Ο Πορτογάλος έκανε τον μακρυμάλλη Αργεντινό πρώτο αστέρι του τρέχοντος πρωταθλήματος, τουλάχιστον ως προς το ένα τρίτο του περίπου. Αναφέρομαι, καταρχήν, στην έμπνευσή του να τον κάνει σέντερ φορ.

Με αυτόν τον τρόπο τον έφερε πολύ πιο κοντά στην εστία, για να αξιοποιήσει δύο μοναδικά προσόντα που έχει: του δεινού σκόρερ και του νικητή σε φάσεις που βρίσκεται «ένας με έναν» απέναντι σε αντίπαλο. Ο Λέτο χαράμιζε άδικα τα προσόντα του στα άκρα, για να παλεύει να βγάλει μια σέντρα στη χάση και στη φέξη.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, για το οποίο ο Λέτο πρέπει να κάνει «εικόνισμα» τον προπονητή του: διότι άρχισε να του μαθαίνει ότι η μπάλα που υπάρχει μέσα στο γήπεδο είναι για 22 άτομα και όχι μόνο για την... αφεντιά του!

Η ομαδικότητά του είναι κάτι που εκπλήσσει, αν αναλογιστούμε την εικόνα που έβγαζε στα τρία προηγούμενα χρόνια του στην Ελλάδα. Είναι κάτι που επαινέθηκε και από τον προπονητή του, αμέσως μετά το προχθεσινό ντέρμπι.

Προφανώς έχουν δουλέψει πολύ πάνω και σε αυτό το ελάττωμα. Βεβαίως συνέβαλε και η αποχώρηση του Σισέ στη μεταμόρφωση του Λέτο. Αυτό όμως δεν βοήθησε τελικά μόνο τον Αργεντινό, αλλά και όλη την ομάδα του ΠΑΟ. Φυσικά και το ταμείο του!

Πηγή: ΕΘΝΟΣ