Facebook Pixel Η μηχανή πήρε μπροστά...
| 2011-10-24 08:14:00

Η μηχανή πήρε μπροστά...

Η μηχανή πήρε μπροστά...

Με μηχανοδηγό… μάγο! Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Φαίνεται πως πραγματικά πήρε μπροστά η μηχανή του Ολυμπιακού. Η μηχανή των πρωταθλητών. Απλά και μόνο αν δει κάποιος τα αποτελέσματα της ομάδας μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, εκείνο με τη Μαρσέιγ, που έγινε χωρίς η ομάδα να είχε τότε ούτε ένα αγώνα πρωταθλήματος στα πόδια της.

Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έχει δώσει πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα κέρδισε τα τέσσερα (δύο μέσα και δύο έξω) κι έφερε ισοπαλία εκτός έδρας με την ΑΕΚ και στο Τσάμπιονς Λιγκ κέρδισε το εντός (Ντόρτμουντ) κι έχασε το εκτός (Άρσεναλ), πραγματοποιώντας όμως κατά κοινή ομολογία πειστική εμφάνιση.

Σε αυτά τα εφτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει βάλει συνολικά 15 γκολ, άρα έχει ένα μέσο όρο πάνω από δύο ανά ματς. Αν μη τι άλλο καλός απολογισμός, κάτω από το πρίσμα κι ότι τα δύο από τα εφτά ήταν Τσάμπιονς Λιγκ και τα άλλα δύο στην Ελλάδα ντέρμπι (με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ).

Ο Ολυμπιακός σκόραρε μία φορά στο Λονδίνο και μία στο ΟΑΚΑ, ενώ έβαλε δύο στον ΠΑΟΚ, δύο στην Ξάνθη, τρία στον Εργοτέλη, τρία στον Πανιώνιο και τρία και στην Ντόρτμουντ! Δηλαδή, σε επίπεδο πρωταθλήματος σκοράρει πιο εύκολα εκτός έδρας, παρά εντός!

Με κοινή συνισταμένη έναν… κοντό. Τον μάγο με τα δώρα (βλέπε τον Ιμπαγάσα και τις ασίστ που βγάζει)!

Και το κυριότερο είναι ότι βλέπεις μία σταθερά ανοδική πορεία. Όχι θεαματική, αλλά σιγά σιγά τσουλάει το πράγμα. Με εξαίρεση το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που το πήγε στο ξύλο κι όχι στην μπάλα, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει από ματς σε ματς. Με Ξάνθη πιο δύσκολα, με Εργοτέλη καλύτερα, με Άρσεναλ πολύ καλά, με ΠΑΟΚ πολύ καλά, με Ντόρτμουντ πολύ καλά, με Πανιώνιο επίσης…

Κι έχει μεγάλη σημασία ότι κρατάει την κορυφή, έχοντας τις παράλληλες υποχρεώσεις σε ολόκληρο Τσάμπιονς Λιγκ, ε;…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags