Facebook Pixel Τι εστί Γαλλία
| 2011-09-15 10:34:00

Τι εστί Γαλλία

Τι εστί Γαλλία

Το πορτρέτο της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας λίγες ώρες πριν τη σύγκρουσή της με την Ελλάδα για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.
 

Προφίλ: Χρόνια τώρα η Γαλλία ψάχνει τη μεγάλη διάκριση. Οταν λέμε χρόνια, εννούμε για την ακρίβεια 11. Στην Ολυμπιάδα του 2000 οι "τρικολόρ" έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από την ασυναγώνιστη ομάδα των ΗΠΑ. Εκτοτε, έχουν φτάσει αρκετές φορές κοντά στη βρύση αλλά νερό δεν έχουν πιει. Την πλέον χαρακτηριστική απ' όλες προφανώς θα την θυμάστε. Ναι, στο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 αναφερόμαστε. Στο καθαρά μπασκετικό κομμάτι, οι Γάλλοι χαρακτηριζόνται, όχι άδικα, ως η πιο αθλητική ομάδα του φετινού Ευρωμπάσκετ. Εχουν παιδιά που πηδούν ψηλά, διεκδικούν με πάθος το ριμπάουντ, παίζουν ορκισμένη άμυνα και τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο. Φοβεροί αθλητές όλοι τους.

Καταλύτης: Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ο Τόνι Πάρκερ βεβαίως. Πρόκειται για το βαρόμετρο της Εθνικής Γαλλίας. Ο 29χρονος πλέι μέικερ των Σαν Αντόνιο Σπερς επιθυμεί σφόδρα την υπέρβαση και κάνει ότι μπορεί για να καταφέρει. Στα πρώτα 7 παιχνίδια του τουρνουά μέτρησε 22,1 πόντους και 4,7 ασίστ δείχνοντας ότι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Εχει όμως μία κακή παράδοση. Στα δύσκολα, πραγματικά κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής Γαλλίας "κολλάει".

Προσοχή: Ο Γιοακίμ Νοά είναι γιος του παλιού Γάλλου τενίστα Γιανίκ Νοά. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά επέλεξε να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα. Μέχρι το φετινό καλοκαίρι δεν είχε ενδώσει στο φλερτ της γαλλικής ομοσπονδίας, αλλά αυτή τη φορά, κατόπιν και των πιέσεων του Τόνι Πάρκερ, ενέδωσε. Και προφανώς για τους Γάλλους πολύ καλά έκανε. Ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης που μαζεύει τα ριμπάουντ σαν στραγάλια (μέσος όρος 8 στο τουρνουά) και παίζει εξαιρετική άμυνα. Δεν παραλείπει να σκοράρει βέβαια. Το μαρκάρισμά του θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τους Ελληνες διεθνείς.

Υστερεί: Μετά τον Τόνι Πάρκερ το...χάος στη θέση του πλέι μέικερ. Ο Αντριού Αλμπισί είναι ακόμη άγουρος (μόλις 21 χρονών), ο Νάντο ντε Κολό θεωρείται περισσότερο σκόρερ παρά οργανωτής, ο Στι Τσικαμπού δεν έχει τα φόντα να σταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με αξιώσεις στο παρκέ. Αρα, αν ο Πάρκερ βρεθεί σε άσχημο βράδυ, αυτομάτως η Γαλλία χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της.

Η 12άδα: Γιοακίμ Νοά, Νικολά Μπατούμ,Κέβιν Σεραφέν, Αντριού Αλμπισί, Σαρλς Καουντί, Τόνι Πάρκερ, Αλί Τραορέ, Φλορέν Πιετρούς, Νάντο Ντε Κολό, Μπορίς Ντιαό, Στιντ Τσικαμπού, Μικαέλ Ζελαμπάλ.

Πηγή: contra.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags