Facebook Pixel Ο Δούρος ξανάρχεται!
| 2010-12-17 03:49:00

Ο Δούρος ξανάρχεται!

Ο Δούρος ξανάρχεται!

Ο Γιώργος Δούρος φέρεται να είναι ο πιθανότερος νέος αρχιδιαιτητής στη θέση του Βασίλη Τεροβίτσα.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μανόλη Γαβαθιώτη:

Επίσημη πρόβα της στολής του αρχιδιαιτητή έκανε σήμερα ο γνωστός παλιός διαιτητής και νυν διαιτητοπαράγων Γιώργος Δούρος, εκ των στενών συνεργατών του Κύρου Βασάρα στην ΕΠΟ και θεωρούμενος ως φαβορί για την κατάληψη της θέσης του Βασίλη Τεροβίτσα, όταν θα γίνει η -επικείμενη- αλλαγή της ΚΕΔ.

Ο Δούρος, ιδιαίτερα «συμπαθής» στους φίλους του Ολυμπιακού, ως υπεύθυνος της απώλειας του μοναδικού πρωταθλήματος πού έχασε ο Ολυμπιακός από το 1996 μέχρι και το 2008, ήταν ο μοναδικός μάρτυρας υπέρ της ΕΠΟ σήμερα στην εκδίκαση της αγωγής που έχει κάνει κατά της ΕΠΟ η ΟΔΠΕ, δηλαδή η Ομοσπονδία Διαιτητών. Με λίγα λόγια, ο Κορίνθιος διαιτητοπαράγων κατέθεσε σε βάρος των συμφερόντων της Ομοσπονδίας, της οποίας από τη στιγμή που έγινε διαιτητής μέχρι πριν από λίγους μήνες, ήταν μέλος. Το γεγονός ότι στη δίκη τον έστειλε να καταθέσει η διοίκηση της ΕΠΟ, αποδεικνύει πόσο τον υπολογίζει σαν παράγοντα-στέλεχος της νέας τάξης πού έχει επιβάλει από πέρυσι στη διαιτησία και πόση εμπιστοσύνη του έχει.

Φυσικά, η εκπροσώπηση της ΕΠΟ από τον κ. Δούρο είναι πολύ πιθανό να αποτελεί «κρας τεστ» για τον ίδιο, κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις «ιδιαίτερες απαιτήσεις» που έχει η θέση στην κορυφή της ελληνικής διαιτησίας, όπως την αντιλαμβάνεται η διοίκηση Πιλάβιου.

Θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο επίσημος Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν όπως επιθυμεί και προσπαθεί να επιβάλει η ΕΠΟ του Πιλάβιου. Η παρουσία του Δούρου στην ΚΕΔ θα αποτελέσει αφορμή για πολύ σοβαρές γενικότερες εξελίξεις στην ΕΠΟ, αλλά και (άλλη) μία αφορμή πολέμου με τις γνωστές δυνάμεις που στηρίζουν τον Πιλάβιο και το περί αυτόν σύστημα διοίκησής της. Ο Γιώργος Δούρος, ο άνθρωπος που «έκλεψε» από τον Ολυμπιακό έναν βέβαιο τίτλο, είναι ανεπιθύμητος από τον ερυθρόλευκο κόσμο και βεβαίως από τη διοίκηση Μαρινάκη, που δεν θα επιτρέψει επ’ ουδενί να οδηγηθεί η ελληνική διαιτησία σε πράσινα τετελεσμένα.

• Η σημερινή απαλλαγή του Ολυμπιακού και του προέδρου του κ. Μαρινάκη από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κρύβει αρκετό παρασκήνιο και ακόμα περισσότερη σκοπιμότητα. Σύμφωνα με κύκλους της αθλητικής δικαιοσύνης, ήταν μία απόφαση αναμενόμενη μεν εδώ και… κάτι μήνες, πλην όμως επελέγη η ανακοίνωσή της τώρα, σαν «αντίβαρο» στον θόρυβο που δημιούργησε η σκανδαλώδης αθώωση του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια του ΟΑΚΑ πριν από λίγες ημέρες.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι, δηλαδή, θεωρούν ότι με την έκδοση αυτής της απόφασης, για υπόθεση πού είχε συζητηθεί στις… 11 Σεπτεμβρίου (!!!) και αφορά την παρουσία του κ. Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών και την κατσάδα προς τον Κάκο, τα δικαιοδοτικά όργανα επιχείρησαν έναν «συμψηφισμό εντυπώσεων», παρά το γεγονός ότι αυτή δεν μπορούσε παρά να είναι αθωωτική.

• Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός που είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να πέφτει κάτω όσον αφορά τις αποφάσεις της αμφιλεγόμενης αθλητικής δικαιοσύνης της ΕΠΟ, έκανε έφεση και για το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει για τον Δαλούκα μετά το Άρης-Παναθηναϊκός. Η έφεση θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο Ολυμπιακός επικαλείται παράβαση νόμου!

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags