Facebook Pixel Θέλει ξεσκαρτάρισμα…
| 2011-01-27 03:12:00

Θέλει ξεσκαρτάρισμα…

Θέλει ξεσκαρτάρισμα…

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για την σκέψη του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την ελληνοποίηση του ρόστερ του Ολυμπιακού. Παράλληλα επισημαίνει, ότι για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει να γίνει μία αναπροσαρμογή του έμψυχου υλικού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν διστάζει να εκφράσει τις σκέψεις του δημόσια. Ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός που ονειρεύεται είναι με αρκετούς Έλληνες παίκτες και μάλιστα με παιδιά από τις ακαδημίες. Η επιθυμία του μεγαλομετόχου των «ερυθρολεύκων» είναι υλοποιήσιμη, αλλά σε βάθος χρόνου. Και για την ακρίβεια, χρειάζεται πολλή δουλειά με ικανούς προπονητές, αλλά και τύχη…

Γιατί για να βρεθούν παίκτες όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Γιαννακόπουλος, ο Γεωργάτος, ο Ανατολάκης, ο Μαυρογενίδης, που σήκωσαν για χρόνια την ομάδα στις πλάτες τους, δεν είναι και τόσο εύκολο. Πόσο μάλλον να βρεθούν όλοι αυτοί μαζί μέσα σε δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους.

Όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού θέλουν παίκτες με τσαμπουκά, που να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά και να παίζουν για τη φανέλα. Αλλά το ερώτημα που τίθεται, είναι αν η νέα φουρνιά των Ελλήνων παικτών μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

Είμαι της άποψης ότι οι Πειραιώτες πρέπει να βάλουν ελληνικό αίμα στο ρόστερ τους, αλλά με προσεκτικές επιλογές. Είναι η μοναδική διοίκηση με ζεστό χρήμα. Είναι η μοναδική ομάδα στην οποία όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν.

Οπότε να χάσει παίκτη που θέλει, το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο. Μακάρι όλοι οι νεαροί που ακούγονται ως υποψήφιοι στόχοι του Ολυμπιακού να κάνουν μεγάλη καριέρα. Αλλά να βγουν όλοι ανεξαιρέτως (Φορτούνης, Ανάκογλου, Γεωργιάδης, Τάτος, Καραγκούνης, Βέλλιος), δεν είναι εύκολο ούτε πιθανό.

Οι Πειραιώτες έχουν όλο τον χρόνο για να τσεκάρουν τους νεαρούς παίκτες και να αποφασίσουν ποιους θα αποκτήσουν. Αφήστε που στο Λιμάνι το καλοκαίρι θα πρέπει να δουν και τι θα κάνουν με τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ υπάρχουν σαράντα (40) παίκτες!!!

Έχουμε και λέμε. Νικοπολίδης, Πάρντο, Μέγερι, Ν. Παπαδόπουλος (τερματοφύλακες), Τοροσίδης, Μανιάτης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Μοντέστο (αμυντικοί), Ουρτάδο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Γ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Ζαϊρί, Ριέρα, Φουστέρ (μέσοι), Νέμεθ, Πάντελιτς, Μιραλάς και Τζιμπούρ (επιθετικοί).

Σε αυτούς προσθέστε και τους δανεικούς Μονιάκη, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Επστάιν, Σοϊλέδη, Νικλητσιώτη, Βαλεριάνο, Σταμόγιανο, Κατσικογιάννη, Λεονάρντο, Ντιόγο, Ντάρμπισαϊρ και Βασιλόγιαννη.

Μιλάμε για σαράντα παίκτες ρόστερ, από τους οποίους μόνο τα συμβόλαια των Ζαϊρί, Νικοπολίδη και Μπράβο λήγουν το καλοκαίρι. Οι Μιραλάς, Πάρντο και Τζιμπούρ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν στο λιμάνι. Για τον Βέλγο ο Ολυμπιακός θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, οι ατζέντηδες του Πάρντο ενημερώθηκαν ότι ο πελάτης του θα παραμείνει, ενώ ο Τζιμπούρ μέχρι το καλοκαίρι θα κριθεί τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά…

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το ρόστερ είναι ήδη γεμάτο από παίκτες και το καλοκαίρι η διοίκηση θα πρέπει να κάνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Γιατί πρόθεση του Μαρινάκη είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα, οπότε ο αριθμός των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

ΥΓ. Υπάρχουν και Έλληνες παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Από αυτούς, ο Τζαβέλλας, είμαι της άποψης ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Λιμάνι. Και παίζει σε μια θέση (αριστερό μπακ), που αν δεν μείνει ο Μπράβο, ο Ολυμπιακός θα ψάξει την αγορά…
 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags