Καλό θα είναι, λοιπόν, να τις προσέχουμε, ειδικά όταν μας τις λένε οι ξένοι που δεν έχουν ούτε λόγο ούτε συμφέρον να χαϊδέψουν αυτιά, να ομορφύνουν βιτρίνες ή να εξωραΐσουν καταστάσεις για τον απλούστατο λόγο ότι όταν έρχονται εδώ, κάνουν τη δουλειά τους και δεν τους ενδιαφέρουν οι καλές ή οι κακές εντυπώσεις που πιθανότατα θα δημιουργήσουν τα λεγόμενά τους.

Ο ΣΤΙΟΥΑΡΤ Χιούστον, Σκοτσέζος, παλιός παίκτης της Γιουνάιτεντ, δουλεύει αυτή την εποχή στην Αρσεναλ για λογαριασμό του Αρσέν Βενγκέρ. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσε στενά τον Ολυμπιακό με αφορμή το χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Τον είδε και στο 1-0 από τη Μαρσέιγ, και στο 2-1 με την Ξάνθη, και στο 3-2 με τον Εργοτέλη το περασμένο Σάββατο. Και επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν στο Ηράκλειο, έκανε μερικές διαπιστώσεις στο στιλ ατομικής κριτικής των παικτών που είχε παρακολουθήσει στα τρία ματς.

ΕΙΠΕ πράγματα που όποιος μπορεί και βλέπει ποδόσφαιρο πίσω από τις κραυγές, τους εντυπωσιασμούς και τις σκοπιμότητες που διακοσμούν ειδικά τις μεγάλες ομάδες μας, μπορεί να τα διακρίνει κάθε φορά που κάθεται να παρακολουθήσει έναν αγώνα.

**ΕΙΔΕ τον Κοστάντσο κι αναρωτήθηκε αν «ο δεύτερος γκολκίπερ που χρησιμοποιείται είναι ακόμη χειρότερος».

**ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ, ότι ο Τζιμπούρ «δεν διακρίνεται σ' όλο το παιχνίδι», αφού με τον Εργοτέλη «έκανε μια ενέργεια στην αρχή και μετά ήταν άφαντος», ενώ με την Ξάνθη «με δυο-τρεις ενέργειες στο τέλος μπόρεσε να δώσει τη νίκη».

**ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ότι «ο Μιραλάς, ο Τζιμπούρ και ο Αμπντούν μπερδεύονται μεταξύ τους, άλλες φορές έβλεπες δυο απ' αυτούς στην αριστερή πλευρά και άλλες κανέναν».

**ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τον Μιραλάς είπε πως «σίγουρα είναι ξεχωριστός, μπορεί να σου κάνει φάση από το πουθενά, αλλά δεν έχει την εξυπνάδα που χρειάζεται και δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί στην Πρέμιερ Λιγκ ή στην Ισπανία», αφού «δεν τον θεωρώ ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης».

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, μαζί με την «προβληματική αμυντική λειτουργία» και την απουσία πλάνου για να βγει η ομάδα στην επίθεση («βγαίνουν όλοι μαζί και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα»), δίνει την ολοκληρωμένη εικόνα που σχημάτισε ο σκάουτερ της Αρσεναλ για τον χθεσινοβραδινό αντίπαλο της ομάδας του.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από πλευράς των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν, βέβαια, οι... συνηθισμένες. Αλλος έλεγε για αλαζονεία κι άλλος ζητούσε να τον αναγκάσουν οι παίκτες με την απόδοσή τους «να φάει το μπλοκάκι με τις σημειώσεις του»! Διάφορα τέτοια, που δείχνουν μεν την ανάγκη κάθε ομάδας να δώσει απαντήσεις στο γήπεδο όταν την αμφισβητούν, αλλά που από την άλλη δεν μπαίνουν στην ουσία της κριτικής που είναι ανάγκη να τη βλέπουμε πάντα με διάθεση να γίνουμε καλύτεροι και όχι επειδή ντε και καλά μας υποτιμούν και μας χλευάζουν οι... κακοί ξένοι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία