Facebook Pixel Στο μικροσκόπιο οι φάσεις με τα γκολ του Κοστάντσο
| 2011-11-03 14:24:00

Στο μικροσκόπιο οι φάσεις με τα γκολ του Κοστάντσο

Στο μικροσκόπιο οι φάσεις με τα γκολ του Κοστάντσο

Αν είχε φάει ο Κοστάντσο το γκολ με το οποίο έχασε ο Ολυμπιακός από την Ντόρτμουντ, σήμερα θα τον είχαν κρεμάσει στο Πασαλιμάνι! Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Οποιος μπορεί να ξαναφέρει στο μυαλό του τη φάση, θα δει την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι του Μέγερι και να πηγαίνει μέσα, με μια ευκολία που τη δικαιολογεί μόνο η έλλειψη πείρας του Ούγγρου πιτσιρικά.

ΠΑΡ' ΟΛΑ αυτά, επειδή ήταν η πρώτη φορά και επειδή ο Μέγερι έκανε κι άλλα λάθη που δεν κόστισαν, η κριτική των χθεσινών εφημερίδων τον περνάει ξώφαλτσα και καλά κάνει. Κανένας δεν θέλει να στήσει στον τοίχο ένα χθεσινό παιδάκι, 21 χρόνων, που ήρθε στην ομάδα περισσότερο για εκπαίδευση, ή έστω μελλοντική επένδυση, και μπήκε να παίξει σ' ένα ματς που για τον Ολυμπιακό ήταν κάτι σαν τελικός.

ΘΑ πείτε, από την άλλη μεριά, πως ο Παναθηναϊκός έχει τον Καπίνο που είναι ακόμη μικρότερος, στα 17, τον έριξε ο προπονητής του σ' ένα ματς από το πουθενά, του κάθισαν οι φάσεις, δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή άλλος να παίξει, και πάει να γίνει ο... Κασίγιας της Ελλάδας, ίδια περίπτωση με τον γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, που έπαιξε αναγκαστικά βασικός το πρώτο του ματς στο 3-3 της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το Champions League, έφαγε μεν τα τρία γκολάκια του από τον Τζιοβάνι και τον Ζάχοβιτς, αλλά πήρε το κολάι, καθιερώθηκε και σήμερα είναι ο κορυφαίος, ίσως, στον κόσμο.

ΤΟ θέμα, όμως, είναι ο Κοστάντσο, που τον έφεραν το καλοκαίρι και τον πληρώνουν καλά λεφτά, αν όχι για να αντικαταστήσει τον Νικοπολίδη, τουλάχιστον να μην τρώει γκολ, όπως αυτά που τρώει. Το ποιος τον διάλεξε, χωρίς ουσιαστικά να τον έχει δει μέχρι τότε κανένας, είναι ένα ζήτημα. Ομως, μοιάζει παράλογο να πληρώνει ο Μαρινάκης τερματοφύλακα και να τον έχει να ζεσταίνει πάγκο, όσο καλός και αν αποδειχτεί ο οποιοσδήποτε Μέγερι στο μέλλον.

ΣΕ τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζω ν' ακούω τον Σαργκάνη. Είναι ο πιο κατάλληλος να βγάλει συμπεράσματα για έναν τερματοφύλακα, και σπάνια πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του. Μιλώντας, λοιπόν, χθες έδωσε και τις δύο όψεις του νομίσματος: Ναι μεν «μ' αυτά που έχει τραβήξει ο άνθρωπος, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του», αλλά από την άλλη «δεν του έχει πάει τίποτα, δεν του έχει βγει τίποτα, με αποτέλεσμα σε κάθε φάση να είναι υπόλογος». Συμπέρασμα: «Κρίμα, είναι επαγγελματίας, δεν πρέπει να τον πυροβολούμε, αλλά, έτσι όπως είναι, δεν κάνει».

ΟΛΑ τα άλλα, λοιπόν, μοιάζουν δευτερεύοντα. Γιατί μπορεί από τον επίσημο Ολυμπιακό να έβγαζαν χθες προς τα έξω ότι ο Κοστάντσο ζήτησε... μόνος του να μην παίξει, αλλά είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με απόφαση του Βαλβέρδε, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τον καθήσει στον πάγκο, επειδή προφανώς δεν θ' άντεχε ν' ακούει πάλι στο τέλος τις γκρίνιες και το ανάθεμα απ' όλους εκείνους που βάζουν, πλέον, στο μικροσκόπιο τις φάσεις με τα γκολ που τρώει σε κάθε παιχνίδι, τις βλέπουν, τις ξαναβλέπουν και τον περνάνε αμέσως μετά από... αυτόφωρο, ρίχνοντας την ευθύνη και στον προπονητή, επειδή επέμενε να τον βάζει βασικό τουλάχιστον μέχρι και το 2-2 του περασμένου Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags