Facebook Pixel Πόνταραν αλλού και μείνανε στον άσσο…
| 2011-11-08 15:15:00

Πόνταραν αλλού και μείνανε στον άσσο…

Πόνταραν αλλού και μείνανε στον άσσο…

Εμείς εδώ στον σκύλο δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα, που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Εκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο για μεταγραφές, όμως οι δυο κορυφαίες ελληνικές ομάδες σχεδόν πάντα… ξεχνάνε να ποντάρουν στον άσσο!

Είναι δυνατόν την φανέλα με το Νο1 να φοράνε στον Ολυμπιακό ο Μέγιερι και στον Παναθηναϊκό ο Καπίνο; Να εμπιστεύονται οι ομάδες την πιο νευραλγική θέση σε αμούστακα παιδιά;

Δεν λέμε. Ταλέντα είναι και ο Μέγιερι και ο Καπίνο. Μπορεί σε δυο, τρία χρόνια να αρχίσουν να εξελίσσονται σε αστέρια. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, όμως, θα έπρεπε να έχουν φροντίσει για το αυτονόητο. Να έχουν βρει από έναν τερματοφύλακα επιπέδου. Έμπειρο, σε σωστή ηλικία, με προδιαγραφές. Έτοιμο για μεγάλα ψάρια, που λέμε.

Αν, δηλαδή, τα βάλουμε κάτω, τότε θα διαπιστώσουμε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια οι δυο αιώνιοι είχαν βολευτεί μια χαρά με… έναν τερματοφύλακα. Τον ίδιο, μάλιστα. Τον Νικοπολίδη! Από εκεί και μετά, ουδέν νεότερο! Ούτε ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιον ισάξιο, ούτε και ο Ολυμπιακός.

Όλοι ξέρουν ότι οι ομάδες ξεκινάνε να χτίζονται από την θέση του τερματοφύλακα. Κι εκεί δεν χωράνε πειραματισμοί. Βέβαια, ακόμα και κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεινοπαθούν μέχρι να βρούνε έναν καλό γκολκίπερ. Δεν είναι εύκολη δουλειά.

Όταν, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν φροντίζει ανάλογα, τότε είναι λογικό να μην του έρχεται κανένας τοπ τερματοφύλακας. Ο Τζόρβας, άλλωστε, ήταν δικό του παιδί. Και πάλι, όμως, δεν ήταν ότι δεν έκανε κι αυτός τις γκάφες του μέχρι να πάρει μεταγραφή. Ασταθής ήταν κι ο Τζόρβας. Για τα φετινά, τα ξέρουμε στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει τρείς λύσεις που μοιάζουν με ανάγκης και κανένας από τους υπάρχοντες τερματοφύλακες δεν θεωρείται κορυφή. Ο Καπίνο ίσως εξελιχθεί κάποια στιγμή, όμως είναι νωρίς.

Ο Ολυμπιακός; Τα ίδια. Ο Κονστάντσο είναι για κλάματα και πρέπει να σκίσει τα πτυχία του όποιος τον επέλεξε για βασικό γκολκίπερ των ερυθρόλευκων. Ο Μέγιερι δείχνει ταλέντο, αλλά κι άπειρος ακόμα για δύσκολα παιχνίδια. Πώς γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει πάρει μέσα σε ένα καλοκαίρι κεντρικά κι επιθετικά χαφ για να γεμίσει δυο πάγκους και να έχει γκελάρει τόσο πολύ στο θέμα του τερματοφύλακα;

Τα λέμε αυτά για να καταλαβαίνουμε και πώς κινούνται οι δυο κορυφαίοι σύλλογοι. Μπορεί να ξοδεύουν λεφτά για μεταγραφές σε μπακ, χαφ, επιθετικούς, αλλά δεν επενδύουν αναλόγως στην θέση 1. Κι έτσι τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα. Είναι δυνατόν να παίζουν με την φωτιά; Όσα γκολ και να βάζεις, αν ο τερματοφύλακάς σου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, τότε κινδυνεύεις να καείς από ένα τσαφ…


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags