Facebook Pixel Ο Φέτελ "απειλεί" Σουμάχερ και Μάνσελ
| 2011-11-09 12:20:00

Ο Φέτελ "απειλεί" Σουμάχερ και Μάνσελ

Ο Φέτελ "απειλεί" Σουμάχερ και Μάνσελ

Από τη στιγμή που ο τίτλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 έχει κριθεί σε οδηγούς και κατασκευαστές, όλο το ενδιαφέρον στους εναπομείναντες δύο αγώνες της σεζόν έχει στραφεί στα ρεκόρ που επιδιώκει να καταρρίψει ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, αφού έγινε ο νεότερος στην ιστορία της Formula 1 με δύο παγκόσμιους τίτλους, έχει στα χέρια του δύο ευκαιρίες για να γράψει το όνομά του στην κορυφή κι άλλων στατιστικών κατηγοριών.

Στο επερχόμενο Grand prix του Άμπου-Ντάμπι θα επιδιώξει να ισοφαρίσει αρχικά, το ρεκόρ με τις περισσότερες pole position σε μία σεζόν που κατέχει ο Νάιτζελ Μάνσελ και στη συνέχεια, να μειώσει σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Μίχαελ Σουμάχερ για τις περισσότερες νίκες σε μία αγωνιστική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νάιτζελ Μάνσελ είχε πάρει 14 pole position στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1992 και μάλιστα σε 16 εμφανίσεις, γεγονός που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό επιτυχίας (88%). Ο Φέτελ έχει 13 pole position την τρέχουσα σεζόν (σε 17 εμφανίσεις, ποσοστό 76%) και στόχος του είναι να φτάσει τον "μαγικό" αριθμό 15 στον Άμπου-Ντάμπι και τη Βραζιλία.

Επίσης, ο Φέτελ μετρά 11 νίκες στο 2011 και υπολείπεται δύο του Σουμάχερ ο οποίος είχε πετύχει 13 το 2004. Εξάλλου, εκτός από τους δύο Γερμανούς πιλότους κανένας άλλος στην ιστορία του θεσμού δεν έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών σε μία σεζόν (σ.σ. ο Σουμάχερ είχε πετύχει 11 το 2002).

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags