Facebook Pixel Κάτι χρωστάει από το '94 στη Μαρσέιγ!
| 2011-09-13 19:30:00

Κάτι χρωστάει από το '94 στη Μαρσέιγ!

Κάτι χρωστάει από το '94 στη Μαρσέιγ!

Ενα λόγο παραπάνω έχει στην αποψινή πρεμιέρα του Champions League ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τη Μαρσέιγ και ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας φίλοι των «ερυθρόλευκων», ενδεχομένως, να το θυμηθούν. Ηταν 13 Σεπτεμβρίου του 1994, όταν οι δυο ομάδες είχαν διασταυρώσει για πρώτη φορά τα ξίφη του στο επίπεδο όχι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, αλλά στο Κύπελλο UEFA.

Στο πλαίσιο του α' γύρου του Κυπέλλου UEFA, λοιπόν, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Μαρσέιγ με τους Γάλλους να φεύγουν νικητές από το άντρο των Πειραιωτών. Οι Γάλλοι «πάγωσαν» το φαληρικό στάδιο με το γκολ του Φερέρ στο 31'. Ο Ίλια Ίβιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 56' όμως ο Μαρκέ στο 79' χάρισε τη νίκη στην Μαρσέιγ.

Ετσι ο Ολυμπιακός φαίνεται να χρωστά κάτι στη Μαρσέιγ, η οποία είχε κερδίσει τότε και τη ρεβάνς με 3-0 με δύο γκολ του Τόνι Κασκαρίνο και ένα του Φερερί να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα του ματς.

Είναι, πάντως, γεγονός πως οι Μασσαλοί έχουν ευχάριστες αναμνήσεις με τις ελληνικές ομάδες, αφού κατά το παρελθόν έχουν αποκλείσει και την ΑΕΚ. Ηταν η σεζόν 1989-90, όταν η Μαρσέιγ κέρδιζε με 2-0 στο «Βελοντρόμ» την Ενωση και στη ρεβάνς του «Νίκος Γκούμας» αποσπούσε ισοπαλία 1-1 από τους «κιτρινόμαυρους» που μέχρι το 85' πίστευαν στην ανατροπή, μιας και προηγούνταν με γκολ-πέναλτι του Τόνι Σαβέφσκι. Σε εκείνο το χρονικό, όμως, σημείο ήρθε ο Παπέν να διαμορφώσει το τελικό 1-1 και να βάλει «ταφόπλακα» στα όνειρα της ΑΕΚ για πρόκριση.

ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags