Facebook Pixel "Θα πέσει τρελό κυνηγητό στον Πάρκερ!"
| 2011-09-13 12:22:00

"Θα πέσει τρελό κυνηγητό στον Πάρκερ!"

"Θα πέσει τρελό κυνηγητό στον Πάρκερ!"

Ο καλύτερος πασέρ και ο καλύτερος "κλέφτης" της Εθνικής Νικ Καλάθης ανυπομονεί για το τζάμπολ του νοκ άουτ προημιτελικού με τη Γαλλία στο Κάουνας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο "sport24.gr":

-Ας ξεκινήσουμε από το χρονικό πλαίσιο του προημιτελικού με τη Γαλλία. Πώς λειτουργεί για τους παίκτες το γεγονός ότι θα αναμετρηθείτε τρεις ημέρες μετά τον αγώνα με τη Γεωργία;

(γελάει) "Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει για τα άλλα παιδιά στην ομάδα, αλλά εγώ θα σκέφτομαι τον Πάρκερ περισσότερες μέρες! Θα έχω τον ευκαιρία να μελετήσω το παιχνίδι του, το οποίο φυσικά γνωρίζω παρακολουθώντας τον στο ΝΒΑ όλα αυτά τα χρόνια, με τη διαφορά ότι τώρα θα προσπαθήσω με τη βοήθεια των προπονητών μου να δώσω έμφαση σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του, ούτως ώστε την ώρα του αγώνα να είμαι προετοιμασμένος για τρελό κυνηγητό".

-Κάτι μας θυμίζει όλη αυτή η κατάσταση που περιγράφεις. Τις αϋπνίες που είχες στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όταν έπρεπε να γίνεις σκιά του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα...

"Μπορείς να το πεις και έτσι! Οπως σου είχα πει και τότε, είχα μελετήσει τόσο πολύ τον Ναβάρο, ώστε άρχισα να τον βλέπω και στον ύπνο μου. Δεν θα ξεχάσω εκείνη την εμπειρία και το μεγάλο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου, όπως και όλη την ευρωπαϊκή πορεία με τον Παναθηναϊκό, ποθ έφτασε μέχρι την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Μιλάμε για έναν παίκτη αεικίνητο, που οι μπαταρίες του δεν τα φτύνουν ποτέ! Κάπως έτσι είναι και ο Πάρκερ. Αν δεν το έχετε προσέξει δεν σταματάει ποτέ να κινείται, έχοντας βέβαια την περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια του επιχειρώντας είτε να δημιουργήσει για τον εαυτό του είτε για την ομάδα του. Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ του κόσμου, και δεν είναι τυχαία όσα έχει πετύχει στην καριέρα του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς".

-Ολοι ξέρουν τις δυνατότητες του Πάρκερ. Ειδικά σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι πραγματικός ηγέτης για την ομάδα της Γαλλίας με μέσους όρους πόντων και ασίστ (22,1 π., 4,7 ασ.) που προκαλούν ίλιγγο...

"Είναι εντυπωσιακός σε αυτό το τουρνουά και για αυτό ένα κομμάτι της αμυντικής στρατηγικής που θα ακολουθήσουμε θα αποσκοπεί στο να περιορίσουμε τη δράση του. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά όταν βάζεις δύσκολους στόχους, γίνεσαι καλύτερος και εγώ ανυπομονώ να ζήσω και αυτή την πρόκληση που υπάρχει μπροστά μου, αν και η άμυνα είναι ομαδική υπόθεση και όλα τα παιδιά της Εθνικής θα τα δώσουν όλα για να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Γάλλων. Παιχνίδι με το παιχνίδι έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια και αυτό θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε και στο Κάουνας, όπου κρίνεται όλη η πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ".

-Πες μας και για το «φιλαράκι» σου Γιοακίμ Νοά. Τον διαδέχτηκες στους Φλόριντα Γκέιτορς με τη διαφορά ότι αυτός πρόλαβε να κατακτήσει δύο σερί τίτλους πρωταθλητή στο NCAA.

