Facebook Pixel "Είναι λίγο τρελός"! Να προσέχουμε;
| 2011-10-22 08:21:00

"Είναι λίγο τρελός"! Να προσέχουμε;

"Είναι λίγο τρελός"! Να προσέχουμε;

Για τον Βαλβέρδε, που τον λατρεύουν στο Μπιλμπάο, αλλά και τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Φραν Γέστε, μίλησε ο ρεπόρτερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χοσέρα Κιράρντα.

Ο καλός συνάδεφλος από την Ισπανία αναφέρθηκε ακόμα στον Ορμπάιθ, αλλά και στους λόγους που οδήγησαν τον "τσινγκούρι" στην έξοδο από την Μπιλμπάο, πριν από μερικά χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε στον "Γαύρο":

Για το αν παρακολουθεί την πορεία του Ολυμπιακού: «Βέβαια. Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι στο εξωτερικό που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Παρακολούθησα την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ και είχε τη σφραγίδα του Βαλβέρδε. Επιθετικό ποδόσφαιρο, σωστή τακτική, πολλά γκολ. Χαίρομαι για τον Ολυμπιακό και ελπίζω να προκριθεί στην επόμενη φάση»

Για τον Βαλβέρδε: «Ο Βαλβέρδε είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Οι άνθρωποι στη Βασκωνία τον λατρεύουν στην κυριολεξία και ο λόγος είναι ότι τη διετία 2003-2005 που ήταν ο «Τσινγκούρι» στον πάγκο, η Αθλέτικ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της τελευταίας εικοσαετίας. Το 1997 με τον Λουίς Φερνάντεζ στον πάγκο της ομάδας βγήκαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Αθλέτικ με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της ήταν το καλύτερο.

Γιατί έφυγε από την Αθλέτικ: «Όταν αποχώρησε από την ομάδα, όλοι αναρωτιόντουσαν το ίδιο. Ο τότε πρόεδρος, Φερνάντο Λαμίκι, είχε διαφορετική άποψη. Θυμάμαι ότι παίξαμε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και νικήσαμε στο Βέλγιο τη Σταντάρ Λιέγης με 7-1. Το Μπιλμπάο θύμιζε μεθυσμένη πόλη, αφού επρόκειτο για μία ιστορική νίκη. Στον προημιτελικό της διοργάνωσης αντιμετωπίσαμε την Αούστρια Βιέννης και ήρθε ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Λαμίκι ήταν πολύ απογοητευμένος και μάλιστα έκανε δηλώσεις εκείνο το βράδυ λέγοντας ότι, “είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα το σημερινό που ντροπιάζει τον σύλλογο”. Ο Βαλβέρδε και όσοι παρακολουθούσαμε το ρεπορτάζ της ομάδας, ξέραμε ότι εκείνο το βράδυ είχε αποφασιστεί να τελειώσει από την Αθλέτικ. Το κακό είναι ότι το αισθάνθηκαν και οι παίκτες οι οποίοι τον εμπιστευόντουσαν, η ψυχολογία τους ήταν άσχημη και φαινόταν και στο γήπεδο με αποτέλεσμα η χρονιά να μην κλείσει ικανοποιητικά και να αποχωρήσει ο Βαλβέρδε»

Για τον Γέστε: «Ο Φραν είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Μέσα στο γήπεδο είναι πραγματικά ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο. Έξω από αυτό, όμως, δυστυχώς τα χαλάει. Αν χρησιμοποιούσε περισσότερο το μυαλό του στην προσωπική του ζωή, θα είχε μία τεράστια καριέρα. Ο Γέστε, λοιπόν, ως ποδοσφαιριστής είναι πολύ καλός, αλλά είναι λίγο... τρελός. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα ότι τον τιμώρησε ο Ολυμπιακός επειδή έκανε ένα κρυφό χειρουργείο και επειδή τον είδαν σε μπαρ να πίνει»

Για τον Ορμπάιθ: «Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου τώρα. Θεωρώ τον Ορμπάιθ έναν από τους εξυπνότερους παίκτες που παίζουν ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στον Ολυμπιακό ή στην Ισπανία. Το παιδί έχει μία φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού, λες και η σκέψη του είναι ένα δευτερόλεπτο πριν του αντίπαλου. Το 2002 βρέθηκε μία ανάσα από την εθνική ομάδα και το Μουντιάλ, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα τελευταία χρόνια έχει κάποιους τραυματισμούς, έχει μεγαλώσει και λίγο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags