Facebook Pixel Απλά αξεπέραστος!
| 2011-10-20 12:14:00

Απλά αξεπέραστος!

Απλά αξεπέραστος!

Τον Πανάκη, τον Δομάζο, τον Αντωνιάδη η γενιά μου δεν τους πρόλαβε, όμως η "σειρά" μου γαλουχήθηκε στα παναθηναϊκά ιδανικά κυρίως από τον Δημήτρη Σαραβάκο.

Γράφει ο Δημήτρης Στρατής...

Χιλιάδες λέξεις έχουν αφιερωθεί στον καλύτερο Έλληνα επιθετικό των τελευταίων δεκαετιών, τα βίντεο στο youtube χαρίζουν στιγμές του μεγαλείου του στους νεότερους, οπότε με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από την απόσυρση του "μικρού", θυμόμαστε δέκα στιγμές που στο πέρασμα των χρόνων δεν τους δόθηκε τόσο μεγάλη βαρύτητα. Στο κάτω-κάτω ότι ήταν μοναδικός έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές, οπότε σκαλίζουμε γεγονότα που δεν έχουν μείνει τόσο στον κόσμο:

- Το σίριαλ: Το πρωτοσέλιδο του ΦΙΛΑΘΛΟΥ ("Φεύγω, ήρθε η ώρα της μεταγραφής μου") με αφορμή τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό τον Φλεβάρη του 1989 ήταν μαχαιριά στην καρδιά για τους οπαδούς που είχαν θεωρήσει τον ποδοσφαιριστή ένα με την πράσινη φανέλα. Ο παίκτης έχοντας στα χέρια του εξωπραγματική προσφορά (600.000.000 δρχ) για την εποχή ήταν έτοιμος να περάσει στην αντίπερα όχθη, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά κι η υπόθεση μπει στο αρχείο. Στις 26/2/1989, 15.000 λαού τον σκυλόβριζε στο 0-0 με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο, ενώ οι σκληροπυρηνικοί του είχαν στήσει καρτέρι έξω από τα αποδυτήρια, όπου φυγαδεύτηκε μετά κόπων και βασάνων. Τα "έξω οι τσάτσος του Κοσκωτά" και "που 'ναι ο προδότης;" εκείνη τη μέρα πρέπει ν' ακούστηκαν μέχρι την ...Κηφισιά!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags