Το sport-fm.gr συγκρίνει το ξεκίνημα του Αργεντινό με το αντίστοιχο του Γάλλου Σουπερ Σταρ τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός έφτασε τελικά στο νταμπλ.

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την αποδοτικότητα του Σεμπάστιαν Λέτο, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει σπάσει τα κόντερ, σκοράροντας και στα εφτά παιχνίδια του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα!

Αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις με τον Τζιμπρίλ Σισέ, που είχε την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα, τη διετία που έπαιξε με το τριφύλλι στο στήθος. Ας κάνουμε μια σύγκριση του Αργεντινού με τον Γάλλο, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, όταν η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ.

Περισσότερα από ολόκληρη την καριέρα του!

Αυτό που συμβαίνει τη φετινή σεζόν με τον Σεμπάστιαν Λέτο δεν έχει προηγούμενο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Αργεντινός άσος είχε 9 γκολ συνολικά, στα τρία χρόνια που παίζει στην Ελλάδα και έχει σημειώσει ήδη 10 σε κάτι παραπάνω από δύο μήνες!

Συγκεκριμένα, είχε πετύχει 1 γκολ την περίοδο 2008-09 στον Ολυμπιακό, 6 γκολ τη σεζόν 2009-10, που οι πράσινοι κατέκτησαν το νταμπλ και 2 την περασμένη χρονιά. Βέβαια, ο ρόλος του Λέτο στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν όπου έπαιζε στα άκρα, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον «βάφτισε» καθαρόαιμο επιθετικό και τα αποτελέσματα των δικαιώνουν.

Το γαλλικό «πολυβόλο»…

Για τις ικανότητες του Τζιμπρίλ Σισέ στο σκοράρισμα δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Γάλλος φορ που ήρθε το καλοκαίρι του 2008 στον Παναθηναϊκό. Σε 61 ματς πρωταθλήματος με το τριφύλλι στο στήθος μέτρησε 43 γκολ, 23 τη περίοδο 2008-09 και 20 την περσινή σεζόν. Ταυτόχρονα, πέτυχε 3 γκολ σε 10 συμμετοχές κυπέλλου και 5 σε 18 ευρωπαϊκά ματς.

Η σύγκριση Λέτο-Σισέ

Την σεζόν του νταμπλ ο Σισέ ξεκίνησε με γκολ την 1η αγωνιστική κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά έμεινε μακριά από τα δίχτυα από την 2η έως την 6η αγωνιστική. Έπειτα πήρε φόρα και το κοντέρ σταμάτησε στα 23. Έτσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008-09, ο Γάλλος πέτυχε 6 γκολ σε 9 παιχνίδια.

Τη φετινή σεζόν ο Λέτο μπήκε σεληνιασμένος με το «καλημέρα» και έχει κάνει το 7Χ7 στο πρωτάθλημα αφού οι πράσινοι «χρωστάνε» δύο ματς, με Δράμα και Λιβαδειά. Έτσι ο Αργεντινός που κόντρα σε Ξάνθη, Εργοτέλη και ΑΕΚ πέτυχε από δύο γκολ, έχει φτάσει τα δέκα, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι σκοράρει κάθε 58,5 λεπτά, νούμερο ασύλληπτο που τον κατατάσσει στην 3η θέση της σχετικής λίστας στην Ευρώπη!

Φυσικά οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν σχέση αγωνιστικά, καθώς ο Λέτο είναι περιφερειακός επιθετικός και ο Σισέ, ο ορισμός του σέντερ φορ. Ωστόσο, η συχνότητα που βρίσκει δίχτυα ο «Σέμπα» είναι αξιοσημείωτη, έστω κι αν κατεβάσει ταχύτητα στη συνεχεία του πρωταθλήματος.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαξαν ρόλους, έστω κι αν βρίσκονται πλέον σε διαφορετικές ομάδες. Ο Αργεντινός έγινε καθαρόαιμος επιθετικός, ενώ ο Γάλλος φορ που μετακόμισε στη Λάτσιο το καλοκαίρι, παίζει πλέον στα άκρα της επίθεσης και όχι στην κορυφή και όπως δείχνουν τα νούμερα αυτό του έχει κοστίσει, αφού έχει πετύχει μόνο ένα γκολ στο Καμπιονάτο. Ωστόσο, έχει σημειώσει άλλα 3 στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η σύγκριση Λέτο-Σισέ με αριθμούς

Τα γκολ του Λέτο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν

1η αγωνιστική: Κέρκυρα-ΠΑΟ 0-2 (1)
2η αγωνιστική: ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (1)
3η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΠΑΟ 1-1 (1)
6η αγωνιστική: Ξάνθη-ΠΑΟ 2-3 (2)
7η αγωνιστική: ΠΑΟ-Εργοτέλης 4-0 (2)
8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-3 (1)
9η αγωνιστική: ΠΑΟ-ΑΕΚ 3-2 (2)

Τα νούμερα του Σισέ στο ξεκίνημα της σεζόν 2009-10 (χρονιά του νταμπλ)

1η αγωνιστική: Εργοτέλης-ΠΑΟ 0-3 (1)
6η αγωνιστική: ΠΑΟ-Λάρισα 4-0 (2)
7η αγωνιστική: Καβάλα-ΠΑΟ 2-2 (1)
9η αγωνιστική: ΠΑΟ-Πανιώνιος 2-1 (2)

*Σε παρένθεση τα γκολ που σημείωσαν οι δύο παίκτες

Πηγή: sport-fm.gr