Facebook Pixel Στηρίζει Κοστάντσο
| 2011-10-09 14:14:00

Στηρίζει Κοστάντσο

Στηρίζει Κοστάντσο

Ρίχνοντας το βλέμμα μας κάτω απ' την εστία του Ολυμπιακού, «ανακαλύπτουμε» την πιο δύσκολη θέση της ενδεκάδα. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία (όχι, πάντως και πολύ) θα θυμάστε τι τράβηξαν στο Λιμάνι στη δεκαετία του '90, μέχρι να ηρεμήσουν τα νερά.

Αρκετοί γκολκίπερ με σπουδαία χαρακτηριστικά βρέθηκαν να υπερασπίζονται το τέρμα των «ερυθρόλευκων». Ωστόσο, μόνο ένας κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να παραμείνει για σημαντικό χρονικό διάστημα ως η βασική επιλογή.

Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος το καλοκαίρι ήταν μία απ' τις περιπτώσεις τερματοφυλάκως με τις οποίες ασχολήθηκαν οι «Πειραιώτες». Την περίοδο 1996-97, ο νεαρός τότε και δίχως εμπειρίες Ελευθερόπουλος, μπήκε στα «βαθιά» αρπάζοντας την ευκαιρία απ' τα «μαλλιά». Με ψυχολογία παλιάς καραβάνας στο χώρο, άντεξε στην «ηλεκτρική καρέκλα» που βρίσκεται κάτω απ' την εστία των «ερυθρόλευκων».

Το καλοκαίρι του 2004, με τον «Ελέ» να είναι ήδη κάτοικος Ιταλίας, ο Αντώνης Νικοπολίδης έπιασε Λιμάνι προσφέροντας ηρεμία και σιγουριά. Στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του στον Ολυμπιακό, είχε και (λίγες είναι αλήθεια) άσχημες βραδιές. Αλλά εκεί, ο κόσμος των «Πειραιωτών» ήταν δίπλα του, στηρίζοντάς τον πάντα. Βεβαίως, ο ίδιος Νικοπολίδης ένα λάθος του το «ξεπλήρωνε» με δεκάδες σπουδαίες επεμβάσεις.

Έχουμε την αίσθηση πως το φάντασμά του πλανάται ακόμη μπροστά απ' την εστία των «ερυθρόλευκων». Πέρυσι, ο Πάρντο δεν μας έκανε να τον ξεχάσουμε. Και φέτος ο Κοστάντσο μας ανάγκασε να τον θυμηθούμε. Αλήθεια, τι πράττεις σε τέτοιες περιπτώσεις; Η προσωπική μας άποψη είναι πως προσεγγίζεις με ψυχραιμία τόσο «καυτά» ζητήματα και βάζεις τα δεδομένα στη «ζυγαριά».

Η απαξίωση του Κοστάντσο δεν βοηθάει κανέναν: ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και την ίδια την ομάδα. Να είστε σίγουροι πως το κλίμα δυσπιστίας το εισπράττει καθημερινά. Του δημιουργεί άγχος με τα γνωστά αποτελέσματα. Ξέρετε, όταν έχεις άγχος «κυκλοφορεί» γύρω σου αρνητική ενέργεια. Το αναφέρουμε, διότι όπως και να το κάνουμε, η θέση του γκολκίπερ χρειάζεται και λίγη τύχη. Και ο Κοστάντσο, εκτός από ψυχολογία, δεν έχει ούτε τύχη στο ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά απασχολούν τον Βαλβέρδε, ο οποίος συνυπολογίζοντας τα δεδομένα, έχουμε τη βεβαιότητα πως στην παρούσα φάση θα στηρίξει τον Αργεντινό. Έτσι, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η ενδεκάδα θ' αρχίζει απ' αυτόν. Θεωρούμε δε πως είναι ένα πολύ κρίσιμο ματς για το αύριο του Κοστάντσο στην ομάδα του Πειραιά.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags