Facebook Pixel Αρχίζει και αποδίδει το τρικ του Ζεσουάλδο
| 2011-09-12 11:04:00

Αρχίζει και αποδίδει το τρικ του Ζεσουάλδο

Αρχίζει και αποδίδει το τρικ του Ζεσουάλδο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, τη σημαντική βελτίωση του «τριφυλλιού» και το… κόλπο του Φερέιρα.

*Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο καλύτερος φετινός. Είχε καλή ανάπτυξη, φαντασία, κατά διαστήματα, έβαλε τρία γκολ, είχε άλλα τόσα δοκάρια και έκανε αρκετές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Αν μη τι άλλο, ο κόσμος που πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο, έφυγε έπειτα από καιρό με χαμόγελα για το σπίτι του και όχι με γκρίνιες και μουρμούρες, όπως συνέβαινε συνήθως…

*Ο Σεμπάστιαν Λέτο απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί ότι ποιοτικότερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός φέτος. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τον ηγέτη, στη μετά – Σισέ εποχή και φυσικά για το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Καταπληκτικό το γκολ που σημείωσε. Γύρισμα, έξω από την περιοχή και σουτ… συστημένο, για να ξεσηκώσει τα πλήθη. Ο Αργεντινός είναι σε μεγάλα κέφια, γεγονός που κάνει διοίκηση, προπονητικό τιμ και φιλάθλους να χαμογελούν.

*Ο Κατσουράνης, Ο Ζέκα και ο Κλέιτον του δευτέρου ημιχρόνου (στο πρώτο ήταν κάκιστος και νωχελικός στις κινήσεις του), ακολούθησαν σε απόδοση τον Αργεντινό. Πολύ μυαλωμένο παιχνίδι από τον πρώτο, με καίρια κοψίματα και φυσικά εξαιρετικό μοίρασμα της μπάλας. Ενέργεια, διάθεση, καθαρό μυαλό και πειθαρχία από τον Πορτογάλο, ο οποίος, μέχρι στιγμής, δείχνει ότι πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που, αν στον Παναθηναϊκό όλα κυλήσουν νορμάλ, θα μας απασχολήσει θετικά στη συνέχεια. Οσο για τον Βραζιλιάνο, μέχρι να βγάλει την κάθετη στον Τοτσέ και να πάρει μπρος, ήταν εξαφανισμένος. Δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση στη μεσαία γραμμή (κάθετη ή παράλληλη), παρακολουθούσε τους συμπαίκτες του και ανάγκασε τον Φερέιρα να σηκώσει από νωρίς τον Καραγκούνη για ζέσταμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, λες και… αναστήθηκε και είδαμε έναν διαφορετικό Βραζιλιάνο, πιο ζωντανό, πιο… ποδοσφαιριστή!

*Το κόλπο του Ζεσουάλδο, φαίνεται ότι αποδίδει και δεν ξέρω αν έχει στο μυαλό του να το καθιερώσει από την αρχή του παιχνιδιού. Ο Πορτογάλος πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λέτο, σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το κέρδος να είναι διπλό για το «τριφύλλι». Αφενός μεν ο Αργεντινός είχε περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι του, μια και δεν περιοριζόταν σε ένα χώρο, αφετέρου δε, ο Τοτσέ είχε έναν παίκτη δίπλα του σαν στήριγμα, κάτι που επιζητά ο Ισπανός, μια και το σκαρί του, αν θέλετε, δεν τον βοηθάει να βρίσκεται μόνος του. Με αυτό το πλάνο, το «τριφύλλι» έγινε πιο επιθετικό, πιο δημιουργικό και ευχαρίστηκε στους περίπου 17.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

*Αχ, αυτή η άμυνα! Όχι, δεν αναφέρομαι στα δυο στόπερ, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι, που ήταν θετικότατοι χθες, αλλά στα άκρα Βύντρα και Σπυρόπουλο. Ταλαιπωρήθηκαν και οι δυο τους από Ντε Βινσέντι και Μπεσέρα, ενώ ο Λουκάς έκανε κι ένα τραγικό λάθος, από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέτοιες κινήσεις, επιπόλαιες, μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, σε ανύποπτο χρόνο και μπλα, μπλα, μπλα. Ο Βύντρα, όμως, φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, αλλά η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζεται τελείως διαφορετικός απ’ ότι την περσινή σεζόν. Ιδωμεν…

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags