Facebook Pixel «Πλατινένιος» ο Μέσι
| 2011-10-10 08:37:00

«Πλατινένιος» ο Μέσι

«Πλατινένιος» ο Μέσι

Στις 25 Οκτωβρίου αρχίζει η διαδικασία για τη βράβευση του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2011 με τη Χρυσή Μπάλα της FIFA.

Για την ισπανική εφημερίδα «Sport» η χρησιμότητά της θα περιοριστεί μόνο για την ανάδειξη του δεύτερου και του τρίτου καλύτερου.

Αυτών που θα συνοδεύσουν τον Λιονέλ Μέσι στο βάθρο στις 9 Ιανουαρίου την ημέρα παράδοσης στη Ζυρίχη. Σύμφωνα, λοιπόν, με χθεσινό δημοσίευμα, ο Αργεντινός θα τιμηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά και θα ισοφαρίσει την επίδοση του νυν προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, που κατέκτησε το βραβείο τις χρονιές 1983, 1984 και 1985 όταν και φορούσε τη φανέλα της Γιουβέντους, ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Παρ' όλο που ακόμη δεν έχει εκδοθεί η λίστα των 23 υποψηφίων, η «Sport» βασίζεται στις πράξεις του Μέσι στο έτος που διανύουμε. Ο Λέο κατέκτησε τέσσερις τίτλους, πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης.

Επιπλέον, στους τελικούς που έπαιξε η Μπαρτσελόνα μέσα στο 2011 ο Μέσι ήταν καθοριστικός και σκόραρε σε όλους δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να πανηγυρίσει αγκαλιά με την κούπα στο τέλος.

Ακολουθώντας την ίδια πηγή, η αποτυχία του με την εθνική Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι δεν θα βαρύνει τόσο στις ψήφους των προπονητών και των αρχηγών των εθνικών ομάδων καθώς και σε αυτές των απεσταλμένων του «France Football» ανά τον κόσμο μιας και κανείς από τους παίκτες της Ουρουγουάης δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.

Ο Μέσι, πάντως, που πρόσφατα έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα», βρίσκεται στον 7ο ουρανό μετά το γκολ που πέτυχε με την «αλμπισελέστε» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και φαίνεται πως και με εκείνη τη φανέλα θυμίζει τον Λέο του «Καμπ Νόου».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags