Facebook Pixel «Κίτρινος» κίνδυνος για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-10-12 15:17:00

«Κίτρινος» κίνδυνος για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κίτρινος» κίνδυνος για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρης και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα της Τετάρτης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σαφέστατα σε ευνοϊκότερη θέση και είναι το φαβορί όχι τόσο από άποψη καλύτερης προετοιμασίας, αλλά κυρίως από πλευράς δυναμικού. Επιπλέον, παρόλο που ο αγώνας γίνεται εκτός έδρας, οι φίλαθλοι των «κίτρινων» δε θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν το «παρών» στο Αλεξάνδρειο και να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ακόμα πιο εύκολο έργο επομένως θα έλεγε κανείς. Αλήθεια όμως, μπορεί κάποιος να το πει πραγματικά αυτό; Είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση και των δύο ομάδων και το άγχος της πρεμιέρας είναι πάντα παρόν! Παράλληλα, ασχέτως του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι δύο ομάδες, στο παρελθόν οι Πειραιώτες τα έχουν βρει αρκετές φορές… σκούρα από τους Θεσσαλονικείς. Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτό θα συμβεί και φέτος, οφείλουμε όμως να υποστηρίξουμε ότι δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση τον Ολυμπιακό να υποτιμήσει τον Άρη.

Το sday.gr σας θυμίζει τρεις φορές την τελευταία δεκαετία που οι «ερυθρόλευκοι» είτε την… πάτησαν, είτε δεινοπάθησαν προκειμένου να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «κίτρινων». Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν πριν δυο χρόνια , όταν ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Άρη σε διπλό ματς για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 23 Δεκεμβρίου του 2009 στο ΣΕΦ με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να παίρνει άνετα σχεδόν τη νίκη με σκορ 78-64 κόντρα σε αυτήν του Φώτη Κατσικάρη. Σε εκείνο το ματς οι «δίδυμοι πύργοι» του Ολυμπιακού σημείωσαν εκπληκτική εμφάνιση με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να σημειώνει 17 πόντους και τον Γιάννη Μπουρούση να προσθέτει 15.
Στον επαναληπτικό αγώνα ωστόσο, στο Αλεξάνδρειο στις 20 Ιανουαρίου του 2010, οι παίκτες του «δράκου» ζορίστηκαν πάρα πολύ και λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή ο Άρης και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν επιπλέον νέο προπονητή στον πάγκο, τον Ντέιβιντ Μπλατ και έτσι παρουσιάστηκαν σε αυτόν τον δεύτερο αγώνα με αέρα αρκετά… αλλαγμένο!

Ο Ολυμπιακός έχοντας το +14 από το πρώτο ματς παρουσιάστηκε αρκετά επαναπαυμένος και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Συγκεκριμένα, το ματς πότε ήταν ντέρμπι και κυλούσε στον πόντο και πότε ο Άρης έπαιρνε κεφάλι και ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στο σκορ.

Μέχρι που οι Θεσσαλονικείς πάτησαν στο τέταρτο δεκάλεπτο το γκάζι και βρέθηκαν να προηγούνται με +13 (88-75) όντας ικανοί για τη μεγάλη ανατροπή! Και αυτό δεν έγινε, καθώς ο Λίνας Κλέιζα απέδειξε το λόγο για τον οποίο ήταν ένας παίκτης πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με καθοριστικό τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης έκανε το 88-80 και έβαλε «μαχαίρι» στις ελπίδες των φιλάθλων του Άρη για την σπουδαία πρόκριση.

Στην επόμενη επίθεση ο Άρης πέρασε και πάλι μπροστά με διψήφια διαφορά (93-81), αλλά η αποτυχημένη προσπάθεια του Ντικούδη 12" πριν την λήξη, χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά, καθώς το ματς έληξε 93-83 υπέρ των «κίτρινων».

Ολυμπιακός-Άρης 78-64
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Τσίλντρες 4, Βούιτσιτς 5, Μπέβερλι 4, Μπορούσης 15, Χαλπερίν, Κλέιζα 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 2, Τεόντοσιτς 8, Σχορτσιανίτης 17

Άρης (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ, Αργυρόπουλος, Μάιλς 10 (1), Μπετς 3, Ρίτσαρντσον 15 (1), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 1, Σκορδίλης 6, Ντίξον 23 (3), Κακιούζης 6.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags