Μακριά από το χορτάρι, ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού, είναι ένας άλλος άνθρωπος, πολύ πιο κουλ απ' όσο θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Με συγκεκριμένα «πάθη» και «αδυναμίες», όπως για παράδειγμα η θάλασσα, η οποία τον γαληνεύει και τον οδήγησε στα νότια προάστια, σ' ένα πολύ ωραίο σπίτι στα σύνορα της Βούλας με τη Βουλιαγμένη.

Στον ελεύθερο χρόνο του -μετά τις προπονήσεις- θα τον βρείτε στη Γλυφάδα για καφέ ή ψώνια, στα οποία τιμάει ιδιαίτερα την ιταλική αγορά. Επίσης, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν (ρεπό την επομένη), του αρέσει να βγαίνει το χειμώνα σε μαγαζιά του κέντρου και το καλοκαίρι της παραλιακής (καμιά φορά κάνει και τον DJ), έχοντας στην παρέα του τον Νίνη, τον Σιμάο, τον Κλέιτον, τον Σαριέγκι και εσχάτως τους Βιτόλο και Ζέκα. Ειδικά με τον τελευταίο «δέθηκε» πολύ το φετινό καλοκαίρι μετά τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» και κάνουν συνεχώς παρέα.

Σπάνια θα τον δείτε να παίζει PlayStation ή άλλα videogames, αλλά σίγουρα όλο και κάπου θα τον πετύχετε μπροστά από ένα λάπτοπ ή στο κινητό του να σερφάρει στο Διαδίκτυο. Εκεί όπου εσχάτως δίνει... ρέστα στο Twitter (τη νέα μόδα) γράφοντας τρομερές ατάκες στον Ζιλμπέρτο, τον Σισέ, τον Λουίς Γκαρσία και τον Νίνη. Κυρίες και κύριοι, η καθημερινότητα του Σεμπάστιαν -«λόκο»- Λέτο στο... πιάτο σας.

Φαν της ελληνικής κουζίνας

Οντας στον τέταρτο χρόνο του στην Ελλάδα, ο Σέμπα έχει μάθει καλά πλέον όλες τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, η οποία τον ενθουσιάζει. Αγαπημένα του ελληνικά φαγητά είναι ο μουσακάς και το παστίτσιο, ενώ δεν ξεχνάει και τις παραδοσιακές γεύσεις της πατρίδας του, πηγαίνοντας πολύ συχνά σε αργεντίνικο εστιατόριο της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου.

Το συγκεκριμένο μαγαζί άλλωστε είναι στέκι όλων των Λατίνων ποδοσφαιριστών (πήγαινε παλιά και ο Εκι Γκονζάλες, αλλά και ο Ζιλμπέρτο), αφού φημίζεται για τα εκπληκτικά ψητά με συνταγές Αργεντινής. Επίσης, ο Λέτο είναι λάτρης του κρέατος και πολλές φορές ψήνει κι ο ίδιος στο μπάρμπεκιου που έχει σπίτι του.

Οι διακοπές είναι ιερές!

Από το 2008 και μετά -όταν εγκαταστάθηκε πλέον στην Ελλάδα- με το που τελειώνει η σεζόν ο Λέτο κάνει πάντοτε ένα μικρό ταξιδάκι αναψυχής σε κάποιο νησί της χώρας μας (πρόπερσι είχε πάει έξω από τον Πόρο παρέα με τους Σιμάο, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα και Μπιάρσμιρ) και μετά φεύγει αμέσως για την πατρίδα του για να δει τους δικούς του. Εκεί ουσιαστικά κατεβάζει... γενικό και δεν δίνει σημεία ζωής σε κανέναν εκτός ομάδας, θέλοντας να «καθαρίσει» το κεφάλι του. Οι διακοπές για τον Σέμπα είναι ιερό πράγμα.

Τρέλα με την Ιταλία

Ενας από τους αγαπημένους προορισμούς του Λέτο για διακοπές είναι η Ιταλία, την οποία θέλει κάποια μέρα να τη γυρίσει απ' άκρη σ' άκρη. Γενικώς ο Αργεντινός άσος έχει τρέλα με καθετί ιταλικό, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, αφού έχει ρίζες από την Ιταλία, ασχέτως αν δεν κατάφερε να πάρει προ ετών το ιταλικό διαβατήριο, μπλέκοντας -χωρίς να το γνωρίζει- στην απάτη με τα πλαστά διαβατήρια που συγκλόνισε το ποδόσφαιρο της Αργεντινής στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Του τη βαράει η φλυαρία!
Αν βρεθείτε σε μία παρέα με τον Λέτο και θέλετε να τον κάνετε... εχθρό σας, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Μόνο να αρχίσετε να φλυαρείτε ακατάπαυστα. Ο Αργεντινός μισεί όσο τίποτε άλλο τη φλυαρία και το ασταμάτητο μπλα μπλα. Από την αρχή «τσεκάρει» τον συνομιλητή του (αν δεν τον γνωρίζει) κι αν δει ότι δεν βάζει «κόφτη» στα λόγια του, τον... κόβει ο ίδιος και στρίβει!

Γουστάρει, αλλά δεν παίζει μπάσκετ

Και με το μπάσκετ οι σχέσεις του Λέτο είναι από πολύ καλές έως εξαιρετικές. Μόνο για να βλέπει όμως, όχι για να παίζει, αφού δεν το... πολυέχει όπως φάνηκε και σε στιγμές χαλάρωσης των δύο τελευταίων καλοκαιρινών προετοιμασιών. Ξέρει όλους τους τοπ συμπατριώτες του μπασκετμπολίστες (Τζινόμπιλι, Ντελφίνο, Πριχιόνι, Σκόλα κ.λπ.), όποτε μπορεί πάει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά ο ίδιος δεν... το `χει.

Αριστερό πόδι, δεξί χέρι!

Θέλετε να μάθετε κι ένα ακόμη παράξενο για τον Λέτο; Αν και αριστεροπόδαρος (απ' τα καλύτερα αριστερά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη), το καλό του χέρι είναι το δεξί! Μ' αυτό γράφει, μ' αυτό οδηγάει, μ' αυτό κάνει όλες τις βασικές κινήσεις και τις δουλειές του. Κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο...

«Turbo» και εκτός γηπέδων

Ο Λέτο είναι «turbo» και εκτός γηπέδων, όντας λάτρης της ταχύτητας και των γρήγορων αυτοκινήτων. Η ταχύτητα άλλωστε τον... εξιτάρει και τα σπορ αμάξια ήταν ένα από τα βασικά θέματα στις ατέλειωτες συζητήσεις που είχε με τον Σισέ και τον Σεϊταρίδη στην Παιανία ή στις εκτός έδρας αποστολές των «πράσινων». Ο Σέμπα οδηγάει ένα... πυραυλοκίνητο άσπρο Audi R8 V8 του 2007, το οποίο πιάνει τα 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 14,9 δευτερόλεπτα, αποδίδει 420 ίππους και... τελικιάζει στα 301 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (που κοστίζει 104.400 ευρώ) το... ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στην αγορά (άνοιξη του 2007) και τελικώς το πήρε πριν από δύο χρόνια. Γενικώς ο άσος του Παναθηναϊκού ψάχνεται πολύ στο Ιντερνετ και φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς για όλα τα νέα μοντέλα.

Τα τρία tattoo

Σύμφωνοι... Σισέ με τα 44 tattoo δεν είναι, αλλά ο Λέτο το... παλεύει όσο μπορεί, έχοντας «σημαδέψει» τρεις φορές το κορμί του. Το πρώτο τατουάζ το «χτύπησε» χαράσσοντας μία μπάλα ποδοσφαίρου στο δεξιό καρπό του ως... φόρο τιμής στη «στρογγυλή θεά». Το δεύτερο είναι χαραγμένο ψηλά στον αριστερό του ώμο και δεν πολυδιακρίνεται, αφού είναι δύο μικρά κινέζικα γράμματα, το συμβολισμό των οποίων γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Το τρίτο, που το... χτύπησε στην Αθήνα πριν από λίγες εβδομάδες στη μέσα πλευρά του αριστερού του χεριού, αποτυπώνει απόλυτα τη φιλοσοφία του στο γήπεδο. «Fight until the end» ή αλλιώς «Μάχη μέχρι τέλους». Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί;

Το φετίχ με τα κασκόλ και τα γυαλιά

Ενα από τα πράγματα που για τον Λέτο θεωρούνται φετίχ είναι τα κασκόλ. Σε όλες τις εκδηλώσεις του Παναθηναϊκού εμφανίζεται φορώντας διαφορετικά κασκόλ, κατευθείαν από την καρδιά της ιταλικής μόδας. Το ίδιο ισχύει και με τα γυαλιά ηλίου, με τα οποία έχει επίσης τρέλα. Σε βραδινές εξόδους του πάντως δεν «κολλάει» να φορέσει τα γυαλιά της μυωπίας του. Ο Αργεντινός παίζει μπάλα φορώντας φακούς επαφής, ωστόσο εκτός γηπέδων προτιμάει συνήθως να φοράει τα γυαλιά του για να ξεκουράζει τα μάτια του, μέχρις ότου πάρει την απόφαση να κάνει επέμβαση με λέιζερ για να τελειώνει μια και καλή...

Ερωτες και ειδύλλια

Οπως κάθε σταρ που... σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι ο Λέτο αφήνει το «σημάδι» του (και) στις προσωπικές του σχέσεις. Τα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα τον 26χρονο άσο συντρόφευε η Μαριέλα Λοσάνο, μία πολύ γλυκιά κοπέλα από την Αργεντινή με την οποία γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία καθώς ήταν γείτονες στο Μπουένος Αϊρες.

Οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά το 2004 και μετά από λίγα χρόνια αρραβωνιάστηκαν, με τη Μαριέλα να τον ακολουθεί τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα. Στα τέλη του 2010 η σχέση τους τερματίστηκε και τη θέση της Μαριέλα στην καρδιά του Σέμπα πήρε η εντυπωσιακή Λουίζα Τζορντανέλι, κόρη του παλιού -γεννημένου στην Κωνσταντινούπολη- τραγουδιστή Λάκη Τζορντανέλι (μέλος του συγκροτήματος Cinquetti, που το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ Ιορδανόπουλος).

Γνωρίστηκαν σε μία παρέα κοινών φίλων και μολονότι ο Λέτο και η τραγουδίστρια προσπάθησαν με... νύχια και με δόντια να κρατήσουν το δεσμό τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, από τον περασμένο Απρίλιο άρχισαν να πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τη σχέση τους, τις συχνές επισκέψεις του Αργεντινού στο μαγαζί που τραγουδούσε η Λουίζα στο κέντρο της Αθήνας, τις αφιερώσεις της από μικροφώνου και τις βόλτες που έκαναν χέρι χέρι στην πλατεία Κολωνακίου.

Από τα gossip περιοδικά έγινε γνωστό στις αρχές του περασμένου Ιούνη πως ο Λέτο έκανε πρόταση γάμου στην Τζορντανέλι σε ιαπωνικό εστιατόριο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με την κόρη του παλιού τραγουδιστή να απαντάει θετικά. Μάλιστα, ακολούθως γράφτηκε πως ο άσος του Παναθηναϊκού γνώρισε και τους γονείς της, μέχρι που στα τέλη Αυγούστου προέκυψε... χωρισμός, τον οποίο επιβεβαίωσε τότε η Λουίζα σε δηλώσεις της στην «Espresso», διαψεύδοντας τα περί πρότασης γάμου! «Είναι αλήθεια ότι χωρίσαμε. Είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες και έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Δεν ταιριάζαμε. Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συζήτησης για γάμο και ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό. Ομως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Λέτο είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί...». Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες ότι το ειδύλλιο φούντωσε ξανά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιβεβαίωση. Αλλά όπως λένε άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά και τους δύο «...ακόμη κι αν τα ξαναβρούν, η σχέση τους θα είναι πολύ “αθόρυβη” και θα φροντίζουν να μη δίνουν σημάδια προς τα έξω...».

Λατρεύει τα παιδιά

Ο Λέτο δεν είναι πολύ ρομαντικός (όπως έλεγε σε συνέντευξή της στο «Hello» η Μαριέλα Λοσάνο), όμως υπάρχει κάτι που πάντα ηρεμεί τον «σκληρό» και οξύθυμο χαρακτήρα του και τον κάνει να βγάζει προς τα έξω έναν πιο ευαίσθητο Σεμπάστιαν. Ποιο είναι αυτό; Τα παιδιά. Λατρεύει τα μικρά παιδιά κι όπως έχει εκμυστηρευτεί θέλει να κάνει κάποια στιγμή μία μεγάλη οικογένεια, διότι έχει μόνο έναν αδερφό.

Τρέλα με Βίσση και Βέρτη

Η ελληνική μουσική και τα μπουζούκια «φτιάχνουν» τον Σέμπα, ο οποίος έδειξε εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες στο διπλό γλέντι του «πράσινου» νταμπλ το 2010. «Ανεβαίνω πολύ όταν είμαι στα μπουζούκια...» έχει τονίσει παλιότερα ο Αργεντινός, ο οποίος είναι φαν της Αννας Βίσση. «Οταν την ακούω, ξεχνιέμαι. Εχει καταπληκτική φωνή...» είναι το σχόλιό του. Λατρεύει ακόμη τον Βέρτη και το νέο hit του «Αν είσαι ένα αστέρι», αφού το ξεκίνημα του συγκεκριμένου τραγουδιού του φέρνει στο μυαλό ήχους από κιθάρες της πατρίδας του («φοβερό τραγούδι» είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter). Σε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι (όπως για παράδειγμα το ρεπό της περασμένης Κυριακής), βάζει στο... πρόγραμμά του και λίγο ροκ της πατρίδας του και κατά προτίμηση τους... σκληρούς Callejeros.

Προτιμά τα ισπανικά

Ο Σέμπα ξέρει και μιλάει αρκετά καλά αγγλικά. Τον βοήθησε σ' αυτό και το πέρασμά του από τη Λίβερπουλ, ωστόσο δεν αισθάνεται «ασφαλής» να τα χρησιμοποιεί όταν κάνει δηλώσεις και πολύ περισσότερο όταν δίνει συνεντεύξεις. Προτιμάει να μιλάει στα ισπανικά για να μην παρεξηγηθεί κάτι από αυτά που θα πει.

Το τραγουδάκι είναι (και) στο site του

Το σήμα κατατεθέν του Σεμπάστιαν Λέτο έπειτα από κάθε γκολ που σημειώνει στα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού (κι όχι μόνο) είναι το «πικάντικο» σύνθημα που φωνάζει η «πράσινη» κερκίδα στο ρυθμό του κλασικού πλέον «Seven Nation Army» των White Stripes. Το συγκεκριμένο hit είναι και το πρώτο τραγούδι που παίζεται με το που ανοίγει η προσωπική ιστοσελίδα του Αργεντινού www.sebastianleto.gr, ξεσηκώνοντας αμέσως τους φαν του «τριφυλλιού»!

Η μαμά Νόρμα και η Μπόκα

Ο Λέτο έχει τρομερή αδυναμία στη μητέρα του Νόρμα, η οποία τον συνόδευε από τα 9 μέχρι τα 16 του στο καθημερινό κουραστικό ταξίδι του από το προάστιο του Μπουένος Αϊρες, Αλεχάντρο Κορν, μέχρι την ακαδημία της Λανούς. Το απέδειξε άλλωστε και στο πρώτο γκολ που σημείωσε φέτος στην Ξάνθη, όπου σήκωσε από μέσα ένα μπλουζάκι με αφιέρωση στην κ. Λέτο για τη γιορτή της μητέρας.

Η μαμά Νόρμα ήταν εκείνη που τον έκανε Μπόκα, ξεσηκώνοντας... επανάσταση στην οικεία Λέτο, επειδή ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος κατά ένα χρόνο αδερφός του Σέμπα, Σέζαρ Λέτο, ήταν Ρίβερ Πλέιτ! Ως παίκτης της Λανούς (της άλλης μεγάλης του αγάπης) δεν δίστασε ωστόσο στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2006 να «καρφώσει» την Μπόκα. Ενα γκολ που της κόστισε τον τίτλο του πρωταθλήματος, καθώς την έστειλε στα πλέι οφ της διοργάνωσης!

Πηγή: Goal