Facebook Pixel Εκαναν άσχημη επιλογή και το πλήρωσαν ακριβά
| 2011-10-31 16:07:00

Εκαναν άσχημη επιλογή και το πλήρωσαν ακριβά

Εκαναν άσχημη επιλογή και το πλήρωσαν ακριβά

Υπότιτλος: Είναι φως φανάρι ότι όλοι στον Ολυμπιακό είχαν στο μυαλό τους το αυριανό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και υποτίμησαν τον ΟΦΗ του Αναστόπουλου. Γράφει ο Κώστας Σαμοθράκης.

Αρκετές ώρες μετά την «πατάτα» που έκανε ο Ολυμπιακός και το απρόσμενο αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, διαπιστώνουμε – με μια πιο ξεκάθαρη ματιά– ότι προπονητής και ποδοσφαιριστές το Σάββατο το βράδυ έκαναν άσχημη επιλογή. Και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ανάμεσα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την κρητική ομάδα και σ’ αυτό με την Ντόρτμουντ, επέλεξαν το δεύτερο.

Είναι φανερό ότι όλοι στον Ολυμπιακό σκέφτονταν το αυριανό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ με αποτέλεσμα να μη δώσουν τη δέουσα σημασία στον αντίπαλο. Τη στάση τους αυτή την πλήρωσαν με την απώλεια δυο βαθμών απογοητεύοντας τον κόσμο που αποφάσισε να περάσει το Σαββατόβραδο στο Καραϊσκάκη. Οσο και να θέλεις να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα, όσο και να θέλεις να στηρίξεις τον Κοστάνσο, η απογοήτευση είναι μεγάλη, γιατί διαπιστώνεις ότι τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο προπονητής με τις κινήσεις του, ενδιαφέρονταν περισσότερο για τον αγώνα με την γερμανική ομάδα. Και ιδού τα αποτελέσματα!

Οι κινήσεις του Βαλβέρδε –να αλλάξει δηλαδή τον Ορμπαίθ, τον Μακούν, για να τους έχει φρέσκους για τον αγώνα της Τρίτης ή να αφήσει στον πάγκο τον Ιμπαγάσα– υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν σωστές. Και τελικά αυτό το πλήρωσε και έδωσε «τροφή» για σχόλια και κριτική, τα οποία φυσικά δημιουργούν κακό κλίμα στην ομάδα.

Δεν στήριξα ποτέ την επιλογή Κοστάντσο. Απλά έλεγα ότι –καλώς ή κακώς– αυτός είναι ο τερματοφύλακας, ο οποίος αποτελεί μια επιλογή που φαίνεται ότι δεν βγαίνει. Ωστόσο, υπάρχουν και όρια. Και αυτήν τη φορά φάνηκε ότι ακόμα και όταν η ομάδα είναι μπροστά στο σκορ με δυο γκολ μπορεί να σε κάνει να «τρέχεις και να μη φτάνεις». Οσο και να θέλεις να τον στηρίξεις δεν είναι εύκολο, γιατί αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας μέτριος τερματοφύλακας που δύσκολα μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να σου δώσει ηρεμία. Και ο Βαλβέρδε τώρα θα βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλημμα: τι να κάνει με τον Αργεντινό γκολκίπερ. Δύσκολη ακόμα περισσότερο η μετά Νικοπολίδη εποχή…

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags