Διατήρησε τον ελληνικό κορμό στον Κολοσσό (παίκτες με πείρα και ποιότητα), πρόσθεσε έναν... προπονητή στο παρκέ (Καλαϊτζής), αλλά κι Αμερικανούς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στοιχεία και δημιούργησε μια εξαιρετική ομάδα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης στην Καβάλα κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο: Διατήρησε έναν κορμό Ελλήνων συν τον Κοστόφ και πρόσθεσε ξένους που ταιριάζουν απόλυτα στο μπάσκετ που θέλει να παίξει. Ακόμα και τα «ρίσκα» του (Τέιλορ και Ο' Μπράιαντ) μέχρι στιγμής του... βγαίνουν. Ο Φραγκιάς -μιας και μιλήσαμε για ρίσκα- περιμένει ότι θα δικαιωθεί με τον Χόπσον, ένα από τα καλύτερα «κολεγιακά προϊόντα» που έφτασαν στην Ευρώπη φέτος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε φέτος τη δυνατότητα να φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Κατάφερε λοιπόν προσθέτοντας και τον εξαιρετικό Στίβεσον στο τέλος (έμειναν στην άκρη τα φιλόδοξα αλλά εξεζητημένα σχέδια για Μάλενς και Σπέιτς) να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ που παίζει το μπάσκετ που του αρέσει.

Μέχρι στιγμής αυτές οι τρεις ομάδες και οι προαναφερόμενοι προπονητές είναι οι «επαναστάτες με αιτία» στο πρωτάθλημα. Αν και θα δούμε πολλά στην πορεία απ' όσο μπορούμε να καταλάβουμε.

ΥΓ1.: Τον Ελληνιάδη τον... ξεφτιλίσαμε όλοι για τα καμώματά του στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ. Αυτό το «κουκούλωμα» της FIBA Europe στην ιστορία με τους δύο ντοπέ είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα που έχουμε συναντήσει ποτέ. Τέτοια σπουδή για να μην πάρει έκταση το θέμα, τόσες «κωλοτούμπες», τέτοια αλλαγή στις δηλώσεις δεν έχουμε ξαναδεί. Πόσο πλάκα έχουν ορισμένοι τελικά! Ούτε μια εβδομάδα δεν έχει περάσει από τότε που το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα κι όμως η κατάσταση είναι λες και δεν... έγινε ποτέ η ιστορία... Ντροπή.

ΥΓ2.: Αναμφισβήτητα είναι «νοικοκυρεμένος» και χάρη σ' εκείνον ο Ικαρος έφτασε στα υψηλά κλιμάκια. Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να ερμηνεύσω την κίνηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου, τρεις μέρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα με το Περιστέρι, να δημιουργήσει αναταραχή στην ίδια του την ομάδα.

Θα μπορούσε να επιλέξει κάποια άλλη χρονική στιγμή για να αναγγείλει την αποχώρησή (;) του κι όχι το διάστημα που η ομάδα έδινε αγώνες ζωτικής σημασίας στην έδρα της (Περιστέρι και Κολοσσός). Και τους έχασε και τους δύο!

Πηγή: Goal