Facebook Pixel Η τελευταία παράσταση του αρχηγού! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-10-11 11:19:00

Η τελευταία παράσταση του αρχηγού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τελευταία παράσταση του αρχηγού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τότε που το «τοτέμ» του Παναθηναϊκού, ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού», εκείνος που τίμησε για 19 συναπτά έτη την «πράσινη» φανέλα έλεγε «αντίο» στο ελληνικό μπάσκετ και στους οπαδούς που τον λάτρεψαν όσο κανέναν άλλον...

Μπροστά σε 20.000 κόσμο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδινε την τελευταία του παράσταση στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γνωρίζοντας πρωτοφανή αποθέωση!

Σημείωσε ένα τρίποντο στο ματς και στο 25' του αγώνα παρέδωσε τη σκυτάλη στον επόμενο αρχηγό της ομάδας, τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Μέσα σε πρωτοφανή αποθέωση, αγκάλιασε έναν - έναν ξεχωριστά και αμέσως μετά τα φώτα έσβησαν.

Στην οροφή του ΟΑΚΑ αναρτήθηκε η φανέλα με το νούμερο «4» και θα παραμείνει εκεί για μια ολόκληρη ζωή:

«Πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ πως κάποιος αθλητής μπορεί να αισθανθεί όπως εγώ σήμερα και να γνωρίσει τέτοιο κόσμο σαν εσάς. Αν μπορούσα να ξεκινήσω από την αρχή και να σας ανταποδώσω όσα μου έχετε δώσει θα το έκανα. Σας ευχαριστώ για όλα και να θυμάστε. Στις χαρές και στις λύπες μαζί» έλεγε συγκινημένος από το μικρόφωνο...

Ήταν 11 Οκτωβρίου 2009. Το σύνθημα «είναι τρελός ο αρχηγός» εναλλασσόταν με το «οέ, δεν γίνεται αλλιώς, εσύ θα είσαι για πάντα αρχηγός» και κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα. Οι συμπαίκτες του δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν. Πρώτος και καλύτερος ο... μέγας πλακατζής Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος φορούσε τη φανέλα του «Φράγκι» για να τον τιμήσει.

«Περίεργη μέρα, περίεργα συναισθήματα… Σαν παίκτης έχω παίξει πολλά ματς, έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, αλλά μερικά συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα. Εύχομαι η ομάδα να λειτουργεί, στα ίδια επαγγελματικά πλαίσια που λειτουργεί σήμερα…» έλεγε λίγο μετά το τέλος του φιλικού στο οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 82-69.

«Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους που με βοήθησαν σαν παιδί και σαν αθλητή στην αρχή της καριέρας μου. Τους ανθρώπους της ΑΝΟ Γλυφάδας που μου έμαθαν αξίες για τη ζωή, τυχερός που τους είχα δίπλα μου στα πρώτα μου βήμα. Επίσης είναι πολύ συγκινητικό οι άνθρωποι με τους οποίους ξεκίνησα το μπάσκετ να τους έχει ο γιος μου μέχρι την στιγμή που τον έφερα εδώ…» συνέχισε ο «Φράγκι» για να καταλήξει:

«Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει μια οικογένεια που στηρίζει και αναφέρομαι στους Γιαννακόπουλους, αλλά και τον Δημητρη που έρχεται από πίσω. Αγαπούν την ομάδα και είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα. Είναι εκεί, και παρέχουν τις δυνατότητες για να πρωταγωνιστεί η ομάδα. Για τους κυρίους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί τους. Δεν ήταν απλά αθλητική εμπειρία, αλλά σαν άντρας, σαν άνθρωπος αυτό που ένιωσα ήταν πρωτόγνωρο. Η νοοτροπία τους είναι χρήσιμη, αντρική, μαχητική απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Τους ευχαριστώ γι αυτά που ζήσαμε, είμαι χαρούμενος που θα έχω την τιμή να είμαι δίπλα τους πλέον».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags