Facebook Pixel Να το κρατήσουν στο σπίτι!..
| 2011-09-18 23:00:00

Να το κρατήσουν στο σπίτι!..

Να το κρατήσουν στο σπίτι!..

Με σχετική... άνεση η Ισπανία πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, καθώς νίκησε εύκολα στον τελικό τη Γαλλία με 98-85.
 

Η Ισπανία γίνεται η πρώτη ομάδα μετά τη Λιθουανία, όπου το 1995 και το 1997 κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές του Ευρωμπάσκετ. Ο Ναβάρο ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με 27 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας έναν ξέφρενο ρυθμό. Οι Γάλλοι με τον Πάρκερ και οι Ισπανοί με τον Ναβάρο πάλευαν για να πάρουν ένα καλό προβάδισμα με το σκορ στο πρώτο τρίλεπτο να είναι 8-8. Οι Ισπανοί μετά το 17-14 του πρώτου εφταλέπτου κατάφεραν να ξεφύγουν με +8 (22-14) και αυτό γιατί έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και έβγαλαν εύκολες φάσεις μέσα από την άμυνα τους. Οι Γάλλοι, όμως, με συνεχόμενα τρίποντα μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (25-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο παρκέ. Ο Ιμπάκα έκανε μαγική δουλειά στην άμυνα, Καλντερόν, Ναβάρο και Φερνάντεθ τελείωσαν τη μία φάση μετά την άλλη στην επίθεση και έτσι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (36-26). Οι Ισπανοί διατηρούσαν με ευκολία τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι που ο Ρούντι Φερνάντεθ παραλίγο να κόψει το μπάσκετ στον Πάρκερ έπειτα από ένα σκλήρό φάουλ. Οι Γάλλοι αφυπνίστηκαν μετά από αυτό και με σερί 7-0 μείωσαν σε 46-41 για να τελειώσει το ημίχρονο με 50-41 υπέρ των "φούριας ρόχας".

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +13 (56-43), αλλά οι Γάλλοι με σερί 6-0 μέσα σε 1:30'' η διαφορά έπεσε και πάλι κάτω από τους δέκα (56-49). Κάθε φροά που πλησίαζαν, όμως, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί έστελναν τη διαφορά πάνω από τους δέκα μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό γινόταν σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Γάλλοι μείωναν και οι Ισπανοί αμέσως έστελναν τη διαφορά πάνω από τους δέκα για να τελειώσει η τρίτη περίοδος με 75-62 υπέρ των Ισπανών.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί απλά αρκέστηκαν στο να διατηρούν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Οι Γάλλοι τα περίμεναν όλα από τον Πάρκερ την ίδια στιγμή που οι Ισπανοί είχαν στον πάγκο (!) τον Ναβάρο και έβρισκαν λύσεις από Σάδα, Φερνάντεθ και Π. Γκασόλ. Οι Ισπανοί χωρίς καν να ιδρώσουν λοιπόν έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου τους σε Ευρωμπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 25-20, 50-41, 75-62, 98-85.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags