Αυτό που μπορεί να «γνωματεύσει» κάποιος a posteriori, με βάση την εμπειρία δηλαδή, είναι ότι ομάδες με την «ιπποδύναμη» του ΠΑΣ πρέπει πρωτίστως να παίζουν καλή άμυνα όταν αντιμετωπίζουν τη «βαρονία» του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη μακριά από τα Γιάννενα.

Ενδεικτικά: στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, η συμπεριφορά των αμυνόμενων στο κόρνερ του Λέτο ήταν επιεικώς ερασιτεχνική. δύο φορές άφησαν τον μη σέντερ φορ Λέτο να κάνει... σεντερφορίσια (sic) κίνηση και τη μεν πρώτη να «σημαδέψει» το δοκάρι, τη δε δεύτερη να σουτάρει και να διαμορφώσει το 3-1. Και το ποδόσφαιρο δεν είναι... ενόργανη γυμναστική, ούτως ώστε να βαθμολογείται το πόσο θεαματικά εκτελείς ένα πρόγραμμα, τι εντυπώσεις κερδίζεις, έχεις ξεκάθαρα κριτήρια: πόσα (γκολ) βάζεις, πόσα τρως.

Μάλιστα, αν θέλουμε να το ψειρίσουμε περισσότερο -μέχρι... κυνισμού, ο ΠΑΣ δεν έχει εισπράξει όσα γκολ του αναλογούν λόγω... συμμαχίας με τα δοκάρια! Τρία ο Παναθηναϊκός, δύο στην ίδια φάση στην πρεμιέρα ο Αρης. Επομένως, οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ θέλουν... φροντιστήριο σ' αυτόν τον τομέα. Και άντε, στα αριστερά της άμυνας υπήρξαν αναγκαστικές αλλαγές (ο «αντί-Βάντερσον» Λίλα τραυματίστηκε στο εικοσάλεπτο και αντικαταστάθηκε από τον Μιχαήλ), οι στόπερ τι έκαναν; Κώτσιος και Μπουζίντ δεν πρέπει να νιώθουν ευτυχισμένοι με τη χθεσινή τους εμφάνιση.

Από την άλλη, βέβαια, ο ΠΑΣ είχε 11 τελικές, διόλου ευκαταφρόνητη επιδοση όταν πρόκειται για παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ. Εδειξε ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, να δημιουργήσει και ν' απειλήσει. Δεν είναι «άμπαλη» ομάδα. Και το συγκεκριμένο στοιχείο δεν περνά απαρατήρητο. Ασφαλώς, μια κι αρχίσαμε με... λατινικά, δεν είναι magnus opus (μεγάλο έργο, έργο ζωής) του Ντεμόλ αυτό που είδαμε επιθετικά από την ενδεκάδα του, αλλά είναι κάτι.

Περιμένουμε, πάντως, τον νεοφώτιστο ΠΑΣ να τον δούμε και σε άλλα ματς για να τον σταθμίσουμε καλύτερα. Τον είδαμε με ομάδα που πάει για πεντάδα γενικώς κι αορίστως (Αρης), τον είδαμε με τον Παναθηναϊκό, να τον δούμε και σε κάνα ματς με αντίπαλο με τις ίδιες επιδιώξεις. Ο προσεχής αγώνας του, με τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες», είναι μια καλή ευκαιρία.

Πηγή: sday.gr