Facebook Pixel Ο «πρίγκιπας» των «τυφλών»
| 2011-10-06 10:41:00

Ο «πρίγκιπας» των «τυφλών»

Ο «πρίγκιπας» των «τυφλών»

Το τυφλό μίσος μερίδας οπαδών της ΑΕΚ για τον Μπάγεβιτς δημιούργησε το φαινόμενο Χιμένεθ. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Για να ακυρώσουν κάποιοι την απίστευτη προσφορά του «πρίγκιπα» στην Eνωση, επέβαλαν σαν «απόλυτο βασιλιά» τον Μανόλο, προσδίδοντάς του αξία πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχει.

Πρόκειται για μια σαφώς υπερτιμημένη προπονητική αξία. Τα λάθη του είναι πολλά και παιδαριώδη. Το ένα δέκατο από αυτά να είχε κάνει ο Μπάγεβιτς των τίτλων, θα τον είχαν πάρει με τα... γιαούρτια! Κουδούνια θα του είχαν κρεμάσει.

Ομως ο Χιμένεθ απολάμβανε πλήρους ασυλίας, γιατί είχε επιλεγεί ως η σημαία της αντιμπαγεβιτσικής πλευράς. Μέχρι που είδαν ωμή την πραγματικότητα. Και τώρα που το έριξαν στα παζάρια μαζί του για να μπορέσουν να απαλλαγούν από αυτόν και τα «κολλήματά» του, είδαν μπροστά τους έναν στυγνό επαγγελματία, που μιλάει για αριθμούς και όχι για αξίες.

Μέγεθος μικρό στη συμπεριφορά, αν συγκριθεί με τη στάση του Ντούσαν σε ανάλογες περιπτώσεις, τον οποίο πλήρωναν όποτε... θυμόντουσαν, αλλά και ποτέ δεν πήρε αποζημίωση για να φύγει. Αλλά και ο χρόνος που επιλέχθηκε για να απολυθεί ο Μανόλο δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Δεν απολύεις προπονητή ύστερα από σημαντική νίκη, βγάζοντάς τον από τις αγκαλιές των παιχτών του. Και δεν τον απολύεις όταν δεν έχεις να τον πληρώσεις. Αλλά ξέχασα: δεν έβαζε τον παιχταρά Λεονάρντο. Αυτόν που κάποιοι πιο παλιά τον έλεγαν «παλτό», επειδή τον είχε πάρει ο Ντούσαν...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags