Facebook Pixel Από τον Στέλιο στον Κώστα Μανωλά
| 2011-10-03 16:11:00

Από τον Στέλιο στον Κώστα Μανωλά

Από τον Στέλιο στον Κώστα Μανωλά

Η εμφάνιση του Κώστα Μανωλά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έφερε στη μνήμη πολλών εικόνες από τον Στέλιο. Ναι, όσο και αν σε κάποιους, ενδεχομένως, αυτό να προκαλεί εντύπωση, η παρουσία του νεαρού αμυντικού στη Νέα Σμύρνη έφερε στο μυαλό πολλών εικόνες από τον θείο του...

Ο Μανωλάς έκανε ηγετική, αρχηγική εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όπως πάμπολλες φορές είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν ο Στέλιος. Πέτυχε το νικητήριο γκολ σε μία στιγμή, όπου όλα έμοιαζαν χαμένα για την Ενωση και έτρεξε κατευθείαν στον προπονητή του, τον Μανόλο Χιμένεθ.

Επί της ουσίας πήρε θέση στο θέμα του προπονητή που υπήρξε στους «κιτρινόμαυρους» μετά την ήττα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Σκόραρε, έσπευσε να αγκαλιάσει τον Ισπανό τεχνικό και να στείλει με τον τρόπο μήνυμα στήριξης στον Ανδαλουσιάνο. Γιατί δεν το έκανε ο Στέλιος; Ουκ ολίγες φορές είχε φροντίσει ο θείος του νεαρού αμυντικού να πάρει θέση, να πει τη γνώμη του σε ό,τι αφορά στον προπονητή και το ίδιο έκανε με πράξεις και όχι μόνο λόγια και ο Κώστας.

Τι άλλο κοινό έχει Κώστας και Στέλιος; Τη λέξη «σίριαλ» στο θέμα της ανανέωσης ή μη του συμβολαίου του. Ναι μεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον νεαρό αμυντικό και την ΑΕΚ, ωστόσο ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές με αποτέλεσμα τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις να θεωρείται σίγουρο. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Μανωλάς είχε συμφωνήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Οι δύο πλευρές που είχαν αρκετές διαφωνίες στην αρχή, τα βρήκαν τελικά σε μία μέση λύση με της απολαβές του ποδοσφαιριστή να αυξάνονται κλιμακωτά χρόνο με τον χρόνο. 255.000, 290.000 και 330.000 ευρώ για κάθε έτος συμβολαίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν πέσει οι υπογραφές με αποτέλεσμα το θέμα παραμένει στον αέρα...

Και ακόμα δεν τελειώσαμε στα κοινά σημεία των Μανωλάδων; Και τι εννοούμε μ' αυτό; Μα, φυσικά, το ενδιαφέρον τόσο ελληνικών όσο και ξένων ομάδων για την απόκτηση τους. Πόσες φορές είχε γραφτεί πως ο Στέλιος απασχολεί Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; Πολλές... Ε, το ίδιο συμβαίνει και τώρα... Ο ανηψιός έχει δει το όνομα του αρκετές φορές στις εφημερίδες να παίζει για τους δυο «αιωνίους».

Οσο για το εξωτερικό, αμφότεροι βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων. Εσχάτως ο Κώστας απασχολεί την Αταλάντα, η οποία παρακολουθεί στενά τον ποδοσφαιριστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως η ομάδα του Μπέργκαμο δεν αποκλείεται να κινηθεί τον προσεχή Ιανουάριο για την απόκτηση του νεαρού στόπερ με την ΑΕΚ να αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Και η επιβεβαίωση των κοινών ανάμεσα σε Στέλιο και Κώστα, ήρθε στις δηλώσεις εκεί κάπου στα μέσα Ιουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, όταν συμφώνησε προφορικά με την Ενωση. «Στόχος μου τώρα είναι να γίνω αρχηγός της ομάδας και να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως έκανε και ο θείος μου όταν ήρθε στην ΑΕΚ», είχε, λοιπόν, πει ο νεαρός αμυντικός.

Ο Κώστας, όμως, έχει κοινά και με τον Κώστα. Το γκολ στη Νέα Σμύρνη θύμισε σε πολλούς το τέρμα που είχε πετύχει την περσινή σεζόν ο νεαρός αμυντικός στο Σπλιτ, τότε που η ΑΕΚ αποχωρούσε με το τρίποντο από «Πόλιουντ» επικρατώντας με 3-1 της Χάιντουκ. Ηταν στο 61ο λεπτό, όταν ο Μανωλάς με εξαιρετικό άλμα έπαιρνε την κεφαλιά και έδινε αέρα δυο τερμάτων στην Ενωση. Το ΄χει, δηλαδή, ξανακάνει...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags