Facebook Pixel Πώς επιτίθεται και πώς σκοράρει
| 2011-11-09 11:03:00

Πώς επιτίθεται και πώς σκοράρει

Πώς επιτίθεται και πώς σκοράρει

Τα δύο μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά είναι οι κεφαλιές, αλλά και το γεγονός πως υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Αναλυτικά τα στατιστικά.
 

Όπως και τις δύο προηγούμενες σεζόν που ήταν στον πάγκο της Πειραϊκής ομάδας έτσι και τώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρέσκεται να βλέπει την ομάδα του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο με πολλούς ποδοσφαιριστές και όχι με κάποιον πρωταγωνιστή.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ φυσικά και είναι σε μεγάλα κέφια τη φετινή σεζόν και δεν σταματά να σκοράρει, όμως υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές από πίσω του, που στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, ο Αλγερινός "τρομοκράτης' έχει πετύχει 7 γκολ, ο Μιραλάς που παίζει στα άκρα έχει σκοράρει 4 φορές, ο Φουστέρ παρά τον τραυματισμό του εδώ και ένα μήνα είχε προλάβει να βάλει 3 τέρματα, ενώ 2 έχει και ο Μοδέστο. Συνολικά, τη φετινή σεζόν έχουν σκοράρει 7 ποδοσφαιριστές, ενώ πέρσι 13 διαφορετικοί παίκτες είχαν στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Πολλά απ' αυτά τα γκολ μάλιστα, έχουν έρθει από τον αέρα και μαρτυρούν πως οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν σαφέστατο πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδια. Από τα 20 γκολ, τα 11 είναι με κεφαλιά, αφού υπάρχουν και παίκτες καλοί στον... αέρα, όπως ο Τζιμπούρ, ο Μοδέστο και ο Φουστέρ.

Ένα άλλο δυνατό σημείο της "ερυθρόλευκης" επίθεσης είναι τα στημένα, απ' τα οποία έχουν προέλθει το 30% των γκολ, με τους Ιμπαγάσα και Χολέμπας να... σερβίρουν. Ο Αργεντινός είναι ο "μαέστρος" του Ολυμπιακού και βρίσκεται μέσα στα περισσότερα γκολ (7 από τα 20).

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags