Facebook Pixel «Κλείνει ο κύκλος της ομάδας»
| 2011-01-24 16:29:00

«Κλείνει ο κύκλος της ομάδας»

«Κλείνει ο κύκλος της ομάδας»

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει στο blog του για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει από στόχους, αλλά και τι θα πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν.

Στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να τεθεί το ερώτημα αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, όπως συνήθιζε να αναφέρει ο Χενκ Τεν Κάτε.

Κι αυτό διότι, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο και την γκέλα στη Νέα Σμύρνη το ποτήρι είναι εντελώς άδειο, έστω κι αν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε πως ο τίτλος δεν έχει χαθεί για την ομάδα του.

Ο Πορτογάλος προπονητής το έκανε αυτό για να μην χαλαρώσουν οι παίκτες του και αρχίσει η αγωνιστική κατρακύλα. Όχι, ότι οι «πράσινοι» θάμπωναν μέχρι τώρα τα πλήθη με το ποδόσφαιρο που έπαιζαν, αλλά με τη διαφορά να είναι στο -5 ήλπιζαν ότι μπορεί να γκελάρει ο Ολυμπιακός. Είχαν δηλαδή ένα σημαντικό κίνητρο.

Η ψαλίδα όμως αντί να μικρύνει μεγάλωσε και πλέον ο περσινός νταμπλούχος ξέμεινε από στόχους. Εκτός κι αν πετύχει την μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ…

Φταίνε όλοι

Για το αγωνιστικό κατάντημα του Παναθηναϊκού φταίνε όλοι: προπονητές, παίκτες, διοίκηση, μέτοχοι. Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα, αλλά με το… καλημέρα στο πρωτάθλημα φάνηκαν ότι είχαν γίνει λάθη στην προετοιμασία. Και γι’ αυτό υπεύθυνος ήταν ο αρχιτέκτονας της ομάδας, ο Νίκος Νιόπλιας. Την ευθύνη αυτή την αναγνώρισε και ο ίδιος και γι’ αυτό παραιτήθηκε μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη. Στην συνέχεια η διοίκηση, η οποία τον έπεισε αρχικά να μείνει, τον απέλυσε, καθώς η ομάδα δεν τραβούσε.

Η φετινή ποιότητα του Παναθηναϊκού ξεγυμνώθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν έγινε η κλήρωση σχεδόν άπαντες έλεγαν ότι το πρώτο εισιτήριο της πρόκρισης θα πάει στην Μπαρτσελόνα και το δεύτερο στους «πράσινους». Οι εμφανίσεις όμως της ομάδας άγγιξαν το… μηδέν και έτσι τερμάτισε τέταρτη και καταϊδρωμένη. Χειρότερα δεν μπορούσε να πάει.

Δικαιολογίες στο αγωνιστικό «κομμάτι» μπορεί να βρει κάποιος πολλές με σημαντικότερη ότι δεν αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Σεμπάστιαν Λέτο, Σωτήρης Νίνης καιν Σίντνεϊ Γκοβού που ήταν βασικοί στα πλάνα του Νιόπλια. Οι παράγοντες την ΠΑΕ αυτό-διαφήμιζαν το ρόστερ της ομάδας ως το πληρέστερο και ποιοτικότερο στην σύγχρονη ιστορία της. Κάτι που αυτή την στιγμή ακούγεται σαν… ανέκδοτο.

Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έλειπε ο Σωτήρης Νίνης και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναγκάστηκε να βάλει εσωτερικό χαφ τον Σεμπάστιαν Λέτο, γιατί δεν είχε άλλη λύση!

Δώρο Κάκου

Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε, όσο θα έπρεπε, ούτε το πέναλτι-δώρο του Τάσου Κάκου και έμεινε στο 1-1 με τον Ιστορικό που με τον Τάκη Λεμονή είναι άλλη ομάδα. Πάντως, πέρα από τα αγωνιστικά υπάρχει και κάτι άλλο που δεν είναι στην γκρίζα ζώνη, αλλά είναι στην μαύρη!

Στα διοικητικά όλα είναι αβέβαια και ετοιμάζεται επέμβαση αλά ΔΝΤ από τους Αδαμάντιο Πολέμη, Γιώργο Νίκα, Δημήτρη Γόντικα και Τζώνυ Βεκρή. Που θα οδηγήσει αυτό; Ο κύκλος αυτής της ομάδας θα κλείσει στο τέλος της περιόδου και από την Παιανία αναμένεται να αποχωρήσουν οι Τζιμπρίλ Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και άλλος ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για παίκτες τέτοιας εμβέλειας…

Ακόμα και να αναλάβει την προεδρία ο Αδαμάντιος Πολέμης θα πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές στις μετεγγραφές, γιατί από το καλοκαίρι του 2008 ήρθαν στην ομάδα παίκτες που δεν είχαν το ειδικό βάρος και την προσωπικότητα να αγωνιστούν στον Παναθηναϊκό. Και το περσινό νταμπλ κατακτήθηκε, επειδή ο «αιώνιος αντίπαλος» ήταν υπό διάλυση…

Τα όσα ακούστηκαν για τρεις Σισέ και δύο Πιζάρο έχουν περάσει στην σφαίρα της φαντασίας και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να πει πως θα πορευθεί ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα…


Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags