρεις Μπαλάφα, Λίνο και Ίβιτς). Ο Κροάτης τερματοφύλακας ανυποψίαστος φύλαξε την άλλη γωνία, όπως κάνουν συνήθως, οι τερματοφύλακες.

Ο Λεάλ είδε το κενό και πολύ απλά με μια τεχνική εκτέλεση πέρασε την μπάλα πάνω από το χαμηλότερο σημείο του τείχους, δηλαδή την αριστερή του άκρη, πάνω από τον Ρομπέρ και έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία απ’ αυτή που φυλούσε ο Κρέσιτς, αιφνιδιάζοντάς τον. Έβγαζε… μάτια το κενό ύψους που υπήρχε στην αριστερή πλευρά του τείχους, αλλά ουδείς συγκινήθηκε…

Γενικότερο συμπέρασμα: το σοβαρό και μόνιμο μειονέκτημα του Κρέσιτς είναι ότι δεν κατευθύνει, όπως πρέπει, την άμυνα. Πέραν αυτού, ο Κροάτης είναι άτολμος και στις εξόδους. Παρότι στο δεύτερο γκολ η σέντρα έγινε μακριά από την εστία του, θα μπορούσε να βγει.

Η λάθος τοποθέτηση του Μαλεζά

Ο Μαλεζάς στο γκολ του Μπούντιμιρ… αγρόν ηγόραζε. Βολόδερνε κάπου μέσα στην περιοχή και πάντως μακριά από τον τομέα ευθύνης του, που ήταν το μαρκάρισμα του Μπούντιμιρ. Είχε εμφανώς λάθος τοποθέτηση σε μια κρίσιμη όπως αποδείχτηκε φάση για την εξέλιξη του αγώνα . Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Εργοτέλη πήδηξε για κεφαλιά ανάμεσα στους σαφώς πιο κοντούς απ’ αυτόν Κοντρέρας και Ετό και έτσι πέτυχε το δεύτερο γκολ με άνεση.

Γενικότερο συμπέρασμα: επειγόντως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν δυνατό και ψηλό στόπερ, που θα συμπληρώνει τον Κοντρέρας και θα εξασφαλίζει την ισορροπία στο κέντρο της άμυνας. Διότι και ο Τσιρίλο είναι αδύναμος στο ψηλό παιχνίδι και ασταθής. Προλαβαίνει, ίσως, μέχρι την Δευτέρα (12/9) το βράδυ που τελειώνει η περίοδο μεταγραφών για τους ελεύθερους παίκτες, να καλύψει η διοίκηση αυτό το ολοφάνερο μειονέκτημα στο ρόστερ, το οποίο ίσως το «πληρώσει» πολύ ακριβά η ομάδα κατά την διάρκεια της σεζόν.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags