Facebook Pixel "Τα κεφάλαια, καλοδεχούμενα..."
| 2011-11-15 16:22:00

"Τα κεφάλαια, καλοδεχούμενα..."

"Τα κεφάλαια, καλοδεχούμενα..."

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Στράτος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. "Οι επενδυτές να καταλάβουν τι είναι ο ΠΑΟ", το μήνυμα του για τη νέα σελίδα του "τριφυλλιού".

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον "Sentra 103.3":

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Η αλήθεια είναι πως στις κατά καιρούς συζητήσεις, διακηρύξεις, προθέσεις, δηλώσεις και στην πράξη των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα δεν υπάρχει απλώς απόσταση υπάρχει χάος. Φοβούμαι ότι δεν έχει εκφραστεί αρχής γενομένης από την συντεταγμένη πολιτεία μέχρι τους ενδιαφερομένους γιατί υποτίθεται ότι κάνουν επενδύσεις και από τους διοικητικά εμπλεκόμενους μέχρι το τελευταίο μέλος σε αθλητικό σωματείο ή μέτοχο σε ποδοσφαιρικά ανώνυμη εταιρία.

Πολύ φοβάμαι πως δεν γίνεται τίποτα, χωρίς να θέλω να είμαι μηδενιστής ή να κάνω γενικεύσεις, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν έχουμε την ενέργεια κυρίως γιατί δεν έχουμε όραμα, δεν ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, δεν ξέρουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε να έχουμε, είμαστε σε μια κατάσταση που από την μία βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και εικόνες από μεγάλα πρωταθλήματα και από την άλλη εγκλωβισμένοι σε αυτήν την εικονική πραγματικότητα έχουμε χάσει εντελώς την επαφή με αυτό που συμβαίνει γύρω μας το οποίο το απαξιώνουμε μεν ξέρουμε ότι δεν είναι αυτό που μας αρέσει, αλλά δεν προχωράμε καθόλου ούτε στο άλφα αλλά ούτε καν στο ένα αυτών που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσει να αποκατασταθεί με κάποιο τρόπο εμπρός στα πόδια μας».

Για τα στημένα:

«Θα ήθελα να πω πως όλα αυτά που αντιμετωπίσαμε με την υπόθεση των στημένων και τη δικαστική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης από πεποίθηση σαν πολίτης, όχι γιατί μασάω τα λόγια μου, πρώτα σαν πολίτης και μετά σαν δικηγόρος με δεδομένο ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα ήθελα να πω το παραμικρό γιατί ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν τους αρέσει να χτυπάνε αυτούς που είναι πεσμένοι ή γονατισμένοι. Έχω ένα μικρό μειονέκτημα, δεν εκκρίνω αδρεναλίνη με τον τζόγο και συνεπώς δεν είχα περιθώριο να εμπλακώ.

Οι αμαρτίες μου περιορίζονται σε πράγματα έξω ποδοσφαιρικά. Θα ήθελα να πω ότι αυτός ο καρκίνος που βασανίζει παγκοσμίως το ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στο στοίχημα θα έχει τόσο μεγάλες μεταστάσεις και σε τέτοια έκταση στο κορμί του για μένα όμως το ζητούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην υποτιθέμενη διαφθορά του ή την κάθαρση του δεν είναι η επιφάνεια, το καϊμάκι που έσπασε με το ξετύλιγμα του κουβαριού αυτής της ιστορίας, δεν θα προκύψει η επανατοποθέτηση των πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο από πέντε δικαστικές αποφάσεις ή από το αν θα καταδικαστούν δέκα άνθρωποι. Αυτό είναι ένα μέρος τους προβλήματος.

Η επανατοποθέτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει εάν καταστεί απόλυτη συνείδηση ότι χρειάζονται κυρίως άλλες απόψεις και το κυριότερο αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρονται από τον τελευταίο φίλαθλο μέχρι τον πρώτο μεγάλο παράγοντα και τον πρόεδρο της σούπερ λίγκα ότι οφείλουν να ξαναδούν το πράγμα αλλιώς γιατί κοντεύει να πεθάνει δεν θα υπάρχει είναι σε πλήρη αναντιστοιχία και με την κοινωνική πραγματικότητα αλλά και με αυτό το οποίο θέλει ο κάθε φίλαθλος που έχει τα μυαλά στο κεφάλι του».

Για τη σχέση του με Γιάννη Βαρδινογιάννη και το θέμα με τους Άραβες:

«Πρώτα από όλα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά την παραίτηση μου από τον Παναθηναϊκό οι επικοινωνίες μας δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση που είναι πάρα πολύ λεπτή και για την οποία εύχομαι την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, γιατί ο Παναθηναϊκός επηρεάζει ως καταλύτης καθοριστικός όλη την εξέλιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς ό,τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο μας.

Όσο αφορά την πιθανότητα της εμπλοκής των Αράβων είναι σαφές ότι τα κεφάλαια στους καιρούς που ζούμε είναι καλοδεχούμενα από όπου και αν προέρχονται αλίμονο όμως και στον επενδυτή που έρχεται αν δεν έχει συνειδητοποιήσει που πάει να επενδύσει και με ποιο τρόπο πάει να εμπλακεί δηλαδή αν δεν φροντίσει να ενημερωθεί με ποιο σύλλογο πάει να μπλέξει και αλίμονο στην απερχόμενη μετοχική σύνθεση αν δεν φροντίσει να διαφυλάξει εκείνα τα οποία είναι όχι μόνο ο σκληρός πυρήνας μια συναισθηματικής ιστορίας που είναι η ομάδα και πρέπει να είναι για τον οποιοδήποτε φίλαθλο αλλά και αυτό που είναι η ουσία της επένδυσης. Πρέπει οι επερχόμενοι επενδυτές να καταλάβουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags