Facebook Pixel Ο Γερμανός Κροάτης!
| 2011-09-13 11:46:00

Ο Γερμανός Κροάτης!

Ο Γερμανός Κροάτης!

Όλα ξεκίνησαν στο Όσιγιεκ. Κι όλα θα τελειώσουν εκεί. Αρκεί ενδιάμεσα, να αποδείξει ο Γιούριτσα Βράνιες ότι δεν έχει ξοφλήσει! Η ιστορία του Κροάτη μέσου σε εφτά σημεία.
 

1. Στην Κροατία...

Ο Γιούριτσα Βράνιες γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1980 στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Τα παιδικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, όπως και η καριέρα του, η οποία είχε ξεκινήσει με κάπως παράδοξο τρόπο. Η πρώτη ομάδα στην οποία εντάχθηκε ο Κροάτης ήταν η Βοϊβοντίνα στο Νόβι Σαντ. Περίπου 120 χιλιόμετρα καθημερινά, τουλάχιστον μέχρι τα σύνορα να κλείσουν και η καριέρα του Βράνιες να μπει σε... μονόδρομο. Ο πατέρας του, Βέντραν Βράνιες, ανέλαβε τον Γιούριτσα από μικρό και ήταν άτυπα ο εκπρόσωπός του. Το 1997 αποφάσισε να τον πάει στην Όσιγιεκ, όπου «έφτιαξε» το όνομά του και περίμενε καρτερικά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με τη βοήθεια του προπονητή του Μίλαν Τζούρισιτς, το ταλέντο του και τους... νόμους που άνοιγαν την αγορά, το πρώτο μεγάλο βήμα θα ερχόταν.

«Η Όσιγιεκ είναι η ομάδα, είναι η πόλη μου. Η επιστροφή μου για να κλείσω την καριέρα μου εκεί είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές μου, όμως μόνο αν δεν βρω μια καινούργια πρόκληση για μένα στο εξωτερικό».

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags