Η πρόκριση στην προημιτελική φάση ήταν σίγουρη μετά τα αποτελέσματα των αγώνων που είχαν προηγηθεί και πιθανότατα αυτό να επηρέασε κάπως τη συγκέντρωση των παικτών από ένα σημείο και μετά.

Ισως αυτό να είναι περισσότερο φανερό από την άμυνα της ομάδας, αλλά για να πω την... αμαρτία μου έχω την αίσθηση ότι πολλές φορές η ανισορροπία στην επίθεση προκαλεί ανισορροπία στην άμυνα. Ο ένας τομέας φτιάχνει τον άλλον...

Η ελληνική ομάδα είχε πολύ καλό ξεκίνημα και με τα 5/5 τρίποντα μπορούσε να συντηρεί ένα προβάδισμα... Από κει και πέρα ακολούθησαν 0/14 τρίποντα, οι Ρώσοι χτύπησαν στον αιφνιδιασμό, είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας, έβγαλαν πλουραλισμό στην επίθεση, είχαν εξαιρετική δημιουργία -όπως φαίνεται και από τις 20 ασίστ-, κυριάρχησαν στη μάχη των ριμπάουντ και με τα επιθετικά έκαναν τεράστια ζημιά και γενικώς πήραν το πάνω χέρι.

Δεν αμφισβητεί κανείς την ανωτερότητα των Ρώσων, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς η τελική διαφορά μάλλον αδικεί την ελληνική ομάδα. Πλασματική θα τη χαρακτηρίζαμε... Αλλά για να τα λέμε όλα, είναι γεγονός ότι οι διεθνείς μας στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξαν να χάνουν τελείως τη συγκέντρωσή τους και να «παραδέχονται» την ανωτερότητα των αντιπάλων.

Ετσι κι αλλιώς ακόμα μαθαίνει η ομάδα από τα λάθη της και το βέβαιο είναι ότι στον επόμενο αγώνα με τη Γεωργία θα πρέπει να παρουσιαστούν με τη μέγιστη συγκέντρωση, αποφασισμένοι να κάνουν καλό παιχνίδι και να διαμορφώσουν την αγωνιστική τους ταυτότητα εν όψει των χιαστί των προημιτελικών. Δεν παίζει ρόλο το ότι ο αγώνας δεν έχει βαθμολογική σημασία και δεν κρίνει το παραμικρό... Είναι καλό «σχολείο» για όλους τους παίκτες.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένα ακόμα βήμα με την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, ετοιμάζεται για τη μετακόμιση στο Κάουνας και προσωπικά επιμένω σ' αυτό που έλεγα από την πρώτη στιγμή... Πρέπει να το απολαύσουν και να το διασκεδάσουν οι παίκτες. Από εδώ και μπρος ό,τι περισσότερο έρθει είναι κέρδος γι' αυτά τα παιδιά, που έχουν αποδεχτεί το ρόλο του «στρατιώτη» στην εθνική ομάδα και δίνουν το εκατό τοις εκατό προκειμένου να πετύχουν.

Πηγή: Goal