"Μη μου το θυμίζεις φίλε. Μην ξύνεις πληγές. Ηθελα και εγώ να φύγω με έναν τίτλο από τους Γκέιτορς, αλλά δεν τα κατάφερα. Από όλες τις καταστάσεις, όμως, μαθαίνεις, γίνεσαι καλύτερος και βγαίνεις πιο δυνατός και πιστεύω ότι αυτό ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Με τον Νοά γνωριζόμαστε επτά χρόνια και δεν σου κρύβω ότι τον έχω σαν μεγάλο μου αδερφό! Η προσθήκη του έχει ισχυροποιήσει πάρα πολύ την Εθνική Γαλλίας. Βλέπετε και μόνοι σας ότι ο τύπος είναι φοβερός μαχητής. Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, πολεμάει σε κάθε φάση και δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα. Αυτό είναι το παιχνίδι του, να χτυπηθεί, να πηδήξει, να πάρει ριμπάουντ και αν έχει τις ευκαιρίες να σκοράρει. Χρειάζεται τεράστια προσοχή και μελέτη για να τον αντιμετωπίσουμε. Φυσικά, η Γαλλία διαθέτει και άλλους ποιοτικούς παίκτες, τους οποίους θα αναλύσουμε με τους προπονητές μας και θα σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για το τζάμπολ της Πέμπτης".

-Πώς σου φάνηκε το ότι η Γαλλία επέλεξε ξεκάθαρα για αντίπαλο την Ελλάδα στην προημιτελική φάση; Ο,τι και αν λέει ο προπονητής της Βινσάν Κολέ, δεν μπορεί να γίνει πειστικός από τη στιγμή που δεν χρησιμοποίησε καθόλου τους καλύτερους παίκτες του, Πάρκερ και Νοά, στον αγώνα με την Ισπανία.

"Κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Υπάρχει, όμως, μεγαλύτερο κίνητρο από το να ξέρεις ότι οι αντίπαλοί σου επέλεξαν εσένα στο νοκ άουτ παιχνίδι; Αναμφισβήτητα ένας νοκ άουτ προημιτελικός δημιουργεί κίνητρο από μόνος του, συσπειρώνει τους παίκτες και τους οπλίζει με αποφασιστικότητα. Οταν, όμως, ξέρεις τι πιστεύουν για σένα οι αντίπαλοι, οι φλέβες σου είναι έτοιμες να εκραγούν. Ολο αυτό λειτουργεί υπέρ μας και όπως είπε ο Ζήσης εκείνοι επέλεξαν, εκείνοι πρέπει να κερδίσουν, εκείνοι έχουν και το άγχος. Τους περιμένουμε".

-Μην το πάρεις στραβά, αλλά μήπως η Γαλλία είναι πολύ πάνω από τις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας;

"Ουδείς αμφισβητεί το ταλέντο των αντιπάλων μας. Εχουν κάνει σπουδαία πράγματα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ κερδίζοντας ομάδες όπως η οικοδέσποινα Λιθουανία, η Σερβία και η Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι έχουν υψηλές προδιαγραφές και χημεία. Σε έναν αγώνα, όμως, νοκ άουτ παίζουν δύο και η Ελλάδα έχει μάθει να σέβεται, αλλά να μη φοβάται τους αντιπάλους της, ανεξαρτήτως ονόματος. Τα πάντα θα κριθούν στον ρυθμό, στην άμυνά μας, στα ριμπάουντ, σε κάποια τρικ που θα ετοιμάσουν οι προπονητές μας και στη συγκέντρωση. Δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά και πάντα παίζουμε για τη νίκη. Ετσι έχουμε μάθει. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν η οκτάδα και τώρα θα παίξουμε για τον δεύτερο μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο παρκέ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags