Facebook Pixel Έμεινε από σπόντα και πήρε φανέλα βασικού
| 2011-11-02 14:39:00

Έμεινε από σπόντα και πήρε φανέλα βασικού

Έμεινε από σπόντα και πήρε φανέλα βασικού

Πώς ο «τελειωμένος» βραζιλιάνος χαφ κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόουτς Φερέιρα. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.

Ο βραζιλιάνος δημιουργικός μέσος του Παναθηναϊκού Σίλβα Κλέιτον διανύει την καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδο κατά την τετραετή παρουσία του στο Τριφύλλι. Από το ξεκίνημα του εφετινού ελληνικού πρωταθλήματος ο τεχνικός της ομάδα κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα του δίνει μονίμως φανέλα βασικού και επί του παρόντος δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή που έκανε να χτίσει γύρω του μια επιθετική τετράδα (μαζί με τους Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα) με βασικά στοιχεία την ταχύτητα και την καλή τεχνική κατάρτιση.

Κι όμως ο 28χρονος χαφ, ο οποίος την τελευταία διετία βρέθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στον Παναθηναϊκό, από… σπόντα (ξε)μεινε στην Παιανία το περασμένο καλοκαίρι. Στο ξεκίνημα της θερινής προετοιμασίας κλήθηκε να συμμετάσχει στις προπονήσεις προκειμένου να δοκιμαστεί από τον κ. Φερέιρα, ενώ την ίδια ώρα οι διοικούντες το Τριφύλλι και ο ατζέντης του βρίσκονταν σε αναζήτηση ομάδας που θα ενδιαφερόταν για να τον αποκτήσει. Εξ αρχής, ο στόχος στην ΠΑΕ ήταν να… ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο (περίπου 450.000 ευρώ ετησίως) ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα της εκάστοτε τεχνικής ηγεσίας από το καλοκαίρι του 2009.

Ο πρώτος που τον έβαλε στον πάγο, κόβοντάς τον από την προετοιμασία εκείνης της περιόδου, ήταν ο ολλανδός τεχνικός κ. Χενκ Τεν Κάτε (την προηγούμενη σεζόν πάντως του είχε δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη χρησιμοποιώντας τον στα περισσότερα ματς), στα αυτιά του οποίου έφτασαν πληροφορίες για νυχτοπερπατήματα του βραζιλιάνου μέσου, που επανήλθε στα όπλα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος από τον νέο τεχνικό των Πρασίνων κ. Νίκο Νιόπλια. Ο νυν τεχνικός της εθνικής Κύπρου όμως δεν έδειξε να τον υπολογίζει στο ξεκίνημα της περιόδου 2010-11 και ο Κλέιτον παραχωρήθηκε με εξάμηνο δανεισμό στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Οταν ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στο Τριφύλλι τον Δεκέμβριο του 2010, την τεχνική ηγεσία είχε αναλάβει ο Πορτογάλος κόουτς Φερέιρα με τον οποίο κατ’ αρχάς τους ένωνε η κοινή γλώσσα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική αναμόρφωσή του. Ο πολύπειρος τεχνικός τον δέχθηκε στις προπονήσεις και σταδιακά άρχισε να του δίνει χρόνο συμμετοχής ψάχνοντας λύσεις κυρίως στον δημιουργικό τομέα, αφού ο Παναθηναϊκός εκείνη την εποχή έδειχνε να αναζητεί την ποδοσφαιρική του ταυτότητα.

Μολονότι το περασμένο καλοκαίρι ο παίκτης βρισκόταν σε διαδικασία πώλησης από την ΠΑΕ ο κ. Φερέιρα άρχισε να τον εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο διότι ελλείψει οικονομικών πόρων για μεταγραφική ενίσχυση (και) στη θέση του δημιουργικού μέσου, η αγωνιστική εκμετάλλευση του ταλαντούχου αλλά δίχως διάρκεια Κλέιτον ήταν μονόδρομος.

Μέσα από πολλές συζητήσεις και τετ α τετ ο κόουτς Φερέιρα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κλέιτον δείχνοντάς του ότι κατέχει σημαντική θέση στα πλάνα του. Μάλιστα βρήκε τον τρόπο και κέντρισε τον εγωισμό του βραζιλιάνου χαφ, ο οποίος ανέβασε ρυθμό και όπως λένε οι παλαιότεροι στην Παιανία, πλέον «στις προπονήσεις ‘‘πετάει’’ και δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη των περασμένων ετών».

Ηδη ο Σίλβα Κλέιτον έχει αγωνιστεί ως βασικός στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός και έχει στο ενεργητικό του μια ασίστ και αρκετές καλές εμφανίσεις, ενώ την περασμένη Κυριακή με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στην εντυπωσιακή νίκη (3-1) της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags