Facebook Pixel Η μοναδικότητα του "Ελ Κάνιο"
| 2011-10-24 15:06:00

Η μοναδικότητα του "Ελ Κάνιο"

Η μοναδικότητα του "Ελ Κάνιο"

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την πολύτιμη συνεισφορά του Αριέλ Ιμπαγάσα σε ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ξεκινάμε όπως πάντα από την... αριθμητική: Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος κράτησε το "μηδέν" στην άμυνα. Πέρασαν πέντε ματς πρωταθλήματος και τρία ευρωπαϊκά για να μη δεχθεί γκολ ο Κοστάνσο. Επίσης, οι πρωταθλητές έφθασαν σε τόσο άνετη νίκη εκτός έδρας (με τρια γκόλ διαφορά) για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόο και μια εβδομάδα. Το είχαν καταφέρει στις 16/10/2010 στο 0-3 επί της Ξάνθης. Παράλληλα, έμειναν πρώτοι (με παρέα ΠΑΟ και Ατρόμητο) και έδωσαν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το 3-1 επί της Ντόρτμουντ.

Ο Τζεμπούρ πέτυχε για δεύτερο σερί ματς γκολ και μάλιστα δυο (για τρίτη φορά στην καριέρα σκόραρε δις σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας). Αυτά επί των αριθμών. Καλά τα πήγε ο Αλγερινός, έκανε τη δουλειά του ο Μιραλάς, αλλά όλος ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο και ταχύτητα όταν ο Ιμπαγάσα βγάζει στο χορτάρι το ταλέντο και την προσωπικότητά του. Δικά του είναι και τα τρία γκολ που πέτυχαν οι Πειραιώτες στη Νέα Σμύρνη.

Ο Αργεντίνος απέδειξε και πάλι την αξία του και το πόσο πολύ ρυθμίζει την πορεία της ομάδας του ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο "Κάνιο" πήρε λοιπόν πάνω του τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μια εύκολη νίκη. Ο Πανιώνιος προσπάθησε, αλλά μετά το πρώτο γκολ κατέρρευσε. Οι "κόκκινοι" επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό τους. Δεν θα ήταν απλή υπόθεση αυτός ο αγώνας μετά από εκείνο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ. Κάτι η κούραση, κάτι η ευφορία μετά τον θρίαμβο επί των Γερμανών δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει το ματς. Μετά το πρώτο άνευρο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβηκε, πήρε τη μπάλα και με τις πάσες του Ιμπαγάσα καθάρισε το τρίποντο.

Ο Βαλβέρδε είχε την ευτυχία να δει τον 35χρονο μέσο σε μια ακόμη σπουδαία βραδιά, αλλά και τον Τζεμπούρ να συνεχίζει το κρεσέντο του στα γκολ. Η ομάδα του ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, πίεσε σωστά και αντέδρασε δίχως προβλήματα στην πίεση που της άσκησε ο Πανιώνιος. Ο Μακούν ανέβασε και αυτός στροφές και ο Ισπανός τεχνικός καταλαβαίνει ότι έχει λύσεις σε όποια θέση προκύψει κενό. Την πληρότητα τονίζουν και οι Μόνχε, Φετφατζίδης που μπήκαν αλλαγή και οι δικαιολογίες για την ποσότητα του ρόστερ δεν ευσταθούν αν και όταν προβάλλονται. Η συνέχεια θα είναι όπως πάντα δύσκολη.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχουν τελειώσει ενώ το επίπεδο του πρωταθλήματος δείχνει ότι δεν επιτρέπονται γκέλες. Ο άμεσος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟ, είναι και αυτός σε καλή κατάσταση, έχει μόνο ένα ματς την εβδομάδα και οι δυο τους είναι μια σκάλα πάνω από τους υπόλοιπους. Φαντάζει ότι τα ντέρμπι θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Εκτός κι ένας από τους δυο έχουν αναπάντεχη απώλεια βαθμών. Στη φετινή Σούπερ Λίγκα, κάθε απώλεια πόντων θα συνιστά σε μεγάλο βαθμό και... ανήκεστο βλάβη.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags