Facebook Pixel Ο προφυλακτήρας και οι φίλοι μας οι Γάλλοι
| 2011-09-11 09:55:00

Ο προφυλακτήρας και οι φίλοι μας οι Γάλλοι

Ο προφυλακτήρας και οι φίλοι μας οι Γάλλοι

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον χαλασμένο προφυλακτήρα της Εθνικής, τη ...φανοποιεία Ζούρου και τους Γάλλους που μας διάλεξαν για αντιπάλους στο Κάουνας την ερχόμενη Πέμπτή. 

Τους Ρώσους δεν τους ...φάγαμε τελικά. Αντίθετα, αυτοί μας "έφαγαν" λίγο (ή μήπως αρκετά;) τον προφυλακτήρα και ο οδηγός Ζούρος πήρε ανάποδες.

Οι προφυλακτήρες όμως φτιάχνονται και μάλιστα με καλές προσφορές. Άρα η Εθνική εφόσον πάρει το μάθημά της, είναι σε θέση να ξαναβάλει μπροστά τη μηχανή της, τώρα που σιγά-σιγά η ομάδα πάει προς το Κάουνας.

Μια εβδομάδα μετά από την πρώτη της ήττα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ η Εθνική γνώρισε και την δεύτερη. Πάλι καλά, που την άλλη εβδομάδα παίζει Πέμπτη και Παρασκευή, άρα έχει και τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο να συνέλθει.

Η κατάσταση δεν είναι ίδια όπως το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όπου το ελληνικό συγκρότημα έπρεπε να τα κάνει όλα μαζί ...σε λίγες ώρες.

Και να συνέλθει από το σοκ της ήττας κόντρα στην ΠΓΔΜ και να αναλύσει τα λάθη της μέσω της βιντεοθεραπείας των προπονητών και να παίξει δυο τελικούς με Μαυροβούνιο και Κροατία, ώστε να πάρει το πούλμαν για το γήπεδο και όχι το αεροδρόμιο του Βίλνιους.

Σήμερα, το πρωί μέχρι το μεσημεριανό έχει προγραμματιστεί βιντεομελέτη με τον Ζούρο και τους παίκτες, όπου ο ομοσπονδιακός προπονητής σαφώς πιο ήρεμος απ΄ό,τι μετά τον αγώνα, θα μιλήσει για την άμυνα που ήταν μεν για σεμινάριο, αλλά αυτή τη φορά προς αποφυγήν.

Στη Νομική Σχολή...

Πιο ήρεμος είπαμε; Μπορεί να δει το βίντεο και να του ανάψουν πάλι τα λαμπάκια! Τέλος πάντων, σίγουρα δεν χάθηκε ο κόσμος από την ήττα απέναντι στην Ρωσία των τεράστιων κορμιών και του ταλέντου που βγάζουν στο παρκέ οι παίκτες του Μπλατ.

Μόνο, που κάθε λάθος είναι προς συμμόρφωση. Γι αυτό και το απόγευμα στο γυμναστήριο της Νομικής Σχολής του Βίλνιους (μη γελάτε, αλήθεια λέμε, ή μήπως νομίζετε ότι όλες οι Νομικές Σχολές είναι σαν τις δικές μας) έχει πολλή ...άμυνα. Να ξαναθυμηθούμε τις βασικές μας τις αρχές, που σύμφωνα με τον Ζούρο έμειναν στα αποδυτήρια της Siemens Arena.

Μετά έρχεται το ματσάκι με την Γεωργία (Δευτέρα 6μμ), την Τρίτη πρωί-πρωί το ταξίδι προς το Κάουνας και μετά οι ... Γάλλοι.

Ναι, ναι. Αυτοί αποφάσισαν να μας διαλέξουν, αν αληθεύουν τουλάχιστον τα λεγόμενα των Γάλλων συναδέλφων που είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι και πάντα καλά πληροφορημένοι για το κλίμα και τις σκέψεις της γαλλικής εθνικής ομάδας.

Ο Πάρκερ θέλει ρεβάνς

Θέλουν, λοιπόν, οι "τρικολόρ" να παίξουν με την Ελλάδα, αδιαφορώντας έτσι τρόπον τινά για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ισπανία όπου κρίνεται η πρώτη θέση του άλλου ομίλου και να χάσουν την ευκαιρία να έχουν ένα εύκολο προημιτελικό με Φινλανδία ή Σλοβενία;

Ναι, γιατί έτσι λένε αποφεύγουν στα ημιτελικά την Ισπανία (και τη Λιθουανία) και θεωρούν πιο εύκολο τον ...δρόμο προς τον τελικό.

Τι να σας πω; Γάλλοι είναι, μπορεί να λένε ...ό,τι θέλουν. Μπορεί να επιζητούν ρεβάνς για τις "σφαλιάρες" των τελευταίων ετών με αξέχαστη ακόμη εκείνη του 2005 και το τρίποντο "βάλτο αγόρι μου" Διαμαντίδη. Ή μήπως δεν ήταν σφαλιάρα το 73-56 στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας;

Ο Πάρκερ, λένε πάλι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, δεν το έχει πει ξεκάθαρα, αλλά πολύ θα ήθελε να πάρει μια ρεβάνς απέναντι στους Έλληνες.

Το λάθος καλάθι του Ντε Κολό

Η αλήθεια είναι ότι οι "τρικολόρ" μας κέρδισαν το 2009 71-69, σε ένα ματς ωστόσο που η ελληνική ομάδα ήθελε να χάσει και ο Νάντο Ντε Κολό έβαλε το καλάθι της νίκης, ενώ όλοι οι συμπαίκτες του τον κοίταζαν ...περίεργα. Ο νικητής αυτού του ματς έπαιζε προημιτελικό με την Ισπανία. Και πήγαν οι Γάλλοι! Παρεμπιπτόντως ο Ντε Κολό είναι παίκτης-κλειδί για τον Βενσάν Κολέ σε αυτή τη γαλλική ομάδα, αλλά μέχρι το ματς της Πέμπτης έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε (και να τα γράψουμε) όλα.

Η Εθνική άλλωστε ό,τι κι αν κάνει μένει στην τρίτη θέση, οπότε είναι στο χέρι των Γάλλων να μας επιλέξουν. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ψάχνουμε να βρούμε τι μας περιμένει ...μετά την Πέμπτη.

Και την...Παρασκευή με ποιον παίζουμε;

Βάσει του προγράμματος, λοιπόν, μας περιμένει αγώνας την Παρασκευή! Αν νικήσουμε θα είναι ο ημιτελικός με αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Ρωσίας ή Σκοπίων (ναι, οι Σκοπιανοί μπορεί να είναι και πρώτοι τη Δευτέρα αλλά δεν το πολυπιστεύουμε) και μιας εκ των Σερβίας, Γερμανίας, Τουρκίας ...ίσως και Λιθουανίας!

Προφανώς σε περίπτωση πρόκρισης στον ημιτελικό νομίζω ότι ...από τώρα διαλέγουμε όποιον λάχει, διότι η ομάδα θα έχει κάνει τρομακτική υπέρβαση.

Αν χάσουμε θα παίξουμε ματς νοκ-άουτ (για να περάσουμε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6, σφραγίζοντας το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, που αποτελεί και τον αντικειμενικό στόχο) παίζουμε με τον ηττημένο του αγώνα που σας ...περιγράψαμε.

Τα σενάρια ...

Εντάξει, ο ένας αντίπαλος Ρωσία ή Σκόπια είναι απλός. Όποιος νικήσει τη Δευτέρα είναι πρώτος και όποιος χάσει είναι δεύτερος. Ποιά ομάδα, όμως, θα είναι τέταρτη στον όμιλο της Γαλλίας;

Κάναμε πρόχειρους υπολογισμούς και ιδού οι απαντήσεις:

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στα παιχνίδια Σερβίας-Τουρκίας και Λιθουανίας-Γερμανίας.

Αν νικήσουν Σέρβοι και Λιθουανοί περνούν στην οκτάδα (η Λιθουανία 3, η Σερβία 4). Υπάρχουν όμως και άλλα σενάρια.

Νίκη Τουρκίας-Λιθουανίας αφήνει εκτός οκτάδας Σέρβους και Γερμανούς, και δίνει το εισιτήριο σε Λιθουανία (3) και Τουρκία (4)
Νίκη Σερβίας και Γερμανίας. Εδώ θα ισοβαθμήσουν με 7β Λιθουανία, Σερβία και Γερμανία. Έχοντας μια νίκη ο καθένας στα μεταξύ τους παιχνίδια, θα πάμε στις διαφορές πόντων όπου οι Σέρβοι έχουν +1. Οι Γερμανοί προκρίνονται αν νικήσουν με διαφορά 11π την Λιθουανία, την οποία μάλιστα σε αυτή την περίπτωση την αφήνουν απέξω (περνάνε οι Σέρβοι 3 και οι Γερμανοί 4)
Νίκη Τουρκίας και Γερμανίας φέρνει τέσσερις ομάδες με 7β. Στην οκτάδα θα περάσουν Γερμανία (3 ) και Λιθουανία (4) καθώς στα μεταξύ των τεσσάρων ομάδων παιχνίδια μετράνε δυο νίκες, έναντι μιας για Σέρβους και Τούρκους!

Έχει ενδιαφέρον ε; Σίγουρα. Γι αυτό μείνετε συντονισμένοι στα σημερινά παιχνίδια που ξεκινούν στις 3.30μμ με το Τουρκία-Σερβία, συνεχίζονται στις 6μμ με το Ισπανία-Γαλλία και τελειώνουν στις 9μμ με το Λιθουανία-Γερμανία

ΥΓ: Εϊχα δίκιο για το πως αισθάνεσαι να ξαναβλέπεις ένα παιχνίδι. Μια μπύρα πήγαμε να πιούμε μετά το ματς με τους Γάλλους και κάτσαμε βλέποντας το ματς σε επανάληψη μέχρι το 17. Μετά δεν αντέξαμε να βλέπουμε τον χαλασμένο προφυλακτήρα...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags